Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Pozor na sviatocnych vodicov :)

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Apr 09, 2009 6:54 pm    Post subject: Pozor na sviatocnych vodicov :) Reply with quote

uz je to tu zasa ... Velka noc ... pozor priatelia, uz to zacina Very Happy Very Happy Very Happy
Palo_M3

PostPosted: Thu Apr 09, 2009 8:02 pm    Post subject: Re: Pozor na sviatocnych vodicov :) Reply with quote

mozem potvrdit, dnes som jazdil KE, VT, HE a tak okolo ... je poznat, ze sviatky zacinaju, miestami som stracal trpezlivost Rolling Eyes, aj ked mam pochopenie pre takych vodicov.
EX - Ford Mondeo MK4FL 1.6 EcoBoost
EX - Ford FIESTA 1.4 TDCi ChampionX - OUT
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
palo.789

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 11:21 am    Post subject: sváteční řidiči Reply with quote

No mě sváteční řidiči moc nevadí. Předjedu dědu v klobouku z úsměvem a ještě ho z auta pozdravím. Spíš mi vadí jiný sezonní řidiči - motorkáři. Předjíždění přes dvě plné, jízda v křiovatce po zadním kole a ve vesnici zásaně většina jezdí tak nejméně 80 km/h. Když vezmou do motorkářského nebe sami sebe jejich problém, ale co jejich rodiny ? Většinou jsou to lidi tak do 30 let. Ti starší motorkáři už jezdí z rozumem. Jaké máte s nimi zkušenosti ? Mě při jízdě na Štrbské pleso vletěl ze zatáčky do protisměru přes dvě plné čáry naštěstí to ustál a objel mě z pravé strany po krajnici v protisměru.
Back to top
View user's profile Send private message
Liboro

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

No ja by som túto tému rozšíril aj na sviatočne naladených policajtov, ktorí sa vyrojili do ulíc a na cesty Very Happy Motorkári mi nevadia, aj keď idú rýchlo, hlavne nech idú bezpečne, to isté aj za volantom, nie je problém jazdiť rýchlo ,ale treba jazdiť bezpečne, už som to tu viac krát písal, nechcem sa opakovať. Lebo frajerov, ktorí nevedia odhadnúť čo si môžu kde dovoliť bolo už dosť. No a väčšinou majú krížiky na krajniciach, ale je žalostne málo vodičov, ktorí vedia jazdiť rýchlo a bezpečne = vedia čo si môžu kde dovoliť. Na Slovensku a v Čechách sú úseky ciest, nielen diaľnic, kde bolo možné jazdiť pokojne aj ďaleko vyššou rýchlosťou ako je 90 či 130 km/h, akurát tým, že ľudia nevedia jazdiť, musí sa chodiť pomaly. Crying or Very sad
palo.789

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 11:16 am    Post subject: for Liboro Reply with quote

No sviatočně naladění policajti nejsou. V zimě stará auta nestartují, mladí nejezdí jen tak bez cíle, motorky taky ne a nehod je v mrazu asi o 20% méně než za hezkého počasí a většinou jen plechařina. Nejtěžší smrtelné nehody jsou v létě nebo v sezoně. Do toho se pak zapojí televize, kritika vadí zase policejním papalášům a ti pak vyženou do ulic i policisty z pořádkových a jiných jednotek, kteří místo šetření běžné kriminality a pomoci občanům musí stát na silnici a mít výsledky, tzn. přinést ze služby pokutu. A to bez radaru nebo kamery kterou mají jen dopravní policisté. Takže mu nezbyde nic jiného než dát pokutu třeba za prošlou lékarničku aby měl klid od šéfa. Přitom obchůza řadového četníka třeba parkoviště ve večerních hodinách u tesca je pro občana daleko přínosnější než stání u silnice a buzerace řidičů. Jenže to pak zase ze služby nepřinese žádnou pokutu a pro nadřízeného " nic nedělal" .
Back to top
Liboro

PostPosted: Thu Apr 16, 2009 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

No dnes ma v Žiline pred kruhovým objazdom pri plavárni/Lidli jeden vodič na bielej Dacii Logan tak vytočil... Zužujú sa tam dva pruhy do jedného a platí postupné radenie, tkz. zips. A ten exot po mne vytruboval ako šialený a poslal ma do p***. Tak som sa mu tam podľa zákona rypol rozhodil rukami na znak "čo je, čo chceš" odtrúbil a išiel ďalej. Veľa nechýbalo a šiel by som mu to vysvetliť, ale to by bol on poslaný do preč. Neviem či je to taký problém si prečítať nový zákon 8/2009 o cestnej premávke. BTW. toto sa nezmenilo a bolo to aj v starej 315/1996 !
duves

