View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Jan 29, 2009 9:29 pm Post subject: Nove pokuty na Slovensku od 1.2.2009 |
|
|
edit: ztiahol som excel dokument, vraj nebol presny ...
najkrajsia je ta pokuta za pomalu jazdu ...
to akoze kto ich bude pokutovat? stretavam na cestach kopec idiotskych vodicov, co idu v meste 30 kou a mimo mesta 60 kou a totalne spomaluju jazdu.
takym vodicak do ruky neviem kto dal _________________ admin Fusion webu
Last edited by dulius on Fri Jan 30, 2009 12:25 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Jan 29, 2009 10:06 pm Post subject: |
|
|
No zajímavé ..sice mi chvíli trvalo, než jsem to v té vaší slovenčině pochopil...
No nechápu jako
obťažovanie ostatných účastníkov hlukom,
prachom, dymom -tzn. že když má někdo hlučné/staré auto (které "dýmí") , dostane pokutu??? ..nebo jak to mám chápat?
A ještě jazda bez bezp. pásov v meste a
jazda bez bezp. pásov na diaľnici a
cestách I. triedy -tak pásy by se měly používat pořád a ne že na silnici I.třídy to je důležitější, ne? _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 8:25 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | No zajímavé ..sice mi chvíli trvalo, než jsem to v té vaší slovenčině pochopil...
No nechápu jako
prachom, dymom -tzn. že když má někdo hlučné/staré auto (které "dýmí") , dostane pokutu??? ..nebo jak to mám chápat?
|
myslim, ze je to myslene tak, ze nemas co vytrubovat niekde bez priciny, popripade niekde stat a "turovať" auto tak, ze to tam vsetko zadymis ... a podobne
Ivašek a spol. wrote: |
cestách I. triedy -tak pásy by se měly používat pořád a ne že na silnici I.třídy to je důležitější, ne? |
u vas je rovnaka pokuta ked nemas pasy v obci a mimo nej?
u nas je to rozdelene stale, od kedy sa pamatam .. proste v obci, v meste ides pomaly, presuvas sa na mensie vzdialenosti, tak predsa ten pas hra mensiu ulohu, ako ked si to zenies 120kou niekde mimo ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 8:26 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | No zajímavé ..sice mi chvíli trvalo, než jsem to v té vaší slovenčině pochopil...
No nechápu jako
cestách I. triedy -tak pásy by se měly používat pořád a ne že na silnici I.třídy to je důležitější, ne? |
Čo sa týka toho hluku,dymu, prachu, to ide oto aby nenechávali motor pustený ked stoja na mieste, alebo ak vezú sypký materiál,nech majú dobre zaplachtovaný atd.To je vcelku dobré, pásy myslia asi tak, že zabudnúť sa pripútať v meste sa stane no na ceste prvej triedy by si nemalo stat, tiež to nechápem...ja sa pripútavam vždy, okrem prípadov, že parkujem z ulice do dvora,garáže a podobne, ked ide človek 10 metrov:-D _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 9:05 am Post subject: |
|
|
hlavne bacha, lebo policajtski blbečci sa styri roky pripravovali na euro, teda samozrejme nemali v januari eurove blocky a nesplnili plan pokut, budu sa to snazit dobehnut vo februari a budu nas drbat za kazdym rohom aj za uplne ujoviny.
inak sa mi hovadsky paci, ze pokuta nie je 10, 15 20... eur ale 33.897562, to je hovadsky prakticka vec. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 9:17 am Post subject: Pokuty su uplne ine |
|
|
Tiez som videl ten excel ale je to nespravne urcenie vysky.
A v novom case dnes vysla uplna haluz takze nechcem vidiet nejaky Fusion na rychlostnej ceste ist 110.
NA RYCHLOSTNEJ CESTE OSTAVA V PLATNOSTI 130km/h
Ak neverite hladajte na drahovsky.blog.sme.sk _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 9:22 am Post subject: |
|
|
Inak dulius mohol by si ten excel stiahnut, lebo google Ta bude odkazovat sem a nech to nemyli ludi. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 10:12 am Post subject: Re: Pokuty su uplne ine |
|
|
MajoV wrote: | Tiez som videl ten excel ale je to nespravne urcenie vysky.
A v novom case dnes vysla uplna haluz takze nechcem vidiet nejaky Fusion na rychlostnej ceste ist 110.
NA RYCHLOSTNEJ CESTE OSTAVA V PLATNOSTI 130km/h
Ak neverite hladajte na drahovsky.blog.sme.sk |
Myslim, ze su odlisne informacie. Aj pokuty za vyssiu rychlost v novom čase maju ine sumy. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 5:46 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | u vas je rovnaka pokuta ked nemas pasy v obci a mimo nej?
u nas je to rozdelene stale, od kedy sa pamatam .. proste v obci, v meste ides pomaly, presuvas sa na mensie vzdialenosti, tak predsa ten pas hra mensiu ulohu, ako ked si to zenies 120kou niekde mimo ... |
Díky za odpovědi
Jinak u nás ty pásy nejsou myslím rozděleny, teda sem ještě v životě o tom neslyšel .
No nevím...myslím, že na dálnici je lepší jet bez pásů než v obci (známe i takové, kteří se na dálnici nepoutají)...protože stejně pokud v rychlosti 150 a výše nabouráš, pásy ti nepomůžou...spíš když je nemáš, třeba z toho auta vyletíš a zemřeš na místě (kdyby byl zázrak,třeba i přežiješ )..no a když si zapásaný, zůstaneš v autě zaklíněný a "rozmáčknes" se a v lepším případě budeš mrzák .
Ale já se poutám pokaždé (ve předu i v zadu)
To je můj názor ..tak mě prosím zase neodsuzujte . _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Fri Jan 30, 2009 5:59 pm Post subject: |
|
|
Ano,u nás je to stejné
Quote: | u vas je rovnaka pokuta ked nemas pasy v obci a mimo nej? |
_________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 8:57 am Post subject: |
|
|
Tak dneska v novinach (Pravda) píšu, že pokuty polícia zverejní až zajtra, t.j. v den zaciatku platnosti noveho zákona. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 2:00 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Tak dneska v novinach (Pravda) píšu, že pokuty polícia zverejní až zajtra, t.j. v den zaciatku platnosti noveho zákona. |
no yoo, je to pekny chaos ... v pravde zo stvrtka bolo napisna ze 60, v TV vcera ze 50 Euro je pokuta nad 20km/h .. pockame si na final:) _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 2:46 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: |
no yoo, je to pekny chaos ... v pravde zo stvrtka bolo napisna ze 60, v TV vcera ze 50 Euro je pokuta nad 20km/h .. pockame si na final:) |
No nerád by som to zistoval tak, že ju dostanem ...aspon dúfam, že na niektorých bezpečných úsekoch naozaj zvýšia rýchlosť ako o tom hovoria. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 7:38 pm Post subject: |
|
|
Tedka u nás ve zprávách na Nově mluvili o těch vaších změnách _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
|