Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tekute stierace
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Vykurovanie, vetranie, klimatizacia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dan

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 6:05 pm    Post subject: Tekute stierace Reply with quote

Chlapi, mate niekto skusenost s pouzitim tekutych stieracov? Vraj redukuju spinenie a zahmlievanie okien. V tomto pocasi staci na predne okno iba pozriet a uz je orosene.
sedlaq

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

Tekuté stěrače ti před zamlžováním oken zevnitř nepomůžou a zvenku se ti přece za jízdy okna nemlží. Po aplikaci zůstane na okně neviditelný film čehosi, co odpuzuje vodu. Voda se pak srocuje do kapiček a ty vlivem proudění vzduchu za jízdy cestují směrem nahoru, na střechu. Na mě tento jev působil velmi divně, že by se okno méně špinilo jsem nezaznamenal. Kdysi jsem používal nějaký přípravek proti zamlžování oken zevnitř, ten fungoval docela dobře, ale teď co mám už v pořadí druhé vozidlo s klimatizací, používám funkci odmlžování a k tomu žádná chemie není potřeba.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dan

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:
Tekuté stěrače ti před zamlžováním oken zevnitř nepomůžou a zvenku se ti přece za jízdy okna nemlží. Po aplikaci zůstane na okně neviditelný film čehosi, co odpuzuje vodu. Voda se pak srocuje do kapiček a ty vlivem proudění vzduchu za jízdy cestují směrem nahoru, na střechu. Na mě tento jev působil velmi divně, že by se okno méně špinilo jsem nezaznamenal. Kdysi jsem používal nějaký přípravek proti zamlžování oken zevnitř, ten fungoval docela dobře, ale teď co mám už v pořadí druhé vozidlo s klimatizací, používám funkci odmlžování a k tomu žádná chemie není potřeba.

OK. Dik za odpoved.
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 9:26 am    Post subject: Reply with quote

videl som ako to funguje. So svagrom som siel na jednom VW Transporter a tam to mal a tie velke kvapky vyzeraju z mojho pohlasu super. Takze to sa aplikuje na sklo? ja som myslel ze to nieco nalejes do kvapaliny ostrekovaca a tym sa to aplikuje.
sedlaq

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Kvůli tobě jsem šel schválně do garáže pro to Wink Mám to v rozprašovači. Jmenuje se to SHERON BEZPEČNĚ I BEZ STIERAČOV FLASH. Nastríká se to na suché sklo, nechá 30 minut působit, jemným hadříkem se to poté rozleští. Dokonce tady píší: V létě snižuje přilnavost mastných nečistot a hmyzu, tlumí proti oslnění. V zimě snižuje tvorbu námrazy a její přilnavost na sklech. Zlepšuje viditelnost za mlhy a sněžení.
Zkrátka je to takový "kosmodisk" na skla Laughing
Tady je něco podobnýho tomu mýmu http://www.oleje-eshop.cz/Autokosmetika-a-doplnky/page-3/3711-SHERON-Rain-off-flash-500ml-.html
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

vdaka za blizsie info Smile
mlhoš

PostPosted: Thu Nov 08, 2007 9:44 pm    Post subject: tekuté stěrače Reply with quote

Používám asi 4 týdny to co "sedlak".Mohu jen doporučit.Za deště je skrz okna podstatně líp vidět.
sedlaq

PostPosted: Fri Nov 09, 2007 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

Já ten přípravek mám, ale nepoužívám ho. Mně to kutálení kapek vzhůru po skle není příjemný. Dceři jsem tím "vyléčil" poskakování stěračů po skle jejího auta.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 10:04 am    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:

Tady je něco podobnýho tomu mýmu http://www.oleje-eshop.cz/Autokosmetika-a-doplnky/page-3/3711-SHERON-Rain-off-flash-500ml-.html

ty kokso, 76 Kc .... vcera som to iste videl v Carrefouri a stalo to skoro 150 Sk ! svine ...
pirat

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
sedlaq wrote:

ty kokso, 76 Kc .... vcera som to iste videl v Carrefouri a stalo to skoro 150 Sk ! svine ...

Dnes som to kupil na benzinke v Hyper Tescu za 119 sk.
pirat

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

Chcem sa opytat tych co to pouzivaju, pretoze som sa docital ze problem moze nastat v tme, ze tie kvapky behajuce hore po skle zhorsuju videnie (Lamu svetlo protiiducich aut). Este 1 vec, ked to mate aplikovane a zotriete stieracmi vraj ostavaju smuhy, mne tie smuhy robi aj bez toho pripravku, chcem len vediet ci sa to zhorsi alebo zlepsi. Asi to skusim dat len na cast okna, aby som v dazdi nemusel kukat cez otvorene bocne sklo Laughing
mlhoš

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 11:16 pm    Post subject: tekuté stěrače Reply with quote

getrag-ad1) poprvé jsem to namazal na sklo před asi 4 týdny-při dešti ave tmě jsem ještě nejel
ad2)na mem skle žádné šmouhy nemám,naopak řekl bych že sklo po aplikaci přípravku si udržuje déle čistotu a dobrou prúhlednost.Natřel jsem i hlavní reflektory-jeto i doporučeno v návodu na spreji. Sklo před aplikací přípravku je třeba dúkladně umýt,odmastit,nechat oschnout.Samotný přípravek po nanesení a asi 2minutovým zavadnutím je třeba roztírat až vlastně není vidět že něco roztíráš.Vono to dá trochu práce ,ale já sám sem s tím docela spokojené.Ještě musim podotknout ,že s aplikovaným přípravkem jsem nejel v žádném velkém dešti.
pirat

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 10:26 am    Post subject: Re: tekuté stěrače Reply with quote

mlhoš wrote:

No tie smuhy som popisoval tu : http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=394&postdays=0&postorder=asc&highlight=chyby&start=120

Bolo to aj na mojom predoslom fusione je to ako nejaky film na skle alebo co. Kazdopadne ked zapnem rychlejsie stierace nestihaju miznut a je to ako pozerat cez mierne orosene sklo. No nic dnes vyskusam umyt sklo a aplikujem ten pripravok.
dan

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
sedlaq wrote:

Tak som to tiez kupil, za cca 85 CZK v Hypernove. Tym rozdielom v cenach v Cechach a na Slovensku tiez nerozumiem. Nielen pri takychto "drobnostiach" ale aj pri nakupnej cene noveho auta. Toz, slovenski predajcovia maju asi vyssiu reziu.
pirat

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

Vcera som to aplikoval kedze snezilo skocil som k ujkovi do garaze. Dost to smrdi cela garaz smrdela, ale dalo sa to rychlo odvetrat Smile. Co sa mi topil sneh na skle tak to bolo ok rano bola namraza sla celkom dobre dole. Uvidime ake to bude ked sa bude ten sneh topit, alebo bude mokra cesta.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Vykurovanie, vetranie, klimatizacia All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum