View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Gil
|
Posted: Sat Aug 07, 2010 10:03 am Post subject: |
|
|
V připadě, že důležité hledisko je cena doporučuji neporuchovou navigaci (armádní model) v ceně do cca 300,-Kč
_________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Aug 07, 2010 10:08 am Post subject: |
|
|
ako hanysku ? uz mas doma Garmina ?
inak, priznam sa, aj ja uvazujem nad GPS ... tiez som pokukoval o TomTom, alebo Garmin, no ked som sa dozvedel, ze TomTom ma len hlavne tahy v Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku ... tak u mna skoncil a preo ja asi tiez skoncim u Garmina ... no uvidime este, mozno bude vsetko inak ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sat Aug 07, 2010 11:05 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | ...
no ked som sa dozvedel, ze TomTom ma len hlavne tahy v Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku ... |
U nejnověších map je Bulharsko 52% a Chorvatsko 42% včetně největších měst a pobřeží) - na dovolenou asi postačující
duves wrote: | No výhodou Garmin je to, že máš mapu a tu si nahraš aj do turistickej GPS, sportovej, rybarskej a neviem akej (vyrabaju cely sortiment). |
No pokud to nebudeš využívat jen v autě, tak bude asi lepší..
Strejda má do auta ToToma a na kolo si koupil toho odolného cyklistického Garmina - prý je to tak nejlepší (ToTom má nejlepší mapy do auta a Garmin na cyklo/pěší)
P.S. Jinak to na tom zminovaném foru jsou teda všechny nové mapy a další návody na uprgrady apod. (ověřeno) _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Sat Aug 07, 2010 1:55 pm Post subject: |
|
|
Zdravím všechny.Garmin doma zatím není,neboť jsem místo něj na týden "vyfasoval"berle.
Trochu jsem si pochroumal sval na pravé noze,ale měl bych dostat docela slušné bolestné body.
Tak chviličku počkám a pak tu "smůlu" využiji použiji k nákupu GPS.Hodí se to pro konečné rozhodnutí. |
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Tue Aug 10, 2010 9:10 pm Post subject: |
|
|
Ked navigaciu tak jedine Garmin.
Sice ju uz nepouzivam bo mam v aute zabudovanu. A tak je na predaj. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Thu Aug 19, 2010 5:29 pm Post subject: |
|
|
Takže oznamuji "malé překvápko".
Dnes jsem do toho konečně "seknul" s GPS.Není to nakonec ani TomTom,ani Garmin 1490T.
Po všech zralých úvahách,zda vůbec při našem množství cestování využiji pevnou autonavigaci,jsem po poradě s našim synátorem dospěl k názoru,že nikoliv.
Takže jsem "zabil dvě mouchy jednou ranou" a vyměnil svůj tři roky starý mobil za následující hračku:
http://www.alza.cz/nokia-5230-navi-pack-kovove-cerny-d176340.htm
Pro moje nároky a ježdění s GPS bude pohatě postačovat.
Hlavním motem ke konečnému rozhodnutí byl i ten fakt,že v mém okolí byli již tři známí během tohoto léta "vybráni" v autech rozbitím bočních oken,přestože v tu chvíli při parkování měli na skle nebo palubce pouze držáky.Auto následně prohledáno,v jednom případě zmizel alespoň držák a z kastlíku nabíječka,ve druhém vše včetně GPS v kastlíku.Ve třetím nenašel nic,držák tam nechal a alespoň do auta "nachc.......".
Zatím se dnes učím s novým mobilem a stahuji mapy.Později dám vědět,jak jsem spokojený. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Thu Aug 19, 2010 6:44 pm Post subject: |
|
|
Myslím, že ses nerozhodl špatně
Za tu cenu..
Mě by na něm vadil jen ten fotak a to,že to je Nokie _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Aug 19, 2010 9:24 pm Post subject: |
|
|
hanysku, pekne, pekne ... ja som sa rozhodol, ze GPS este pocka a objednal som si kusok lepsi fotoaparat, ten sa mi viac zide _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Aug 20, 2010 1:23 pm Post subject: |
|
|
predpokladam, ze kamos zo skoly, alebo sused mu to menil
ked mas znamych, daju sa veci riesit _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Sat Aug 28, 2010 5:50 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem se dnes konečně dostal trochu k těm navigacím s Nokií 5230.
Nejprve jsem programem Nokia Ovi Suite odmazal všechny prozatím nepotřebné mapy a pak aktualizoval nejnovější mapy Čech,Slovenska a Polska včetně hlasových pokynů.
V garáži jsem pak na otevírací dvířka schránky na palubovce přilepil kotouček od TomTomu a na něj připevnil stojánek k Nokii.
Vyrazili jsme pak na otočku do Náchoda ke švagrové a zpět.Navigace fungovali perfektně včetně hlasových pokynů.Nejvíce mne pobavilo "kecání paní od Nokie",když jsem překročil povolené rychlosti v obci atd.
Jsem zatím se vším spokojen,pro normálního uživatele naprosto dostačující sada s telefonem,stojánkem,nabíječkou a hlavně aktualizovanými mapami zdarma.To vše cca.za 3800,-Kč.
PS: Pro "honiče" všelijakých dalších - ale hlavně v běžné praxi zbytečných funkcí pochopitelně nedoporučuji ani nepřesvědčuji k zakoupení. |
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Thu Mar 28, 2013 8:58 pm Post subject: |
|
|
hanýsek starší wrote: | Tak jsem se dnes konečně dostal trochu k těm navigacím s Nokií
PS: Pro "honiče" všelijakých dalších - ale hlavně v běžné praxi zbytečných funkcí pochopitelně nedoporučuji ani nepřesvědčuji k zakoupení. |
Protože mi vykradli auto a připravili mne o Evolve Multi Trax,která byla vybavena všemi možnými funkcemi a mapami musel jsem se podívat po náhradnici, navigace v mobilu s mapami Ovi je fajn ,ale pokud člověk zakáže aby se připojovala na v online režimu a nechá ji pracovat v offline režimu-tak už tak super není( -Nokie E 52) a protože bohužel Evolve už ukončila výrobu navigací-(koupil bych si ji znova jak jsem s ní byl spokojen)nakonec jsem koupil Garmina Nuvi 2495T lifetime a nejsem s ní tak spokojen jako to bylo u Evolve Multi Traxx s mapami od Igo 8- _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Fri Mar 29, 2013 9:05 am Post subject: |
|
|
Já teď používám navigaci od google v mobilu a naprosto dostačující. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Mar 29, 2013 12:20 pm Post subject: |
|
|
Kormi wrote: | hanýsek starší wrote: | Tak jsem se dnes konečně dostal trochu k těm navigacím s Nokií
Protože mi vykradli auto a připravili mne o Evolve Multi Trax,která byla vybavena všemi možnými funkcemi a mapami musel jsem se podívat po náhradnici, navigace v mobilu s mapami Ovi je fajn ,ale pokud člověk zakáže aby se připojovala na v online režimu a nechá ji pracovat v offline režimu-tak už tak super není( -Nokie E 52) a protože bohužel Evolve už ukončila výrobu navigací-(koupil bych si ji znova jak jsem s ní byl spokojen)nakonec jsem koupil Garmina Nuvi 2495T lifetime a nejsem s ní tak spokojen jako to bylo u Evolve Multi Traxx s mapami od Igo 8- |
A čo nevyhovuje v garmin navigacii?
Garmin patrí medzi špičku v GPS, robia športove, turisticke, rybyrske a ja neviem ešte ake navigacie. Čo ostatní výrobcovia cestnych navigacii teda nerobia. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|