PostPosted: Fri Apr 17, 2009 9:05 am    Post subject: Reply with quote

Takto pred rokom som bol v Čataji (obec pri Trnave, kusok od dialnice). S manželkou sme hladali jednu ulicu v krajnej časti obce. Z bočnej vedlajšej cesty sa vyrutila mlada šoferka, ani len nepribrzdila na znacke daj prednost v jazde. Evidentne tade jazdi denne a nerobi si s tym starosť.
Neviem, no niekedy dojem, že najhorší vodici co robia hanbu v hlavnom meste a co jazdia akože pod blavackou znackou su pristahovalci. Je mi uahadou, ako sa dostali k vodičákom.
Horal

PostPosted: Fri Apr 17, 2009 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ty, nerypaj do nas- len blavaci su super čo? Laughing Laughing Laughing
Dydy

PostPosted: Sat Apr 18, 2009 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

To Liboro: zipsove radenie je len ked je v jednom pruhu prekazka, tam pri plavarni sa pruhy nezuzuju, ale pravy konci a lavy pruh je priebezny teda v pravom maju davat prednost, tak je to v zakone aj starom tak bolo staci len citat.
vls

PostPosted: Sat Apr 18, 2009 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

tak som si to teraz naschval precital v zakone.
dydy ma pravdu.
mal by som tam davat prednost az do sudneho dna. to ustanovenie je na prd.
liboro - videl som v chorvatsku na cestarine ako dvaja slovaci robili hanbu - castovali sa nadavkami, vykrikovali, vzajomne sa blokovali a fotili sa - asi aby mohli pokracovat inde inymi prostriedkami.

v ziline funguje este jeden fenomen, ktory som moc inde nevidel. ides v lavom pruhu a zozadu sa doruti kokso, ktory trubi ako drbnuty aby si mu uvolnil lavy pruh. aj ked v pravom je volno, samozrejme.
ak neuvolnis, predbehne vpravo - co je normalne - zaradi sa pred teba a zacne brzdit, aby ti dokazal, ako neovladas predpisy a ako ta vyskoli.
zo zakona je pravda ta, ze musis uvolnit lavy pruh, ale len vtedy, ak idu dve auta vedla seba a blokuju rychlejsie vozy. minule som v MT obehol Koksa podla neho prilis natesno a blokoval ma celym prietahom mestom - 3-4 km.

sme ludia rozni.

este ma pekne srdi ked zacnem predbiehat flakajuceho sa Koksa a ten na to dupne ako o zivot, vezme mi potrebne miesto na predbehnutie a musim sa zaradit zasa za neho. na MT-Za mi to spravi denne niekolko fachcenkov.
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Liboro

PostPosted: Sat Apr 18, 2009 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravim, tak som si to dôkladne prečítal a uznávam, máte pravdu, neplatí tam zipsovanie. Tak teda beriem späť. Osobne si ale myslím, že je to riadna kkt-ina, lebo by to veľmi urýchlilo dopravu, keby tam ten zips platil. V Bratislave pri radení na prístavný most, či na iných cestách krásne funguje zips, každé druhé vozidlo a evidentne nato tí ľudia ani nepotrebujú úpravu v zákone. Viac krát som videl ako sa 3 autá súčasne zaradili medzi tie v priebežnom. Fungovalo to perfektne, normálne ako z filmu, ani tým sa to tak nepodarí, to je treba vidieť.
Čo sa týka toho predbehnutia a zabrzdenia, tak to nechápem, to robia asi len idioti a stalo sa to aj mne už viac krát.
BTW. prišiel som na zaražajúcu vec, v Blave sa jazdí ďaleko lepšie ako v Žiline.
Dydy

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Ono keby sme to v "kockach" mali usporiadane tak ako ma byt, tak nepotrebujeme stupidne zakony o zipsovani. Co sa tyka Ziliny, je to naozaj uzas. Som zilincan a kazdy den jazdim aj po Ziline a je to naozaj hroza. Presiel som uz kus europy no najviac zazitkov mam urcite ze Ziliny. A to nie len s jazdenim ale aj s parkovanim, ale vobec vseobecnym zivotom vladne egoizmus a vzajomna neznasanlivost. No aj napriek tomu som optimista, verim, ze raz to krasne vodne dielo praskne a splachne vsetok ten bordel do mora Wink
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum