View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pirat
|
Posted: Sun Apr 20, 2008 9:07 pm Post subject: |
|
|
dzin01 wrote: | Caute chlapi.
Chcem si kupit a namontovat parkovacie senzory PM Y-2616 a pri zistovani informacii ma internet zaviedol az sem...
Vidim, ze niektori z vas uz uspesne namontovali, tak dufam ze mi poradite aj napriek tomu, ze moje auticko ma iny rodokmen...
Konkretne ma zaujima:
- ze ci vyrobca udava aka je minimalna montazna vyska od zeme, aby senzory spolahlivo fungovali. Zatial som to nikde neobjavil, mozno je to v papieroch pri tych senzoroch. Ja mam na mojom kombiku hornu hranu naraznika 45cm od zeme, teda realnu montaznu vysku cca 42 cm.
- ake dlhe (hlboke) je telo snimaca - valcek. U mna je v hornej casti hned za plastovym naraznikom pozdlzny kovovy obdlznikovy profil - naraznik. Je tam nejaky maly priestor (cca 22mm) a neviem ci sa tam ten snimac vojde, aby potom netrcal nad povrch samotneho naraznika...
Dik za pomoc.
Dzin. |
Osobne senzory nemam, ale podla mna na tej vyske nezalezi ty si vies nastavit sklon snimaca, tak aby ti zachytil len to co ma (nie obrubnik alebo podobne) napr. murik.
To ze mas malo miesta v narazniku by mohol byt problem 22mm nieje nic moc, budes musiet zistit aku dlzku maju tie co chces a pripadne zvolit kratsie, alebo viac vysunut co bude dost neesteticke asi. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
dzin01
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 1:05 pm Post subject: |
|
|
Dik za reakciu...
Mohol by mi, prosim, xxnobodyxx alebo dulius alebo iny, kto to ma namontovane odmerat kolko je stred snimaca nad zemou ?
Pripadne ak by sa dalo, kolko je hlboke telo toho snimaca.
Vdaka. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 1:19 pm Post subject: |
|
|
Ak nezabudnem, zmeriam. Snimac vsak detekuje aj obrubnik. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 4:05 pm Post subject: |
|
|
dzin01 wrote: | Dik za reakciu...
Mohol by mi, prosim, xxnobodyxx alebo dulius alebo iny, kto to ma namontovane odmerat kolko je stred snimaca nad zemou ?
Pripadne ak by sa dalo, kolko je hlboke telo toho snimaca.
Vdaka. |
prave som dosiel domov, idem to von zmerat _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
dzin01
|
Posted: Mon Apr 28, 2008 7:52 am Post subject: |
|
|
Vdaka dulius.
Idem objednat a namontujem, uvidime ci to bude OK.
dzin. |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Mon Apr 28, 2008 8:50 am Post subject: |
|
|
Budu muset též zauvažovat.
Manželka couvala a zakýval se kandelábr. Jela pomalinku, takže zatím není vidět nic poškozené. Uvidíme až se Fofík umeje
Nějaký blbec postavil kandelábr zrovna tam, kam manželka couvala.
Už jsem to našel. Je odřená levá strana nárazníku v hraně, ale ne moc. Nevadí, stane se. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
xXx
|
Posted: Thu Jul 31, 2008 3:33 pm Post subject: parkovacie senzory - otázka |
|
|
Pozeral som na webe modely parkovacích asistentov, rád by som ho aj ja kúpil. Pozdava sa mi parkovaci asistent /senzor cuvania/ PTS 400 T.
Mate s nim prosim Vas nejake skusenosti? Ďakujem za odpoveď |
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Sun Aug 10, 2008 3:11 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem dnes namontoval parkovací asistent.
Šlo to lépe než jsem doufal.
Nejdřív jsem nastříkal senzory do barvy vozu (3 tenké vrstvy), potom rozměření 45 cm od země a 35 cm mezi jednotlivými čidly. Vyvrtání otvorů vrtákem, který je součástí sady, protáhnutí drátů, přidělání řídící jednotky a pípaku do interiéru vozu pod tapecírunk- cca 2hod. práce a cena 590,- + 99,-Spray to znamená úspora proti montáži u Forda 7310,-Kč.
