Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Dvojhmotný zotračník a veci súvisiace
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pepikos

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 7:31 pm    Post subject: Dvojhmotný zotračník a veci súvisiace Reply with quote

Čafte chalani a samozrejme aj nežné pohlavie,
mám jednú otázku. Má Fusion, 1,4 TDCI dvojhmotný zotrvačník? Lebo mne niekedy (keď sa rozbieham) dost razantne rozvibruje auto - je to len pri rozbehnutiu. Myslíte, že je zotrvačník v čudu? Ako to mám reklamovať? Lebo práve rozbitiu zotrvačníka som sa snažil vyhnúť brzdením podraďovaním.
Má niekto podobný problém?
vls

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 7:26 am    Post subject: Reply with quote

skus rozbiehat s inymi otackami motora - vyssimi, a cez preklz spojky.
mne sa zda, ze bude problem v spojke, motor by s poskodenym tlmicom torznych kmitov vibroval pri danych otackach aj naprazdno...
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
Pepikos

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 5:30 pm    Post subject: Zotrvacnik Reply with quote

Diky vls, no, ono mas pravdu, ze pri vyssich (1500 - 2000 "Hz") to nerobi, ale niekedy to spravi. Asi si to nebudem vsimat Cool . Myslim, ze to zacnem riesit, az ked pri rozbiehani budu zazivat spolujazdkyne orga...my... .
A vravel si o spojke, co so spojkou?
Diky este raz
port3r

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 9:29 am    Post subject: Reply with quote

ma 1.4 TDCi dvojhmotny?

Ford Fiesta 1.4TDCi, 12/2006, Blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Pepikos

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 10:30 am    Post subject: Dvojhmotny Reply with quote

No, na jednej stranke (Fiesta 1,4 TDCI) som cital, ze moze a nemusi mat, ze to sa zisti az pri oprave, ale ako to je v skutocnosti neviem... . Preto sa pytam... .
Pepikos

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 10:31 am    Post subject: Re: Dvojhmotny Reply with quote

Pepikos wrote:
No, na jednej stranke (Fiesta 1,4 TDCI) som cital, ze moze a nemusi mat, ze to sa zisti az pri oprave, ale ako to je v skutocnosti neviem... . Preto sa pytam... .

Ehm, cital som to na Tvojom blogu Very Happy tak teraz neviem Smile Smile Smile
port3r

PostPosted: Thu Apr 29, 2010 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

dakujem, ze ho citas Smile ale k hodnovernemu vysledku som sa nedopracoval, nikto mi to nevie povedat, ze co tam je, tak naozaj asi az pri oprave, co je dost blbe lebo by som si mohol kupit lacnejsi diel, nie to co mi daju v servise predrazene. Sad

Back to top
haplo602

PostPosted: Fri Apr 30, 2010 10:04 am    Post subject: Re: Dvojhmotný zotračník a veci súvisiace Reply with quote

Pepikos wrote:
Čafte chalani a samozrejme aj nežné pohlavie,
mám jednú otázku. Má Fusion, 1,4 TDCI dvojhmotný zotrvačník? Lebo mne niekedy (keď sa rozbieham) dost razantne rozvibruje auto - je to len pri rozbehnutiu. Myslíte, že je zotrvačník v čudu? Ako to mám reklamovať? Lebo práve rozbitiu zotrvačníka som sa snažil vyhnúť brzdením podraďovaním.
Má niekto podobný problém?

akym stylom sa rozbiehas a ako to rozvibruje auto ? robi to pri rovnakych otackach aj pri preradovani na vyssie prevody ?

zotrvacnik as prejavuje pri nizkych otackach (tesne okolo volnobeznych) a ked nerobis kraviny ako brzdit do zhasnutia motora pripadne preradzovat vyssie prilis skoro tak nemas ako ho poskodit ...
Pepikos

PostPosted: Fri Apr 30, 2010 1:33 pm    Post subject: Hmmm... Reply with quote

No, ono to robi rozne, ale je to medzi 500 - 1000 a nerobi to vzdy, len to niekedy riadne potrasie a robi to vzdy len oproti prekažke (napr. vybiehanie z vlny na asfalte na hranici krizovatky po brzdeni TIR, prudky kratsi kopec - napr. na montažnu jamu), urobi to otras (cca 10 kmitov/s) a v pohode sa fici dalej. Obavam sa, ze to bude spojka, lebo sa mi stava, ze ked cuvam na volnobehu, spojka sa dost ozyva tlmenym hucanim... Zeby axialne lozisko? Mozno to nebude nic, len moja paranoja ale drzim sa zasady, ze: "to, ze si paranoidny neznamena, ze naozaj nie su za tebou... .)
No, pri preradovani to nerobi - mam uplne tiche preradovanie a ked normalne "noznicujem" plyn spojku, tak nic, nic sa nedeje ani ked rozbehnem auto na 50 km na 3 qualte, preradim do 4 qualtu ale bez pridania plynu.
Skor som si vsimol (kriticka situacia pri zrychleni), ze ked na 4 qualte pridam razne plyn a dam prudko nohu z plynu, autom zatrasie, kym sa dostane do nizsich otacok - ale to som pocul, ze je bezna zavada akceleračných (plynovych) potenciometrov 1,4 TDCI

Som biomedicinsky typ, nie velmo do mechaniky, tak sry... . Lepsie to opisat nedokazem, som z toho prosto blb... .
haplo602

PostPosted: Mon May 03, 2010 12:37 pm    Post subject: Re: Hmmm... Reply with quote

Pepikos wrote:
No, ono to robi rozne, ale je to medzi 500 - 1000 a nerobi to vzdy, len to niekedy riadne potrasie a robi to vzdy len oproti prekažke (napr. vybiehanie z vlny na asfalte na hranici krizovatky po brzdeni TIR, prudky kratsi kopec - napr. na montažnu jamu), urobi to otras (cca 10 kmitov/s) a v pohode sa fici dalej. Obavam sa, ze to bude spojka, lebo sa mi stava, ze ked cuvam na volnobehu, spojka sa dost ozyva tlmenym hucanim... Zeby axialne lozisko? Mozno to nebude nic, len moja paranoja ale drzim sa zasady, ze: "to, ze si paranoidny neznamena, ze naozaj nie su za tebou... .)
No, pri preradovani to nerobi - mam uplne tiche preradovanie a ked normalne "noznicujem" plyn spojku, tak nic, nic sa nedeje ani ked rozbehnem auto na 50 km na 3 qualte, preradim do 4 qualtu ale bez pridania plynu.
Skor som si vsimol (kriticka situacia pri zrychleni), ze ked na 4 qualte pridam razne plyn a dam prudko nohu z plynu, autom zatrasie, kym sa dostane do nizsich otacok - ale to som pocul, ze je bezna zavada akceleračných (plynovych) potenciometrov 1,4 TDCI

Som biomedicinsky typ, nie velmo do mechaniky, tak sry... . Lepsie to opisat nedokazem, som z toho prosto blb... .

volnobezne otacky su okolo 800 ... to co popisujes je afaik bezne spravanie podtoceneho dieseloveho motora .... mne to robi tiez pri nizkych otackach ...
port3r

PostPosted: Mon May 03, 2010 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

fakt nechapem ako mozes mat 500 otacok......... to sa da ako dosiahnut, to by si musel so zaradenou rychlostou brzdit az pokial nezdochne.

Back to top
haplo602

PostPosted: Tue May 04, 2010 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

port3r wrote:
fakt nechapem ako mozes mat 500 otacok......... to sa da ako dosiahnut, to by si musel so zaradenou rychlostou brzdit az pokial nezdochne.

asi tak nejak ... tiez som sa cudoval ... akurat som si povedal ze to nepozeral presne, tak pisal z pamati Smile

pepikos: skus sa pohnut z miesta na dvojke ... ak to robi to iste a auto sa klepe silno, tak to asi bude zotrvacnik ... ja sice mam iny motor, ale auto sa pohne na spojke na 2ke z miesta s minimalnym trasenim.
Pepikos

PostPosted: Thu May 06, 2010 7:33 pm    Post subject: Ejha ale som kecal :-) Reply with quote

Hej chlopi, kecal som Rolling Eyes prepacte, kecal som z pamäti, dnes som si to omrkol, robi mi to, ked sa rozbieham pri tych 1200 - nie vzdy (ked sa rozbieham pri 1700 -2000, tak nie su vibracie absolutne evidentne), skusim to rozbehnut na 2 - ke, len je to problem, musim vzdy pridat plynu a opaterno manipulovat so spojkou - ale skusim. Nemoze to byt prevodovka? Lebo naozaj, ked cuvam a pomaly pustam spojku, ked sa dostanem do zaberu spojky, tak evidentne huci tlmenym zvukom.
Sory za tie klamstva - no nevedome. A bol som nesustredeny, lebo sa mi narodil syn Filip Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz
Haplo, tu 1,6 si si dal extra objednat? Lebo mne, ked som nasho kupoval (2008) povedali, ze cakacia doba je cca 4 mesiace a vzhladom k tomu, ze nam vtedy ukradli auto, tak som cakat nemohol. hmmmm, mozem lutovat, tie 1,6 su super motory...
haplo602

PostPosted: Fri May 07, 2010 11:36 am    Post subject: Re: Ejha ale som kecal :-) Reply with quote

Pepikos wrote:
Hej chlopi, kecal som Rolling Eyes prepacte, kecal som z pamäti, dnes som si to omrkol, robi mi to, ked sa rozbieham pri tych 1200 - nie vzdy (ked sa rozbieham pri 1700 -2000, tak nie su vibracie absolutne evidentne), skusim to rozbehnut na 2 - ke, len je to problem, musim vzdy pridat plynu a opaterno manipulovat so spojkou - ale skusim. Nemoze to byt prevodovka? Lebo naozaj, ked cuvam a pomaly pustam spojku, ked sa dostanem do zaberu spojky, tak evidentne huci tlmenym zvukom.
Sory za tie klamstva - no nevedome. A bol som nesustredeny, lebo sa mi narodil syn Filip Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz
Haplo, tu 1,6 si si dal extra objednat? Lebo mne, ked som nasho kupoval (2008) povedali, ze cakacia doba je cca 4 mesiace a vzhladom k tomu, ze nam vtedy ukradli auto, tak som cakat nemohol. hmmmm, mozem lutovat, tie 1,6 su super motory...

no ja som obiehal skoro vsetky mne rozumne dostupnych dealerov ... (nitra, zilina, poprad) ... nakoniec som v poprade cakal asi mesiac na 1.6tku ... mal som stastie ze vtedy dosla akurat varka 1.6tky ... posledne co sa predali na slovensku tusim (aspon akciove)

ked sa rozbehnes normalne na spojke v jednotke, tak to zavibruje len trosicka, skoro nepoznatelne ... ak ti to robi silnejsie vibracie/klepanie, chod do servisu Smile
Pepikos

PostPosted: Fri May 07, 2010 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

No, zdarec,
to si mal fakt stastie, zevraj tie 1,6 uz nerobia.
No, rozbehol som to na druhom qualte a nevibrovalo to - dokonca to motoru ani nerobilo problem, len som musel opatrno so spojkou. Ked som sa rozbiehal (1500 - 2000), tak to vobec nevibrovalo. Myslim, ze je to OK, Prvy kvalt pri pomalom rozbehu bez plynu neklepe, takze to asi neriesim, mozno som si to zacal vsimat az teraz, inak ked sa dotykam spojkoveho pedalu, tak pocas jazdy trochu vibruje stale (ale cital som, ze Loganu vibruju vsetky pedale Laughing ) Skusim im to vsak povedat v servise,
Opät vsak zopakujem, ze to robi len pri zatazenom aute (3 osoby) a proti svahovej prekazke.
Dakujem, som kludny.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum