View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 8:12 pm Post subject: |
|
|
TREK wrote: | nie som si isty ale viem ze ked mam v zime pustene kurenie a AC-OFF tak mam 750 otacok na volnobehu ci mam kurenie na 18 alebo na 28 stupnou ,ak zapnem AC -ON tak niekedy stupnu otacky ,a to podla toho jaky je vyrazny rozdiel na dokurenie-dochladenie.
Ak tam velky rozdiel nieje tak sa ani otacky nezvisia,klima pritom ale funguje . |
Zvýšení otáček asi způsobuje, že pokud máš AC-OFF,tak ti nejede kompresor klimatizace a tím pádem ti to nezvyšuje....a kdýž máš AC-ON,tak kompresor jede, tím pádem to zvýší otáčky...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 8:36 pm Post subject: |
|
|
Přesně tak. Navíc když je klima zapnutá a je nastaveno ještě AUTO, tak se klimatizace snaží co nejrychleji dostat na nastavenou teplotu. I za cenu zvýšení otáček motoru nebo ventilátoru. Po dosažení této teploty by se to mělo vrátit zpátky. Alespoň takhle mi to bylo vysvětleno prodejcem. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
TREK

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:10 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Přesně tak. Navíc když je klima zapnutá a je nastaveno ještě AUTO, tak se klimatizace snaží co nejrychleji dostat na nastavenou teplotu. I za cenu zvýšení otáček motoru nebo ventilátoru. Po dosažení této teploty by se to mělo vrátit zpátky. Alespoň takhle mi to bylo vysvětleno prodejcem. |
presne do puntiku ako hovoria bratia _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:15 pm Post subject: |
|
|
Akorát, že na topení není potřeba mít zaplou klimu a teplotu to udržuje úplně stejně. Pokud je vyplá a máš "AUTO" tak efekt je úplně stejný s menší spotřebou.
Jediné dva důvody prož zapnout klimu v zimě
1. Aby se jednou za čas promázl kompresor (stačí jednou za měsíc)
2. V případě, že je potřeba dostat vlhkost z auta _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:19 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Přesně tak. Navíc když je klima zapnutá a je nastaveno ještě AUTO, tak se klimatizace snaží co nejrychleji dostat na nastavenou teplotu. I za cenu zvýšení otáček motoru nebo ventilátoru. Po dosažení této teploty by se to mělo vrátit zpátky. Alespoň takhle mi to bylo vysvětleno prodejcem. |
Tohle platí jen pokud se auto ochlazuje _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:22 pm Post subject: |
|
|
To ano. Jo a jenom bych doplnil, že to promáznutí kompresoru někdo doporučuje 1x za 14 dní a nějakou delší trasu. Na 5 minut je málo. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 10:08 pm Post subject: |
|
|
Gil wrote: | Akorát, že na topení není potřeba mít zaplou klimu a teplotu to udržuje úplně stejně. Pokud je vyplá a máš "AUTO" tak efekt je úplně stejný s menší spotřebou.
Jediné dva důvody prož zapnout klimu v zimě
1. Aby se jednou za čas promázl kompresor (stačí jednou za měsíc)
2. V případě, že je potřeba dostat vlhkost z auta |
Tak tak...
Taky máme přes zimu zaplou klimu,akorát AC-OFF a nastavenou teplotu to udržuje
Akorát teda jednou za čas jak se má, tak se pustí i kompresor (AC-ON)
Jinak na odmlžení skla většinou stačí zapnout "rychlý ofuk" (začne silně foukat horký vzduh na přední sklo+se zapne vyhřívání oken a zrcátek) a okno je za chvíli suché... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Fri Mar 06, 2009 8:09 pm Post subject: |
|
|
AC-OFF neznamená vyplou automatiku, ale pouze vyplý kompresor. Děláte to dobře kluci V zimě zapínat pouze když je nad 4st C k promazání kompresoru, nebo k odmlžení. On nepotřebuje ani tak promazat kompresor, jako ucpávka (těsnění) kolem hřídele - sníží se tím úbytek chladícího média. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
kuna
|
Posted: Tue Dec 22, 2009 9:49 pm Post subject: Zkouška klimy |
|
|
Dnes jsem testoval klimu, vekovní teplota asi 2 stupně nad nulou. Nastavil jsem automatiku na Low a čekal jsem, že zmrznu. Ale kdepak, z výdechů šel stále vlažný vzduch, kompresor se asi ani nespustil - nezvýšily se otáčky motoru.
Vcelku mě to překvapilo, protože jsem si myslel, že to nakonec vpustí studený vzduch z venku jako při manuálním nastavení na AC-OFF.
Jakým způsobem tedy lze spustit komptresor v nízkých teplotách? _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Dec 22, 2009 11:23 pm Post subject: |
|
|
Nelze. Klimatizace se zapíná jen poud je více než 4 stupně. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|