View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Joe F
|
Posted: Thu Jul 03, 2008 8:59 pm Post subject: Podivný zápach z motoru. |
|
|
Ahoj. Mám Fusion 1,4 16V, Ebony, najeto cca 1100 km. V poslední době cítím i po krátké jízdě intenzivní nasládlý zápach (pálení plastů) z kapoty motoru. Zápach není cítit po otevření kapoty, ale vychází z místa u čelního skla na straně řidiče. Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobeno? Jedná se o vážnou závadu? Dále mám problém v teplém počasí, když stojí auto celý den na slunci, s nastartováním. Musím si pak pomoci plynem (nemůže to nějak spolu souviset?). Objednal jsem se v servisu, ale vezmou mě až 10 dní. Děkuji. |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Thu Jul 03, 2008 9:36 pm Post subject: Re: Podivný zápach z motoru. |
|
|
Joe F wrote: | Ahoj. Mám Fusion 1,4 16V, Ebony, najeto cca 1100 km. V poslední době cítím i po krátké jízdě intenzivní nasládlý zápach (pálení plastů) z kapoty motoru. Zápach není cítit po otevření kapoty, ale vychází z místa u čelního skla na straně řidiče. Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobeno? Jedná se o vážnou závadu? Dále mám problém v teplém počasí, když stojí auto celý den na slunci, s nastartováním. Musím si pak pomoci plynem (nemůže to nějak spolu souviset?). Objednal jsem se v servisu, ale vezmou mě až 10 dní. Děkuji. |
Na zaciatku kym sa plasty vypalia tak smrdia, ale 1100 km uz by snad mali byt vypalene. Zalezi este natom ci si auto vytacal do otacok tym padom vyssia teplota a mozno sa este nejake plasty nestihli vypalit. Mne zo zaciatku smrdelo a prestalo a potom zacalo zas, ked som ho zacal uz vytacat viac. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
peca
|
Posted: Fri Jul 04, 2008 6:05 am Post subject: Re: Podivný zápach z motoru. |
|
|
Joe F wrote: | Ahoj. Mám Fusion 1,4 16V, Ebony, najeto cca 1100 km. V poslední době cítím i po krátké jízdě intenzivní nasládlý zápach (pálení plastů) z kapoty motoru. Zápach není cítit po otevření kapoty, ale vychází z místa u čelního skla na straně řidiče. Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobeno? Jedná se o vážnou závadu? Dále mám problém v teplém počasí, když stojí auto celý den na slunci, s nastartováním. Musím si pak pomoci plynem (nemůže to nějak spolu souviset?). Objednal jsem se v servisu, ale vezmou mě až 10 dní. Děkuji. |
Nasládlý zápach jsem párkrát cítil po couvání nebo při rozjíždění do kopce přes spojku. Mozna ti smrdi spojka... _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Jul 04, 2008 2:15 pm Post subject: Re: Podivný zápach z motoru. |
|
|
Když jsme auto kupovali,tak nám říkali,že ze začátku to bude smrdět,že se nemáme starat... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Fri Jul 04, 2008 4:35 pm Post subject: |
|
|
Mne to taky sem tam zasmrdi. Vetsinou po delsi jizde pri vyssim zatizeni (napr. delsi jizda po dalnici). Citim to ale pouze az zastavim, pri jizde nic. Asi to bude normalni. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Fri Jul 04, 2008 10:59 pm Post subject: |
|
|
Potvrdzujem. sem tam badam to iste. Bud pri kopcoch alebo po jazde na dialnici. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
Franczesko
|
Posted: Mon Jul 07, 2008 7:25 am Post subject: |
|
|
Smrad jsem necítil, možná je to ve mně, ale nějak vyšumělo to startování za horka, taky mám občas ten problém a nevím co s tím - má někdo další zkušenost? _________________ FOFI 1,4 Ebony Tonic 01/2008 |
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Mon Aug 04, 2008 6:02 pm Post subject: |
|
|
Aj mne sa v poslednom čase stáva, že do auta preniká cez ventilátor ostrý smrad, akoby sa pálila nejaká umelá hmota. Nejedná sa o smrad, ktorý by prenikal zvonka, tzn., od iného auta, prípadne, že niekto niečo vonku páli. Dokonca raz, keď manželka šla s autom preč, videl som ako zozadu zo spodku auta vyšiel modrý dym. Mohol to byť aj výfuk. Ale tú spáleninu sme už niekoľkokrát cítili. Po vypnutí ventilátora nič, po zapnutí smrdelo. Stáva sa to nepravidelne. Môže to byť spojka, prípadne niečo kvapká na motor. Bol stým už niekto v servise?
