View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nurka
|
Posted: Sat May 09, 2015 4:41 pm Post subject: výmena chladiacej kvapaliny |
|
|
Zdravím.Dnes som chcel vymeniť chlad.kvapalinu na FoFu 1,4 benzín 2006 rok,nachystal som si 3 l chlad.kvap. a 3 l destilovanej vody,otvoril som nádržku,vypúšťací šrób,potom som zhodil aj hadice z chladiča,ale vytieklo mi len asi 3.5 l starého chladiva.nie je to málo?niekde som čítal že by tam malo býť vyše 5 l. _________________ Ford Fusion 1,4 b 59kw colorado red |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sat May 09, 2015 6:55 pm Post subject: Re: výmena chladiacej kvapaliny |
|
|
nurka wrote: | Zdravím.Dnes som chcel vymeniť chlad.kvapalinu na FoFu 1,4 benzín 2006 rok,nachystal som si 3 l chlad.kvap. a 3 l destilovanej vody,otvoril som nádržku,vypúšťací šrób,potom som zhodil aj hadice z chladiča,ale vytieklo mi len asi 3.5 l starého chladiva.nie je to málo?niekde som čítal že by tam malo býť vyše 5 l. |
Ano, vraj 5 litrov
http://www.fordservicecontent.com/pubs/content/~WO75578/~MCZ~LCS/pdf/CS_CZ07557og1e.pdf (strana 121) _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Sat May 09, 2015 8:42 pm Post subject: |
|
|
Nenašel jsem postup pro Fusiona, jenom na škodovku. Tam píšou ještě povolit čidlo teploty, je i na automatické odvzdušňování. U Fusiona bude něco podobnýho, co tam je k automatickému odvzdušnění. Koukni někde kolem termostatu. Jináč to asi všechno nevyteče. A i tak si myslim, že nevypustíš úplně všechno do mrtě, ale k těm 5ti litrům by si se mohl přiblížit. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
worazim

|
Posted: Sat May 09, 2015 9:58 pm Post subject: |
|
|
Měnil jsem chladící kapalinu před dvěma roky. Výpustní ventil je dole na chladiči. Zkoušel jsem všemožně vypustit všechnu a odpojil i hadice od chladiče, ale nepodařilo se mi vypustit cca 1 litr. _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
 |
nurka
|
Posted: Sun May 10, 2015 8:14 am Post subject: |
|
|
Ďakujem.Čo už,niečo vyše litra a pol tam zostalo,hádam to nebude mať nejaký zlý vplyv.auto má najazdené 75k,kvapalina vypustená bola úplne čistučká až mi ju bolo ľúto dať preč,vymieňal som len z dôvodu veku(10 r.) _________________ Ford Fusion 1,4 b 59kw colorado red |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun May 10, 2015 9:47 am Post subject: |
|
|
nurka wrote: | Ďakujem.Čo už,niečo vyše litra a pol tam zostalo,hádam to nebude mať nejaký zlý vplyv.auto má najazdené 75k,kvapalina vypustená bola úplne čistučká až mi ju bolo ľúto dať preč,vymieňal som len z dôvodu veku(10 r.) |
V navode Jak na to (Fiesta, Fusion, Mazda2) sa píše, že to treba cele vyplachnut pod tlakom vody pomocou prívodu s hadicou z vodovodu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun May 10, 2015 11:08 am Post subject: |
|
|
Inak by ma zaujimalo, kam daš tu staru kvapalinu. Možno by som to tiež zvladol sam, ale neviem čo s tym dalej. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
SEKYC

|
Posted: Sun May 10, 2015 1:16 pm Post subject: |
|
|
A zapnul si v autě topení na plno aby to vyteklo i s toho radiátorku? _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Sun May 10, 2015 1:40 pm Post subject: |
|
|
duves: Fungují u vás sběrné dvory na odpad? Já tam odevzdávám i olej včetně starého filtru po výměně. Maji tam na různé nebezpečné látky přímo kontejner. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
nurka
|
Posted: Sun May 10, 2015 4:53 pm Post subject: chladiaca |
|
|
Zatial ju mam doma ale skonči na zbernom dvore.Viem o vyplachovaní záhradnou hadicou,čítal som to v knihe,ale keby som vytlačil aj zvyšok starej kvapaliny asi by mi na tom mieste zostala voda z hadice.Este som spravil to ze ked som odpojil hadicu z nadrzky tak som do nej fukol a vzduch mi vytlacil niekolko deci z hadic ktore boli odpojene od chladica.Ani v tej knihe asi nie je napisane vsetko.Napriklad ked vymienam olej a vsetok vytecie,zoberiem zdvihak a zdvihnem jedno po druhom vsetky kolesa.A este mi vytecie 2-3 deci.Teraz by som chcel vymenit palivovy filter(na tomto aute som to este nerobil)-podla knihy je to raz-dva hotove ale verim tomu ze niekto co to uz robil by vedel dat dobru radu... _________________ Ford Fusion 1,4 b 59kw colorado red |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun May 10, 2015 5:02 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | duves: Fungují u vás sběrné dvory na odpad? Já tam odevzdávám i olej včetně starého filtru po výměně. Maji tam na různé nebezpečné látky přímo kontejner. |
Myslim, že ano. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun May 10, 2015 5:04 pm Post subject: Re: chladiaca |
|
|
nurka wrote: | Zatial ju mam doma ale skonči na zbernom dvore.Viem o vyplachovaní záhradnou hadicou,čítal som to v knihe,ale keby som vytlačil aj zvyšok starej kvapaliny asi by mi na tom mieste zostala voda z hadice.Este som spravil to ze ked som odpojil hadicu z nadrzky tak som do nej fukol a vzduch mi vytlacil niekolko deci z hadic ktore boli odpojene od chladica.Ani v tej knihe asi nie je napisane vsetko.Napriklad ked vymienam olej a vsetok vytecie,zoberiem zdvihak a zdvihnem jedno po druhom vsetky kolesa.A este mi vytecie 2-3 deci.Teraz by som chcel vymenit palivovy filter(na tomto aute som to este nerobil)-podla knihy je to raz-dva hotove ale verim tomu ze niekto co to uz robil by vedel dat dobru radu... |
No ja nemam v garaži vodovod, ale mam tam velky plastovy sud s vodou a wap-ku z LIDLa, hlavne koli biku MTB. Skusim to tym prehnať. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Sun May 10, 2015 6:17 pm Post subject: |
|
|
SEKYC wrote: | A zapnul si v autě topení na plno aby to vyteklo i s toho radiátorku? |
To by mu bylo stejně plat prtný, neb regulátorem topení se jen přepouští vzduch. Žádný ventil na kapalině tam není. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
SEKYC

|
Posted: Sun May 10, 2015 9:43 pm Post subject: |
|
|
Aha tak to jsem nezkoumal,takže to je udělaný naprd jako u golfa,i když se mě zdálo ráno když topení nezapnu že teplota na budíku stoupá mnohem rychleji než když je zaplý,tak se mi to asi jen zdálo . _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
 |
rajos
|
Posted: Mon Sep 07, 2015 1:32 pm Post subject: |
|
|
to sa ti fakt muselo len zdat  |
|
Back to top |