View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lisický Miroslav
|
Posted: Tue Mar 31, 2009 7:30 pm Post subject: Prídavné denné svetlá |
|
|
Od februára je v SR povolené používať prídavné denné svetlá DRL.Tieto musia byť homologizované. V svetlometoch mám Night breakery.Chcel by som namontovať okrúhle RL svetlá SJ 288 namiesto hmloviek.Rozmerovo
tam pasujú, čo Vy na to? Sada má riadiaci modul, ktorý zopne LED svetlá po
naštartovaní motora a vypne po vypnutí. Stačí to pripojiť na plus a mínus
na batériu, tretí kábel na parkovačky.Sada stojí 80 euro. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 01, 2009 6:27 am Post subject: Re: Denné svetlá |
|
|
Lisický Miroslav wrote: | Od februára je v SR povolené používať prídavné denné svetlá DRL.Tieto musia byť homologizované. V svetlometoch mám Night breakery.Chcel by som namontovať okrúhle RL svetlá SJ 288 namiesto hmloviek.Rozmerovo
tam pasujú, čo Vy na to? Sada má riadiaci modul, ktorý zopne LED svetlá po
naštartovaní motora a vypne po vypnutí. Stačí to pripojiť na plus a mínus
na batériu, tretí kábel na parkovačky.Sada stojí 80 euro. |
Prečo namiesto hmloviek?
Podla mna tie svetla pre denne svietenie by pekne sli umiestnit do toho "pásiku" nad hmlovky. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Lisický Miroslav
|
Posted: Wed Apr 01, 2009 3:36 pm Post subject: Re: Denné svetlá |
|
|
Do toho malého pásika sa žiadne homologované nezmestia, zmestia sa tam iba obrysové a to je o inom, navyše nemusíš ničiť nárazník. _________________ Miroli |
|
Back to top |
|
|
yatess55
|
Posted: Wed Apr 01, 2009 5:47 pm Post subject: |
|
|
len pevne verim ze ta nebude pokutovat nejaky mudry policajt za bezdovodne svietenie hmlovkami aj ked ich tam nemas _________________ FoFu, Duratorg 1.4, 50kw,ps68, Tango, Flair X, folie,senzory 5,1L/100km |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 01, 2009 6:51 pm Post subject: Re: Denné svetlá |
|
|
Lisický Miroslav wrote: | Do toho malého pásika sa žiadne homologované nezmestia, zmestia sa tam iba obrysové a to je o inom, navyše nemusíš ničiť nárazník. |
Aktualne foto z FoFu spred Grafie v BA (bol som si zabehat). Fotene mobilom, tak sorry za slabu kvalitu:
Tak chlapci, ktory tam z vas parkujete? Lebo vraj do toho pasika sa pridavne svetla nedaju dat. Trek, je to tvoj? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
kuna
|
Posted: Fri Apr 03, 2009 8:37 pm Post subject: Světla denního svícení |
|
|
Dobrý den,
objednal jsem si na poslední chvíli Forda v Ebony výbavě a do příslušenství jsem si zadal boční airbagy + světla denního svícení. Ptal jsem se prodejce jak je to řešeno (LEDky apod.) a sdělil mi, že jsou to automaticky rozsvěcovaná normální světla, ale se sníženou intenzitou. Tak jsem zvědav co z toho nakonec vyleze. |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Fri Apr 03, 2009 9:27 pm Post subject: |
|
|
Tak to by mě teda zajímalo. Neni to náhodou pouze automatický rozsvěcení světel. Nějak se mi ta snížená intenzita nezdá. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Apr 03, 2009 9:28 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Tak to by mě teda zajímalo. Neni to náhodou pouze automatický rozsvěcení světel. Nějak se mi ta snížená intenzita nezdá. |