Mám najazdených nejakých 13000 km a nové auto som kupoval na to, aby som nebehal po servisoch a toto ma začalo znepokojovať. Koncom mesiaca idem na 1. servisnú prehliadku a budem žiadať vysvetlenie.
_________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
MyTB
|
Posted: Mon Aug 04, 2008 7:44 pm Post subject: |
|
|
Co to startovani za horka?
Myslim ze i primo v manualu je uvedeno, ze pri startovani horkeho motoru je nekdy potreba si pomoci plynem. Pokud auto stoji dlouhou dobu na slunci, urcite je v motorovem prostoru docela vysoka teplota. Nevim jestli ted neplacam nesmysly ale myslim, ze volnobezne otacky urcuje nejake teplotni cidlo motoru, ne? Pokud je motor studeny, otacky jdou treba az na 1200, pokud je motor teply, staci mu 700-800. Jestli si cidlo mysli kvuli vysoke venkovni teplote, ze je motor teply a on ve skutecnosti neni, muze to delat tyto problemy...cidlo nahodi nizke otacky a ty nestihaji motorem tocit....jestli to fakt tak je - nevim, jestli je to na servis - nevim. Kazdopadne vsichni odpovidate jen na ten smrad z motoru a na startovani se nejak pozapomnelo - taky bych rad znal spravnou odpoved _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Mon Aug 04, 2008 9:56 pm Post subject: |
|
|
Štartovanie bez problémov. Raz sa smrad objavil cca. po 25 km jazdy, keď sme si urobili prestávku. Predtým to bolo v Chorvátsku, keď som cúval a to sme šli už asi hodinu vkuse a podobne. Štartovanie je absolútne v pohode. Mne to robí počas jazdy. Proste zatiaľ som neodpozoroval podmienky, kedy sa to objaví. Auto šliape ako hodinky, akurát občas to chvíľu nepríjemne smrdí zhoreným plastom. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Aug 04, 2008 10:10 pm Post subject: |
|
|
bias wrote: | Raz sa smrad objavil cca. po 25 km jazdy, keď sme si urobili prestávku. |
Stava sa to aj ne obcas. Napr. pri podradeni, po jazden na dialnici na pumpe. Vyzera to byt spojka ale neviem. Uz to nejak nevnimam stava sa to zriedka. (22tisic). _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
nexter
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 10:06 am Post subject: |
|
|
Zaregistroval som to aj ja (5300 km). Niekedy zacitim zapach ked idem do kopca a pri predbiehani podradim a motor vytocim ale nemyslim si ze by sme sme sa tym mali nejako znepokojovat, robi to vacsine a ono to snad s poctom km prejde.
Co sa tyka strtovania nemusel som si zatial pomahat plynom ale stalo sa mi 1x ze motor nenabehol hned ale musel som kluc podrzat v startovacej polohe tak o sekundu, dve dlhsie aby naskocil. A to si tiez myslim ze je zle vyhodnotenim cidla teploty motora od vonkajsej. Takze ani z toho si vrasky nerobim. Ale ak niekto vie cim to je rad sa dozviem nieco nove. _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 |
|
Back to top |
|
|
rasto
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 1:22 pm Post subject: |
|
|
Mě se ještě nic podobného nestalo.Během jízdy ani po ní nic nesmrdělo.Auto protahuji 2x ročně po dálnici.Jezdím Český Těšín-Louny. Také starty jsou v pohodě,ikdyž jednou se mi stalo že pařilo slunce a já chtěl odjet od obchodu a na obvyklé otočení klíčku to bylo málo.Bylo třeba jej podržet o chvilku déle.Jinak vše v pohodě. _________________ Ford Fusion 1,4 16V Ebony Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
|
panmilan
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 9:26 pm Post subject: |
|
|
Ten smrad jsem cítil asi 3x během 25000 km. Dvakrát při rozjetí do kopce a jednou v naprosté pohodě. Je to jako spálenina. Poprvé jsem zastavil, jestli se někde něco nehoří. |
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 9:49 pm Post subject: |
|
|
Takže dnes som bol na 1. servisnej prehliadke a hovoril som im o tom smrade. Povedal som, že mám podozrenie na 3 veci, výfukové potrubie - netesnosť, kvapkanie oleja na rozpálený motor alebo spojka. Auto skontrolovali a samozrejme nič nenašli. Iné som ani nečakal (myslím v dobrom). Keďže vidím, že nie som sám, kto občas cíti zápach, budem to riešiť až by sa to začalo vymykať z normálu. Zatiaľ sme to cítili asi 3 krát za ten rok. Ešte mám rok záruku. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
|