View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
moskal
|
Posted: Mon Feb 07, 2011 7:34 pm Post subject: praskla pružina z tlumiče |
|
|
DObrý den, mám dotaz, vlastním Ford Mondeo kombi 1,8 rv. 1997 a nad pravým kolem mi praskla pružina z tlumiče. "Držák" této pržinu vypadá celkem v pořádku a chci se zeptat, jestli je nutná výměna obou pružin a jestli stačí vyměnit pouze pružina, nebo celý tlumič. Děkuji za odpovědi, Patrik Moskal |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Feb 07, 2011 9:41 pm Post subject: |
|
|
Pokud je prasklá pouze pružina, stačí vyměnit pružinu. Měnit celý tlumič není nutné. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Thu Feb 10, 2011 6:57 pm Post subject: Re: praskla pružina z tlumiče |
|
|
moskal wrote: | DObrý den, mám dotaz, vlastním Ford Mondeo kombi 1,8 rv. 1997 a nad pravým kolem mi praskla pružina z tlumiče. "Držák" této pržinu vypadá celkem v pořádku a chci se zeptat, jestli je nutná výměna obou pružin a jestli stačí vyměnit pouze pružina, nebo celý tlumič. Děkuji za odpovědi, Patrik Moskal |
Znáš tohle fórum?
http://forum.fordclubs.org/index.php _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
moskal
|
Posted: Fri Feb 11, 2011 5:54 pm Post subject: |
|
|
Bohužel jsem si ho před tím nevšiml, díky za upozornění _________________ Ford Mondeo 1,8 rv.1997, 85kW |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Wed Mar 30, 2011 6:43 pm Post subject: |
|
|
Tak už praskla pružina aj mne. Kamarát servisák mi povedal že na Fordoch je to dosť častá závada ak jazdia po nekvalitných cestách. Cesta z Košíc smer Kysak je hotový tankodrom. Pred týždňom bol uňho v servise sused s rovnako starou Fiestou. Predpokladaná cena pružiny 70€. |
|
Back to top |
|
|
garret
|
Posted: Tue Jun 12, 2012 8:43 am Post subject: |
|
|
No tak dnes rano jsem nasedl do Fusion, nastartuju a chci se rozjet. Bohuzel se ozval strasny zvuk, jako bych mel zaseknuté kola, při otáčení volantem zvuk jak kdyby neco praskalo. Lezu ven, dívám se co se děje, ale na nic nepřicházím... takže jsem vzdal odjezd do práce autemm valím na MHD, protože musím do práce.
Teď jsem se byl dívat jestli tomu přijdu na kloub, vytočím kola úplně do boku (zase zvuk který to vůbec nemá vydávat) a koukám že u levého předního kola je prasklá pružina tlumení.
Rešil někdo podobný problém kromě kolegy nade mnou? Problém je v tom, že si myslím že to auto je nepohyblivé, když bych se chtěl rozjet, tak mám strach, že se urve něco dalšího, protože ty zvuky jsou fakt hrozný... _________________ Ford Fusion, 1,4 TDCi, 2004 |
|
Back to top |
|
|
PetraH
|
Posted: Thu Jun 14, 2012 8:01 pm Post subject: |
|
|
garret wrote: | No tak dnes rano jsem nasedl do Fusion, nastartuju a chci se rozjet. Bohuzel se ozval strasny zvuk, jako bych mel zaseknuté kola, při otáčení volantem zvuk jak kdyby neco praskalo. Lezu ven, dívám se co se děje, ale na nic nepřicházím... takže jsem vzdal odjezd do práce autemm valím na MHD, protože musím do práce.
Teď jsem se byl dívat jestli tomu přijdu na kloub, vytočím kola úplně do boku (zase zvuk který to vůbec nemá vydávat) a koukám že u levého předního kola je prasklá pružina tlumení.