Mám pouze pípák bez displeje (jsem na to zvyklý a bohatě mi to stačí), tak že montáž byla jednodušší, že jsem netahal do předu LCD
Jinak díky za fotky kolegů, kteří to dělali přede mnou a nafotili to. Já fotky přidám během týdne.
[img][/img] _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
|
budkacik
|
Posted: Mon Aug 11, 2008 8:22 pm Post subject: |
|
|
Gil wrote: | Tak jsem dnes namontoval parkovací asistent.
Šlo to lépe než jsem doufal.
Nejdřív jsem nastříkal senzory do barvy vozu (3 tenké vrstvy), potom rozměření 45 cm od země a 35 cm mezi jednotlivými čidly. Vyvrtání otvorů vrtákem, který je součástí sady, protáhnutí drátů, přidělání řídící jednotky a pípaku do interiéru vozu pod tapecírunk- cca 2hod. práce a cena 590,- + 99,-Spray to znamená úspora proti montáži u Forda 7310,-Kč.
Mám pouze pípák bez displeje (jsem na to zvyklý a bohatě mi to stačí), tak že montáž byla jednodušší, že jsem netahal do předu LCD
Jinak díky za fotky kolegů, kteří to dělali přede mnou a nafotili to. Já fotky přidám během týdne.
[img][/img] |
Takze sa daju zamalovat? Ja ich mam stale cierne na farbe Tonic |
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Tue Aug 12, 2008 5:57 pm Post subject: |
|
|
No jsou to už třetí senzory co jsem lakoval a všechny fungují na 100% tak bych řekl že dají _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich
Last edited by Gil on Tue Aug 12, 2008 8:28 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Aug 12, 2008 7:20 pm Post subject: |
|
|
Gil, budkacik: pánové, opravdu musíte kvůli jedné větě odpovědi citovat celý půlstránkový příspěvek? Navíc když odpovídáte na příspěvěk přímo předházející? Nestačilo by jen napsat, komu je vaše odpověď určena? Podívejte se, jak to tady po vás vypadá . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
TREK
|
Posted: Wed Aug 13, 2008 8:47 pm Post subject: |
|
|
no dnes moja priatelka priniesla domou z natsenim od niakeho kolegu cuvacie senzory so slovamy ,ze sa nam hodia,musel som ju ale schladit ,ze mi ich uz mame na aute od zaciatku .tymto chcem ponuknut parkovacky fi.Meta system na predaj .cena 2000,- ,netreba to brat ako inzerat ale ako ponuku nakolko su mi nanic.Typ ACTIVE PARK 4. _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 8:36 am Post subject: |
|
|
TREK wrote: | no dnes moja priatelka priniesla domou z natsenim od niakeho kolegu cuvacie senzory so slovamy ,ze sa nam hodia,musel som ju ale schladit ,ze mi ich uz mame na aute od zaciatku .tymto chcem ponuknut parkovacky fi.Meta system na predaj .cena 2000,- ,netreba to brat ako inzerat ale ako ponuku nakolko su mi nanic.Typ ACTIVE PARK 4. |
a preco ste tie senzory tomu jej kolegovi nevratili? nerozumiem ...
inak hod to aj do inzercie _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
yatess55
|
Posted: Fri Dec 05, 2008 10:27 am Post subject: |
|
|
zdravim vas, no ja mam senzory dorbane vo forde este pri kupe vozidla. spravili to myslim za 7lit aj s lakovanim ale spokojny som neni, pretoze to pipa uplne bez priciny hocikedy. Ja moc do mesta nechodim takze moc nepouzivam. Ale cuvam vacsinou na otvorenej ploche alebo von z garaze. Ono si to pipa ako chce a kedy chce. Niekedy vobec a inokedyhned ako zaradim spiatocku to zacne pipat akoby v tesnej blizkosti nieco bolo. Nemate nahodou podobne skusenosti??? prilozim aj fotku _________________ FoFu, Duratorg 1.4, 50kw,ps68, Tango, Flair X, folie,senzory 5,1L/100km |
|
Back to top |
|
|
|