Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

1. TDCi - netesnosť

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PT

PostPosted: Tue Apr 26, 2011 9:31 pm    Post subject: 1. TDCi - netesnosť Reply with quote

Dobrý deň, pri obhliadke motora som zistil ze pod palivovým filtrom je motor mojho FoFu akosi znečistený od oleja. Vyzerá to akoby sa olej uvolnoval z hadičky ktorej fotku prikladám k obrázku. Samozrejme ubytok oleja nieje velmi viditelný ale je to tam znecistené. Tiež sa mi objavuje jemná vrstva oleja aj okolo olejovej vane v dolnej casti motora. Stretol sa už niekto s takýmto problémom na TDCi motore? Ďakujem.

[/img]http://img204.imageshack.us/i/100920091.jpg/
Back to top
View user's profile Send private message
incof

PostPosted: Thu May 05, 2011 9:14 pm    Post subject: Re: 1. TDCi - netesnosť Reply with quote

Nejedna se o palivovy filtr, ten je na fotce vpravo nahore vedle vzduchoveho boxu. Ta hadicka na obrazku je odvetrani skrine. Pokud to netesni tak vymenit hadicku nebo zkusit stahnout paskou (puvodne je to jen nasazene a drzi to jen pruznosti hadice). Pokud bylo mineno, ze olej se od hadicky dostava az pod palivovy filtr, tak si nejsem jist jestli je to mozne, musel bych overit u auta, ale nezda se mi to pravdepodobne. Overil bych, ze se jedna opravdu o olej, pak vse otrel a pockal az se to znovu objevi a vystopoval odkud.
Co se tyka olejove vany, tak lehke znecisteni mam take, ale zatim staci jednou za dva roky otrit patricna mista hadrem a je to jako nove. 1.4 TDCI maji s nekterymi typy tesneni (v nekterych seriich) problemy, ale nejsem si jist jestli se jedna o toto tesneni vany nebo tesneni bloku motoru u valcu.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum