Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

X-Plus v predaji
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mia

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 8:43 pm    Post subject: Mia Reply with quote

Ešte upozornujem na ten úrok - 5,9 % a 9% je predsa len rozdiel... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Mia

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 8:47 pm    Post subject: auto Reply with quote

Kurnik, ešte som sa sekla: úrok na úvere je 4,91% Smile !
Back to top
icask

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Znevýhodnenie: teraz sa hovory, ze vsetky auta budu musiet mat katalizator. Na stare je to obrovska suma. V niektorej severskej krajine, maju na istu vekovu hranicu vysiu dan. EU nariadi nizsie emisie a nasi zakonodarci jej urcitie vyhoveju a to co nepojde znizit to spoplatnia.

Tot moj nazor a pre tieto dovody som si kupil IBA fusiona Smile
destroy

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

ok, ale vsetko co si vymenoval su hypoteticke zalezitosti a podla mna nebudu skor ako za 10 rokov. Nemozu povedat zo dna na den ze treba katalizator (aj ked v polsku na trhu stoji univerzalny 4tis a kolega s tym beha uz 6 rokov na R19 a bez problemov)

Ja napr. az tak neuznavam kupu noveho auta, aj ked som ju sam realizoval. Kludne sa oplati kupit aj 5 rocne auto za 1/3 ceny a druhu 1/3 si odlozit na pripadne opravy. Clovek ma auto vyssej triedy a este zostane aj na benzin/naftu Smile

Moje stare auto bolo 2.5 rocne Clio za 200tis (nove stalo 400) a 45tis km na tachaci. Po 6 rokoch som ho predal za 145tis. To je podla mna ta najlepsia cesta, pokial netuzite po nejakom specifickom aute, ktore sa v bazaroch alebo v inzeratoch este nenachadza za "vyhodnu" cenu.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
icask

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 6:52 am    Post subject: Reply with quote

Kupu ojazdeneho to berem, ale tiez aby som ho splatil co najskor max 3 roky. Nejak neverim kvalite veci ( vseobecne ) co sa predavaju. Dnes uz vyrobky navrhuju asi ekonomovia a nie technici, ved vsetko vydrzi asi den po zaruke a potom to krachne. Very Happy
Co sa tyka spoplatnenia: nech si niekto z vladnucich spravy firmicku na nieco co sa da uzakonit tak sa to uzakoni a ty hlupak obcan plat. No jo nechajme to tak. Kazdy mame svoje dovody preco kupime a ako kupime. Uz som pocul aj vacsie zvrhlosti ako platit za auto 13 rokov.
sedlaq

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 5:54 pm    Post subject: Reply with quote

Tak už toho nechejte Evil or Very Mad Mia upřesnila jak je to s tou její hypotékou. Není přece jen na auto!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
DANID

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
podobny zadny spoiler sa da kupit za par korun na ebay, ale to auto vyzera podla mna vyzretejse. Naozaj neviem ci je to plast alebo nie, ale minimalne to ako plast vyzera. Prave tam sa auto spini najviac, preto mi to "oplastovanie" pride take prakticke

Hod tam prosim ta link,na ten zadny spoiler,na ebay,neviem to najst,diky.
budkacik

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

K tej ekologii.
V Nemecku uz teraz nemozu do centier niektorych miest auta, ktore nesplnaju normu vypustania splodin. A dan platia vyssiu, ako nove auta.
Presnejsie info nedam, moje auto moze vsade Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
destroy

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

DANID wrote:

Hod tam prosim ta link,na ten zadny spoiler,na ebay,neviem to najst,diky.

momentalne nikto nepredava ten spoiler, ked bude, dam link. Odporucam hladat v UK, lebo v USA nenajdes nic pre europsky fusion.

Napr.
http://motors.search.ebay.co.uk/ford-fusion_Car-Accessories_W0QQ_trksidZm37QQa10244ZQ2d24QQa39ZQ2d24QQa39702ZQ2d24QQa6ZQ2d24QQalistZa6Q2ca42078Q2ca39Q2ca41Q2ca39702Q2ca10244QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypageZsearchQQcopagenumZ1QQfgtpZQQfposZPostcodeQQfromZR2QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQga10244Z10425QQgcsZ2390QQlopgZQQpf_queryZfordQ20fusionQQpfidZ3528QQpfmodeZ1QQreqtypeZ2QQsabfmtsZ1QQsacatZ9884QQsadisZ200QQsaobfmtsZinsifQQsaprchiZQQsaprcloZQQsargnZQ2d1QQsaslcZ3QQsbrftogZ1QQsofocusZunknown

(neviem ci ten link bude fungovat, ale dufam)

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
Stinpy

PostPosted: Wed Jun 20, 2007 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

zdravim vsetkych a hlavne majitelov fusion 1.4 TDCi.....uvazujem o jeho kupe...konkretne ten tento X-Plus (oplastovany) ...nemam skusenosti s dieslakmi, ale v podstate mi ide o auto ktore splna tieto podmienky:
-nizka spotreba (jazda hlavne v meste, ale aj na dovolenky)
-dostatocne velky kufor (teda aspon tych 300l)
-a naklady na servis v prijatelnej norme (bezny servis a nahradne diely)
Jazdim kludnym sposobom...easy rider... Smile.....Bude mi stacit tento motor?
CItal som tu dake staznosti na zatekanie do auta a podobne....ma fusion vela zavad?Ma to odradzuje
Moze mi daky majitel 1.4 TDCi poradit?
PS: Ako je moc hlucny ten dieslak?
Dakujem
Back to top
budkacik

PostPosted: Wed Jun 20, 2007 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

No zavady mam take, ze mi vrzgaju plasty a parkovaci senzor dost casto pipa zbytocne.
Ale auto jazdi,takze nic dolezite.

Mne 1,4 TDCi staci, na dialnici v pohode, na 400 km ma predbehli asi desiati.
Ale to skor bolo stastie, lebo maximalka auta je okolo 165 a tu jazdia aj 220 v pohode.

Na zaciatku sa mi chvilu pacilo, ako pekne motor hrmoce, presiel som z benzinaka. Potom ma to trosku trapilo. Teraz mam 4000 km a bud som si zvykol,ale skorej sa mi zda,ze je tichsi uz.

Vykonovo mne staci, je to moje rodinne auto. Ked je uz zohriaty motor a vytocim ho na 2500-3000 otacok, tak pekne zrychluje a na krizovatkach piskam pri rozjazde Smile Ved sa chod previezt na skusobnej jazde a uvidis, ci Ti staci.

Velkost kufra je podla mna nieco medzi obycajnym hadgebackom a velkym kombickom. Pohoda, ale postel mi tam nevosla Smile

Spotrebu pocitac pise okolo 5,1 litra teraz, jazdim 15 km do prace, takze len co sa zohreje. Ale na dlhsiu cestu v 90 km rychlosti som mal od pocitaca spotrebu 4,2 litra. Zda sa mi,ze este klesa.

Diesel som chcel, lebo v Nemecku stoji o 6 korun na liter menej,ako benzin. Plus spotreba by mala byt zhruba o dva litre nizsia. Ale kazdy chvali svoje.

Zatial velmi nelutujem, akurat mi je trochu luto tolkych penazi, kedze neboli moje a musim ich vratit Smile

Toto je moj subjektivny pohlad, pred tym som mal 15 rocnu Skodu Favorit a vtedy mi aj ta stacila Smile Bola zadarmo Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Stinpy

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 7:55 am    Post subject: Reply with quote

dik za tvoje skusenosti,
aj ja budem musiet tie peniaze vratit (nastastie nie vsetky)...teraz ho ponukaju za 489 000,-, co mi pride dobra cena pri velkosti toho auta, dieslovom motore a teda aj spotrebe.....ale stale vaham, ci si nekupit Grande Punto...to je uz za 389000,- (1.2 benzinacek-vybava Dynamic)..predsalen to je 100 tis rozdiel....mamka ma Pandu a teda na nom jazdim casto sam a keby som nepotreboval uz vacsie rodinne auto, tak by som si ju tiez kupil.....milujem tu malu skatulku s kolesami...Ale oproti fusionu je to G Punto predsalen mensie atd....no je to tazke sa rozhodnut, ked sa na cloveka valia mnohe zlavy a akcie a potom si vyber auto....priznam sa, ze nemam skusenosti s dieslovym motorom, tak neviem, co mam ocakavat...ze cim sa odlisuje od benzinaku v nakladoch na udrzbu, v zivotnosti atd.
PS: Ale som si tu cital clanky a ma naozaj vystrasili niektore prispevky, ze zateka do fusionu, ze vrzga, tecu dake kvapaliny atd.
-este otazocka, ako hodnotite v SR servis fordu? Drahe su nahr. diely?
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Stinpy wrote:

-este otazocka, ako hodnotite v SR servis fordu? Drahe su nahr. diely?

http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=184
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=80

Stinpy: pisal som ti to v poste, teraz verejne Ta upozornujem, ze pri Tvojej najblizsej zakladnej otazke, na ktoru uz bolo na tomto webe odpovedane, alebo reakcii (otazke) , ktora nepatri do daneho topicu Tvoj Nick vymazem .. pisem to verejne, lebo uz si bol 2 krat upozorneny Exclamation
Stinpy

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

OK, tak sa znovu ospravedlnujem, ale tak ma mozes zrusit, ked chces. Uz mi to je aj jedno. Nezalozil som novu temu, len som chcel priamo reakciu na moju otazku...to ze niekto niekde pisal, ze mal daky problem na Fusione je pre mna len daka zakladna informacia...(citat vzajomne odkazy dvoch ludi dako neuspokojuje moju zvedavost, ked mienim investovat 500 tisic na auto)...tu som reagoval na odpoved majitela auta, o ktoreho kupe uvazujem....mna tu kritizujes, ale pri mnohych temach je 50 a viac percent prispevkou uuplne mimo temy...tak ja uz tomuto foru nerozumiem.....toto je bohuzial forum a nie chat...kde by som mohol priamo sa poradit s majitelom 1.4 TDCi......no a medzi mojimi otazkami bolo napr. aj to, ze ake naklady mam ocakavat pri dieslaku v porovnani s udrzbou benzinaku...tieto info som nikde nenasiel zhrnute......tak si tu rieste teda prispevky, srandicky mimo temy....ako je zvykom pri vacsine tem , ako som si vsimol, ked som dal na tvoju radu a bludil po vsetkych temach....snaziac sa vytvorit si dojem ako v puzzle skladanim jednotlivych relevantnych infotrmacii o FoFu 1.4 TDCi.
Musis uznat, ze priamo komunikovat s majitelom a podelit sa o jeho dojmy z toho auta je nieco ine, ako si len precitat dake odkazy...to si rovno mozem precitat daku recenziu (daky test)

Lucim sa so sklamanim z podivneho vedenia tohoo fora....cakal som ustretovejsi pristup
Back to top
scoop_sk

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

To si ho fakt nemusel mazat, nerozumiem... Rolling Eyes Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum