View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Peter J.
|
Posted: Thu Aug 05, 2010 4:32 pm Post subject: Voda v tlmici |
|
|
Fusion mam od 9/09 a pred nedavnom som si vsimol, ze v prednom tlmici na vodicovej strane sa drzi voda. Steka tam po plechu (ktory zrejme drzi stierace), ktory je prichyteny na karoserii spolu s tlmicom. V servise mi povedali, ze sa s tym este nestretli a asi je to v poriadku, ale nemyslim si, ze by sa mala drzat voda na mieste, kde je skrutkovy spoj (v tomto pripade cervik s matkou). Vsimol si to po dazdoch este niekto, alebo len ja mam takyto "vydareny" model, resp. uz to niekto riesil ? |
|
Back to top |
|
|
jiří
|
Posted: Thu Aug 05, 2010 5:05 pm Post subject: |
|
|
Já jsem měl přesně to stejné...pořádně jsem vyčistil odtokové kanálky pod stěračema, vodu vysál hadrem a pořádně jsem naolejoval šroub tlumiče. Zatím to je v pořádku. Jo a ještě pro klid, koukal jsem na služební Octávii, je asi rok stará a má taky zrezivělé šrouby těch tlumiču _________________ FF Elegance 2003, 1,6-16V (74 kW), Sahara |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Aug 05, 2010 6:28 pm Post subject: |
|
|
Tak tam mě nikdy nenapadlo se dívat..jestli nezapomenu,tak jak bude pršet tak tam kuknu
No ono tam je svedený kanálek z té lišty pod předním sklem- voda z ní odtéka do blatníku a ven.. _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
jiří
|
Posted: Sat Aug 07, 2010 9:05 am Post subject: |
|
|
Přesně tak a jedná se jenom o tlumič u řidiče...mě tak napadlo, co tak tam šoupnout vodní vazelínu... _________________ FF Elegance 2003, 1,6-16V (74 kW), Sahara |
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Tue Sep 28, 2010 1:28 pm Post subject: |
|
|
Ta voda sa tam objavy aj ked umyvam auto s vapkou alebo iba s hadicou, ja tiez ked tam vidim vodu tak ju vysajem a nastriekam tam silikonovy olej, ale aj tak by som najradsej to nejako utesnil, poznate nejaky sposob? _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Tue Sep 28, 2010 1:32 pm Post subject: |
|
|
Pokud umýváš wapkou nebo hadicí (a pořádně), tak se ti voda dostane všude
Takže řešil bych to až při dešti za volného stání... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Tue Sep 28, 2010 1:58 pm Post subject: |
|
|
Ale aj po dazdi je tam voda, ona steka od steraca takym kanalikom a rovno ku tlmicu!! _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
ALAF
|
Posted: Tue Sep 28, 2010 6:50 pm Post subject: |
|
|
mam presne to same, zatim jsem to nejak neresil(teda zalil jsem to olejem), ale nekde chyba bude _________________ FF 1,4 TDCI, r.v.2002 |
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Wed Sep 29, 2010 4:18 pm Post subject: |
|
|
Riesite to nejako? Co tak ako na tej brave?
_________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Wed Sep 29, 2010 6:44 pm Post subject: |
|
|
Joo vy myslíte vevnitř pod kapotou..a já furt kde to myslíte na tlumiči...jste měli říct hned
Tak toho jsem si už taky dávno při mytí všiml...ale nějak to neřeším, co se dá "vysaju" hadrou,zbytek tam nechám... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Wed Sep 29, 2010 6:56 pm Post subject: |
|
|
Ale po urcitych rokoch to zhrdzavie, neviete ci sa da zohnat nejaky taky kryt ako na tej Brave? _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Wed Sep 29, 2010 8:30 pm Post subject: |
|
|
Rucne vyrobit?? Je to jedna s moznosti ale nevem, asi daco bude treba vymyslet. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Peter J.
|
Posted: Thu Sep 30, 2010 3:26 pm Post subject: voda v tlmici |
|
|
Voda steka do tlmica po tom ciernom plechu, co ide od stieracov a je chyteny tromi skrutkami o karoseriu spolu s tlmicom, najprv sa zaleje zlab toho plechu a potom voda preteka do tlmica. Ked sa postavis pred auto, tak medzi dvomi skrutkami, ktore su na strane umeleho deklu pod celnym sklom je v tom plechu otvor, presnejsie je cca 1 - 2 cm od lavej skrutky. Ten otvor je dost maly a lahko sa zanesie bordelom, ja som si len pred par dnami vsimol, ze tam vobec je. Ked som ho precistil, vylial som na celne sklo (samozrejme len na strane vodica) 1,5 l flasu vody a vsetka odtiekla von, do tlmica sa uz nedostala ani kvapka, okrem toho uz bol aj celkom intenzivny dazd a v tlmici zase ani kvapka. Takze myslim ze staci sem-tam mrknut, ci je ten otvor priechodny a malo by to byt OK. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Sep 30, 2010 4:09 pm Post subject: |
|
|
fotka od Petra:
_________________ admin Fusion webu |
|