Rešil někdo podobný problém kromě kolegy nade mnou? Problém je v tom, že si myslím že to auto je nepohyblivé, když bych se chtěl rozjet, tak mám strach, že se urve něco dalšího, protože ty zvuky jsou fakt hrozný... |
Chvíli jsem měla pocit, že čtu svůj příběh z pondělního rána
Úplně stejné příznaky i průběh. Kamarád mi závadu identifikoval, zavolala jsem pro jistotu do servisu, jestli s tím mohu jet. Prý výjimečně se stává, že pružina se pootočí tak nešťastně, že může při jízdě proříznout pneumatiku. Tak jsem to riskla (mám to pár set metrů), jela jsem strašně opatrně, přesto při překonání retardéru se ozvala pořádná rána.
Pružina vyměněna, ale ještě je potřeba vyměnit "cosi", pravděpodobně ten přejezd přes retardér (podotýkám hodně opatrný!) způsobil prohlubeň v tom "cosi" (něco v souvislosti se stabilizátorem?), protože teď se při jízdě ozývají nepěkné rány. Bohužel si nemohu vzpomenout na název.
Doufám, že se tím bouchání odstraní |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Sat May 25, 2013 9:19 pm Post subject: prasknuta pruzina |
|
|
minulu stredu sa mi prihodilo dtto...sadnem do auta a divoke zvuky. Vo forde mi povedali ze vymena potrva 2 tyzdne, lebo treba menit aj nejake specialne lozisko (to bez toho aby sa na auto pozreli), tak zvazujem sukromnika. Dam vam vediet ako to dopadlo. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Thu May 30, 2013 8:36 am Post subject: |
|
|
tusim je dobre ze nechodim na stranky fora VW...
_________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
Mára
|
Posted: Fri Dec 13, 2013 9:23 pm Post subject: |
|
|
No, dneska jsem se přidal do klubu prasklých pružin - přední pravý. Přijel jsem, bylo to v pohodě a když jsem po týdnu chtěl odjet, tak okamžitě vrzala o gumu. Asi praskal tím, jak jsem si razantně sednul .
Fusion 1.6 TDCI, rv 2005, najeto 115 tkm. |
|
Back to top |
|
|
stevulik2
|
Posted: Mon Mar 10, 2014 7:22 pm Post subject: prasknuta pruzina |
|
|
Manzelka v nedelu nasadla do auta, nastartovala, otocila kolesa, zrazu rana a
LP pruzina praskla. Musim menit na oboch stranach? Resp ked vymenim len jednu, nebude jedna strana vyššie. V servise chcu odomna aj s robotou za obe strany 270€. Zda sa mi to starsne vela. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi, 2006, Blue jean ,NOW NEW
Renault Twingo 1,2 ,1998, NOW
Seat Ibiza 1,4i ,1996
Fiat 126p ,1986 |
|
Back to top |
|
|
Mára
|
Posted: Mon Mar 10, 2014 7:33 pm Post subject: |
|
|
Já platil 1300 za pružinu a 300 Kč za práci na jednu přední pružinu. To je 1600 Kč a to je cca 62E. Ale taky mě chtěli okrást ve stylu, že se musí dělat ještě geometrie za další 300 atd atd - člověk nesmí bejt blbej .
Měnil jsem jen jednu, že by bylo auto nakřivo nejde poznat, nehledě na to, že v autě stejně nesedíš uprostřed a tak se nahne, i kdyby byly obě pružiny stejný.
Jedině jsem měl strach, aby nebyla načnutá i druhá - zatím to drží. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Sun May 10, 2015 8:14 pm Post subject: |
|
|
Presne ten isty problem. Pruzina na tlmici praskla asi v noci bez pohybu. Predna guma sucha tak neviem ci s tym niekam dojdem... Ale trochu som sas nim pohol. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Fri May 13, 2016 8:27 pm Post subject: |
|
|
Tak se taky hlásím. Dnes pátek 13. Cestou z práce kovová rána z ničeho nic. Pravá přední pružina. No tlumič už je venku z auta a zítra bude v autokelly nová pružina, tak to snad dám dopoledne dohromady. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
|