Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ZABEHNUTIE AUTA
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ichta

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

Jeste jak tu psal VLS i jini, že auto žere nejmin, pri jizde v okoli max krouticiho momentu, tedy okolo 3500 otacek, to znamena, ze kdyz si jedu po dalnici 130km/h na petku s 3500 otackama,ze mi to zere nejmin?Vzdyt tu prece vetsina pise,ze pri jizde po dalnici spotreba spis stoupa. Nebo v jake rychlosti nebo otackach si myslite,ze auto zere nejmin? Co vim starsi skodovky zraly treba nejmin okolo 80km/h.
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

ichta wrote:
Jeste jak tu psal VLS i jini, že auto žere nejmin, pri jizde v okoli max krouticiho momentu, tedy okolo 3500 otacek, to znamena, ze kdyz si jedu po dalnici 130km/h na petku s 3500 otackama,ze mi to zere nejmin?Vzdyt tu prece vetsina pise,ze pri jizde po dalnici spotreba spis stoupa. Nebo v jake rychlosti nebo otackach si myslite,ze auto zere nejmin? Co vim starsi skodovky zraly treba nejmin okolo 80km/h.

no tak samozrejme, ze na dialnici pri 130ke, 140ke to zerie vela, mne tak cca 7.6litra ...
ohladom spotreby, kuk: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewforum.php?f=36
toto je topic o nakupe auta Exclamation
ichta

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Dik,me spis slo o to jaka rychlost a otacky jsou pro auto takovy idealni,aby se mu pekne jelo Smile ,protoze pri max. kroutaku se mi to nezda jako pohodova jizda Smile
ichta

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Jelikoz ho zabiham,tak ho nechci na dalnici trapit,ale zase nechcu jet jak snek,kdyz to nebude potreba Smile , ->dulius:proto jsem to zadaril do teto sekce
vls

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 10:28 am    Post subject: Reply with quote

ichta :

nenapisal som, ze zere nejmin pri otackach maximalneho krutiaceho momentu. napisal som, ze tam ma najnizsiu mernu spotrebu.
vysvetlenie :
merna spotreba je v gramoch paliva na jeden kilowat vykonu za hodinu jazdy. teda
- ak ides 130 po dialnici, potrebujes na to vykon napriklad 35 kW a merna spotreba je napriklad 300 g/kwh (vymyslam si, je to len ako priklad). za hodinu teda spotrebujes 10.5 kg, alebo 12.6 l paliva, co je 9.7 l/100 km - presiel si 130 km.
- ak ides rychlostou 90 km/h potrebujes vykon len 15 kW - potrebny vykon je zavisly okrem inych veci od rychlosti na druhu!!! mernu spotrebu mas napriklad 400 g/kWh - teda viac nez v predoslom priklade, ale celkova spotreba za hodinu bude len 6 kg alebo 7.2 l paliva za hodinu jazdy, co je 8 l/100 km - presiel si 90 km.

toto je vec, podla ktorej si vyberas auto.
ak jazdis vacsinu po dialnici vyssou rychlostou, potrebujes motor, ktory je tam doma, teda objem 1.6 a viac. ked ides v nizkom zatazeni po beznych cestach, trapi sa v oblasi vysokej mernej spotreby - 700 g/kWh a viac, mas vyssiu spotrebu, lebo hospodarnejsie to motor nevie.
ak jazdis vacsinu po okreskach do 90 km/h, potrebujes mensi motor, ktory je tam doma. ked ale ides po dialnici vysokou rychlostou, trapi sa tam zase on a mas spotrebu za roh, lebo hospodarne to maly motor nevie zase tu. toto bol problem matrixa, ak sa pamatate, motor 1.4 hnat so 4 ludmi 160 a cudovat sa, ze zere ako sprosty... Twisted Evil
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
ichta

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Dik za informace, neni nad to, kdyz se mi to vysvetli jako volovi.
Priste az nebudu neco vedet, tak se urcite zas zeptam Smile
duves

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

No tak dneska padla prva tisicka. Ani nie po mesiaci.
Gek

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

Blahopřeji. No my to taky honíme jak nadmutou kozu. Už máme 1 600 Km. Wink V sobotu jedeme na Slovensko, tak km poskočí. Pokud nenapadnou hory sněhu a nebude ledovka abychom nemuseli dávat Fofíkovi brusle Smile

FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
duves

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 7:07 am    Post subject: Reply with quote

No mne to bude tiez pribudat. Rodicia mojej manzelky sa odstahovali z BA do Borskeho Mikulasa (78 km), takze o vyjazdy nebude nudza. Este nejakeho strycka z ameriky co bude prispievat na benzin Laughing .
duves

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 7:17 am    Post subject: Reply with quote

Gek wrote:

V sobotu jedeme na Slovensko, tak km poskočí. Pokud nenapadnou hory sněhu a nebude ledovka abychom nemuseli dávat Fofíkovi brusle Smile

No doporucujem opatrne. S tym snehom este nie je koniec. Ocakavam na vikend dalsie snehove zrazky.
duves

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 11:35 am    Post subject: Reply with quote

Pozor na tie cesty, sviatky a počko robia svoje:
http://www.blesk.cz/Clanek195761.htm
Gek

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

Děkuji za upozornění. Se slzou v oku se mi víkend vzdaluje a pomýšlím na zrušení této kratochvíle. Sám nadávám na dementy co se kloužou ve sněhu na letních a teď bych se mezi ně zařadil ?? Pojedeme o pár týdnů déle. Crying or Very sad Crying or Very sad

FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Fjodor

PostPosted: Mon Apr 21, 2008 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Su tu super pomocky ohladne vsetkeho, vdaka za mnohe rady a odovzdavanie skusenosti...!!! Wink Dulius, som na tom ako Ty: prve a zaroven i nove avetko - Fusion... Wink
Chcem sa vas opytat na jednu skutocnost - pri zabehu sa ma casto preradovat, teda menit prevodove stupne, ale pritom v navode je uvedene, ze sa v zabehu nema zatazovat spojka... Mozete, prosim, mi niekto k tomu dat vyklad?!? Dakujem!!!
duves

PostPosted: Mon Apr 21, 2008 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
Su tu super pomocky ohladne vsetkeho, vdaka za mnohe rady a odovzdavanie skusenosti...!!! Wink Dulius, som na tom ako Ty: prve a zaroven i nove avetko - Fusion... Wink
Chcem sa vas opytat na jednu skutocnost - pri zabehu sa ma casto preradovat, teda menit prevodove stupne, ale pritom v navode je uvedene, ze sa v zabehu nema zatazovat spojka... Mozete, prosim, mi niekto k tomu dat vyklad?!? Dakujem!!!

Normalne pouzivanie spojky bude asi v pohode. Asi sa mysli na pripady abnormalneho rozbiehania pri sucasnom pretacani kolies, kedy spojka dostava nenormalne šupy. Ale nech sa vyjadria odbornici. Som sice strojar, ale nie automobilový. A v odbore nerobim roky.
DR

PostPosted: Mon Apr 21, 2008 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor: než se k tomu vyjádří odborníci, tak "zatěžováním" spojky v záběhu je myšleno nadměrné a zbytečné zatěžování a přetěžování. Tzn. je dobré se vyhýbat situacím, kdy musíš spojku nechat delší dobu prokluzovat, taky bys neměl tahat přívěsný vozík.

I když na spojce IMHO není co zabíhat a když ji pak po x letech vyměníš za novou, tak s ní jezdíš hned po namontování bez zmíněných omezení.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum