View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
fonder
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 9:41 am Post subject: Airbag + přechod z 1,2MPi |
|
|
Zdravím, začátkem dubna si budu objednávat nového fusíka ebony. Jeden z brněnských prodejců je dost ochotný a i štědrý na bonus. Ale zapomněl jsem se zeptat jestli se dá airbag u spolujezdce ručně deaktivovat kvůli dětskén sedačce. A má z vás někdo zkušenosti z přímým porovnáním přechodu z Fabie 1,2Mpi na FF 1,4?? Věřím, že nebudu vůbec zklamaný.
Jinak se už na FF hoooodně těším!! |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 9:59 am Post subject: |
|
|
Při objednávání požaduj, aby bylo vozidlo vybaveno spínačem deaktivace airbagu spolujezdce. Namontují ti ho do odkládací schránky. V základu tam ten spínač není.
Z toho přechodu na Fo-fu určitě nebudeš zklamaný. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
madmax
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 11:53 am Post subject: |
|
|
Ja to viem tiez tak ,ze ti namontuju vypinac do odkladacej schranky pred spolujazdcom. Mne vsak este povedali , ze budem podpisovat este papier na ktorom bude, ze ten vypinac som si dal namontovat sam. Je to vraj kvoli tomu ak by si havaroval a zabudol zapnut airbag a pred spolujazdcom by nevystrelil aby si sa s nimi nemohol natahovat a obvinit ze airbag nefungoval. Mne to tak bolo povedane. _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec 06/2007 - pokial ho manzelka nezlikvidovala |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 12:48 pm Post subject: |
|
|
Divná podmínka Zvlášť, když dodatečné namontování a návod k obsluze vypínače je popsáno v návodu k vozidlu - str. 26 _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
|
Back to top |
|
|
madmax
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 8:59 pm Post subject: |
|
|
Ja pisem len to co mi bolo povedane _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec 06/2007 - pokial ho manzelka nezlikvidovala |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 10:57 pm Post subject: |
|
|
Hm, mě to s tím vypínačem airbagu vnucovali taky. Tak jsem se na to vybodnul a nechal jak to je. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
budkacik
|
Posted: Sun Mar 23, 2008 7:13 pm Post subject: |
|
|
Ver, ze vobec nebudes sklamany.
Vypinac airbagu je asi dobra vec, ja som si to nedal, som setril a teraz ked manzelka ide s malou niekam, tak malu nemoze dat sediet dopredu. V sedacke samozrejme.
Ale zase vzadu je to myslim bezpecnejsie, aspon neriskujeme |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Mon Mar 24, 2008 6:57 am Post subject: |
|
|
budkacik wrote: | Ale zase vzadu je to myslim bezpecnejsie, aspon neriskujeme |
Naprosto souhlasím. Všechny děti jsme odvozili vzadu a brzy všechny pochopily, že v autě se jim nemůže maminka (když řídí) věnovat okamžitě. Ženská za volantem, mateřský pud a dítě hned vedle na dosah je nejhorší možná kombinace. Veškeré situace v silničním provozu jdou stranou před hledáním dudlíku pod sedadlem _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Mon Mar 24, 2008 2:27 pm Post subject: |
|
|
Ani toho nelituji. prckové jsou ještě malí ( 2 a 6 ) a tak je už od mala dáváme do sedaček a nikam jinam než dozadu a jsou na to zvyklí a jinak ani autem už nechtějí ject ( holka napravo a kluk v levo - a to bys koukal jak si svá místa hlídají ) . Akorát bych pak měl obavy z toho jestli to je nebo není vypnutý.
Co se týče bezpečnosti, tak vzadu je to určitě lepší. nejvíc nabouraných aut má zrovna rozbitý předek. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
fonder
|
Posted: Tue Mar 25, 2008 9:08 pm Post subject: Re: Airbag + přechod z 1,2MPi |
|
|
Diky vsem za postrehy,pristi tyden si ho jdu objednat. Deaktivaci uz neresim, vzadu je dite opravdu bezpecnejsi. Jen mam stale cerne sny z kradeze. Prodejce mi nabidl pojisteni porizovaci ceny (totalka, kradez) na 3 roky za 12000,-. Myslim si, ze to bude bezpecnejsi na finance nez zamykani zpatecky za ca. 8000,-.
fonder wrote: | Zdravím, začátkem dubna si budu objednávat nového fusíka ebony. Jeden z brněnských prodejců je dost ochotný a i štědrý na bonus. Ale zapomněl jsem se zeptat jestli se dá airbag u spolujezdce ručně deaktivovat kvůli dětskén sedačce. A má z vás někdo zkušenosti z přímým porovnáním přechodu z Fabie 1,2Mpi na FF 1,4?? Věřím, že nebudu vůbec zklamaný.
Jinak se už na FF hoooodně těším!! |
|
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Tue Mar 25, 2008 10:08 pm Post subject: |
|
|
Mám toto pojištění taky koupené. Po tři roky mám klid. Potom si koupím zamykání zpátečky.
Je to sice peněz jak za kozu, ale je to jistota. I když jak pracují pojištovny v tomhle praštěným státě víme. I kdyžono to je asi všude stejné. Všude jde jen o prachy a jak co nejvíc a lépe vorvat normálního lida. Ale prodejce mě přesvědčil, že je to dobré. Tak jsem mu uvěřil. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 8:29 am Post subject: |
|
|
Kolik stojí doplnění vypínání airbagu spolejezdce? _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 9:08 am Post subject: |
|
|
Na tuto otázku stačí jeden telefonát do Forda. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 9:26 am Post subject: |
|
|
Gek wrote: | Na tuto otázku stačí jeden telefonát do Forda. |
nebo jedna otázka na kolegy ve fóru, kteří ví _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 10:03 am Post subject: |
|
|
ladin wrote: |
nebo jedna otázka na kolegy ve fóru, kteří ví |
Tak nikde se to tu neprobralo, tak asi kolega neví. Ale já už ano, protože jsem tam zavolal.
Vypinač se namontuje, je na klíč od vozu, trvá to asi dvě hodiny a stojí to 1 500 - 2 000 korun. Z toho je vypínač 500 - 600 a zbytek práce. Tak a už to víme. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
|
Back to top |
|
|
|