View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
haplo602
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 12:39 pm Post subject: |
|
|
podla mna to je spravne ....
idealne by malo zaznamenanie priestupku ist na inspektorat a ty od policajta dostanes len zaznam a pokuta sa riesi na inspektorate.
proste ziadne handrkovanie priamo s policajtom na ceste ...
ale musia odburat aj "cierne" vyberanie pokut, kde policajt sa snazi vymahat pokutu za vymysleny priestupok ... takto ak nieje o tvojom priestupku zaznam na DI, tak podas staznost na policajta a je to ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
|
Horal
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 12:52 pm Post subject: |
|
|
Som zvedavý ako to bude s počtom policajtov resp. kontrol na cestách. Pred volbami v letákoch to vtedy opozícia odsudzovala- ako nahánanie, zarábanie penazí!! _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec 05/2008
http://picasaweb.google.sk/scootiphoto/FordFusion |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 2:25 pm Post subject: |
|
|
haplo602 wrote: | podla mna to je spravne ....
|
podla mna to spravne nie je, pretoze prekrocit rychlost niekde v prdeli o par km a prekrocit rychlost pred zakladnou skolou, kde su deti je podla mna rozdiel a to riadny ... v tej diskusii k tomu clanku to kopec ludi napisalo aj obsirnejsie. Proste priestupok a priestupok nie je to iste a na to sluzi polis, aby to posudil. To, ze dali hornu hranicu, to sluzi len na jedinu vec, na to, aby co najviac vyzbierali do statneho rozpoctu. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 8:03 pm Post subject: |
|
|
krasny prispevok z tej diskusie, citujem:
"pevný sadzobník je nezmysel. Stalo sa mi pred týždnom v ČR, že som zle zaparkovala, zákaz tam síce nebol, ale bolo to vedľa cesty a pôvodne tam vraj bola tráva, aktuálne len hlina a rozjazdené koľaje od áut. Tak som si myslela, že je to ok. Odišla som niečo vybaviť, vrátila som sa a papuča. Volala som mestským policajtom, prišli o desať minút a chvíľu sme sa dohadovali, že aký predpis som vlastne porušila. No že pôvodne tu bola tráva, ale takí vodiči ako ja ju zničili. Hovorím, no dobre, ale tráva tu teraz žiadna nie je, takže na tráve nestojím. Ten jeden bol neústupný a chcel po mne 2000 CZK, som myslela, že odpadnem. Spýtala som sa ho, či sa to nedá riešiť iným spôsobom alebo znížiť aspon výšku pokuty, veď som zase také závažné nič neurobila. Že vraj nie. Potom odišiel obďaleč za nejakým známym, čo na neho zavolal a pristúpil ku mne ten druhý policajt. Spýtal sa ma, že akú sumu mi kolega oznámil. Ja že 2000 a on hovorí: no to je horná sadzba, máte dvěstě u sebe? Takže nakoniec ma to stálo desatinu, ale nijako to nevymazalo moju skúsenosť, že nabudúce si dám väčší pozor, kde zastavím. Nakoniec som im chlapcom poďakovala za ľudský prístup. A ten policajt mi sám povedal, že som zase až tak závažné nič neurobila. Takže ak by bola pevná sadzba, tak zacálujem tých 2000 za úplnú a ešte k tomu diskutabilnú blbosť.
Problém podľa mna je práve v tom, že policajtami by nemali byť rôzne indivíduá, ktorými bohužiaľ u nás PZ oplýva (česť výnimkám), ktorí používajú uniformu na zvýšenie si svojej dôležitosti a liečenie komplexov na vodičoch. A tiež tí, čo to berú ako možnosť dobre sa bokom nabaliť na úplatkoch. A samozrejme vrchnosť by nemala z pokút urobiť trvalý a plánovaný zdroj príjmov do štátnej pokladnice! Potom to radoví policajti nahánajú, kde sa dá. Hovoril mi jeden, že keď neprinesie z akcie určitú výšku pokút, nemá nárok na nejaké príplatky a tiež ho šéf dodžube. Je jasné, že ak živí rodinu, jeho záujmom je vybrať čo najviac a pri čo najmenšom úsilí.
A pri ceste, kde sa počas desiatich rokov pozabíjali aspon piati ľudia, sa neukážu ako je rok dlhý. Tu nejde o našu bezpečnosť, tu ide o príjem do kasy. Celý systém je chorý!!" _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 4:28 pm Post subject: |
|
|
Musím súhlasiť s Duliusom, že to správne nie je.