Že by? ale za 9000 Kč by to bylo teda pěkně drahé ..i když tam jsou ty airbagy _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
Palo_M3
|
Posted: Fri Apr 03, 2009 10:48 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Tak to by mě teda zajímalo. Neni to náhodou pouze automatický rozsvěcení světel. Nějak se mi ta snížená intenzita nezdá. |
ja to mam na focuse od vyroby, denne ozaj svietia slabsie. ked ich vecer prepinam, je to viditelny rozdiel. a pri dennych napr. ani neviem zapnut dialkove, viem len bliknut. _________________ Ford Focus ST
Ford Mondeo MK4FL 2.0TDCi Titanium PowerShift
EX - Ford FUSION 1.4 16V FlairX EST Automat
EX - Ford Mondeo MK4FL 1.6 EcoBoost
EX - Ford FIESTA 1.4 TDCi ChampionX - OUT |
|
Back to top |
|
|
MyTB
|
Posted: Sat Apr 04, 2009 4:56 am Post subject: |
|
|
Palo_M3 wrote: | ...ja to mam na focuse od vyroby, denne ozaj svietia slabsie... |
A v tom rezimu denniho sviceni Ti sviti jen ta predni svetla? Nebo porad i zadni? _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
|
Palo_M3
|
Posted: Sat Apr 04, 2009 8:03 pm Post subject: |
|
|
MyTB wrote: |
A v tom rezimu denniho sviceni Ti sviti jen ta predni svetla? Nebo porad i zadni? |
svieti vsetko, aj palubovka _________________ Ford Focus ST
Ford Mondeo MK4FL 2.0TDCi Titanium PowerShift
EX - Ford FUSION 1.4 16V FlairX EST Automat
EX - Ford Mondeo MK4FL 1.6 EcoBoost
EX - Ford FIESTA 1.4 TDCi ChampionX - OUT |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sat Apr 04, 2009 8:09 pm Post subject: |
|
|
No na Slovensku je šalamúnsky napísané, že vodič musí svietiť počas celého dna stretávacími svetlami alebo denným osvetlením ak je ním vozidlo vybavené. Bola otázka ako si to majú vysvetliť (presne práve s tým, že svieti len predu) a odpoveď bola jasná. Stretávacie svetlá zahrnajú aj obrysové svetlá vpredu vzadu, teda tie musia svietiť. UŽ to aj policajti pokutovali. Ja nemam ani aut. tak tiez mi svieti všetko.Ale rád by som to pošpekuloval tak, že pri dennom modeli stretávacích by svietili len obrysovky a predné stretávačky.Palubovka by sa premostila. Uvidíme... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
TREK
|
Posted: Sun Apr 05, 2009 1:40 pm Post subject: Re: Denné svetlá |
|
|
duves wrote: | Lisický Miroslav wrote: | Do toho malého pásika sa žiadne homologované nezmestia, zmestia sa tam iba obrysové a to je o inom, navyše nemusíš ničiť nárazník. |
Aktualne foto z FoFu spred Grafie v BA (bol som si zabehat). Fotene mobilom, tak sorry za slabu kvalitu:
Tak chlapci, ktory tam z vas parkujete? Lebo vraj do toho pasika sa pridavne svetla nedaju dat. Trek, je to tvoj? |
Bol som odhaleny ,je to moj fofik
Potesilo ma ked som si ho nasiel na webe ,su homologizovane a ked sa na ne pozries z blizka tak je tam aj vyrazena homologizacia E4 a E11 _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sun Apr 05, 2009 7:01 pm Post subject: Re: Denné svetlá |
|
|
TREK wrote: |
Bol som odhaleny ,je to moj fofik
Potesilo ma ked som si ho nasiel na webe ,su homologizovane a ked sa na ne pozries z blizka tak je tam aj vyrazena homologizacia E4 a E11 |
Tak napíš nám o tom bližšie, lebo Lisický Miroslav tvrdi, že tam to nejde umiestniť. Kde to robia a za kolko?
Dik _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|