Opäť raz niečo načo doplatia ľudia, ktorý vedia jazdiť a majú svoje autá pod kontrolou aj vo vysokých rýchlostiach. Nie aby systémovo riešili ľudí čo jazdiť nevedia a odstránili ich z ciest! Z tohoto som sklamaný, kedy začne na Slovenských cestách rozhodovať rozum??? A nie takéto blbé rozhodnutia?Mali by riešiť v prvom rade alkohol, autoškoly a ľudí čo nevedia jazdiť, resp nechcú vedieť jazdiť. Lebo to je neskutočné čo človek vidí na cestách občas. Ale my (dovolím sa tak označiť) čo trávime na cestách desiatky až stovky tisíc km ročne nato doplatíme, že kdesi v hornej dolnej prekročíme rýchlosť o 5-6 km/h. Stále som zástancom neobmedzenej rýchlosti v noci (resp. vyššej max. dovolenej) či návrhu špeciálnych vodičákov kde by človek po zložení prísnejších skúšok mal oprávnenenie jazdiť rýchlejšie, no zároven v prípade nehody ním spôsobenej by mal napr. dvojnásobný trest. Lenže nie, u nás budú vynikajúcimi tí čo rozbijú ročne 2-3 autá a skvelí vodiči čo majú srdce len pre auto majú smolu...
Veď tak isto je choré aj to, že človek už je viac menej nútený nemať traktor či Aviu a pod. pre vlastnú potrebu. Nielenže sú tam neskutočné vysoké ceny poistenia, musí platiť mýto a vodič ktorý s tým jazdí dva - tri krát do roka musí mať psychotesty(70 eur každé dva roky), zdravotné(20 eur každý rok) a kopec ďalších zbytočných školení...Niektoré veci tu boli predtým lepšie ako sú teraz za posledné roky.A nebudem sám čo to zhodnotí...Prejdete za hranice, napr. do Čiech a nestretnete policajta. Môžete ísť 50-80-100 km a ani jedného policajta, max. usmernujú dopravu. U nás? Od hraníc vo Svrčinovci po Žilinu (35 km) je minimálne 5-6 hliadok ktoré poľujú za kríkami a doslova len "buzerujú". To bude Kalinakovým skvelým rozhodnutím, že aj poriadkový, psovodi ba dokonca aj kriminalisti vyfasovali radary a choďte napĺnať rozpočet!
A čo sa týka rýchlosti, prepáčte ale je mi do plaču keď vidím ,, ponáhľajúcu sa" sanitku s majákmi a húkačkou, ktorá ma právo prednostnej jazdy a idem 70-80. A že majú prísť do 15 min...Asi si urobím kurz...
A za čo sa cítim diskriminovaný je úžasná politika poisťovní, kde ja, človek ktorý má už odjazdené 10 tisíce km ročne, nespôsobil nehodu jednoducho som hodení do jedného vreca. Si do 25 rokov a z krajského mesta? Tak budeš platiť o 200 eur viac ročne. Nech sa na mna nikto nehnevá ale je to diskriminácia dobrých vodičov! _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Mon Jul 26, 2010 8:46 am Post subject: |
|
|
po vynikajucej relacii Lampa so Spisiakom som optimisticky, ten hlod o rovnakej taxe som nevidel nikym rozumnym potvrdeny.
Spisiak sa vyjadril, ze nechape, preco su dopravaci vobec pod hlavickou policie a povedal, ze kasirovanie spoza krika nezodpoveda heslu pomahat a chranit.
Cakam co spravi.... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jul 26, 2010 10:42 am Post subject: |
|
|
vls: nic nespravi, je to len blbost, blba relacia ... ved ked ja pozeram na ten volebny program, celkovo je to trapne, nic konkretne, ziadne konkretne kroky ... tie sluby, co boli pred volbami, tie su uz v prdeli, normalnym ludom sa zasa nepomoze ... a buzerovanie policajtov aj tak neprestane _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Mon Jul 26, 2010 11:01 am Post subject: |
|
|
mam iny nazor.
_________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jul 26, 2010 3:58 pm Post subject: |
|
|
sme ludia, kazdy mame iny nazor ... budem velmi rad, ak to bude podla Teba, ale opakujem, neverim ! a preco ? pretoze ide len o to, aby vyberali prachy a co najviac a najviac pred koncom mesiaca ... takze myslis, ze sa to zmeni ? uvidime, bodaj by ! _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|