View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Daho
Joined: 19 Mar 2008 Posts: 123 Location: Jablonec nad Nisou (CZ)
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 2:44 pm Post subject: Spojka ( "zadrnčení po rozjezdu" ) |
|
|
Zdravím, Mám dotaz ohledně maličkosti týkající se asi spojky. Nastartuju auto, zařadím jedničku, rozjedu se a pak dám dvojku. Jakmile pustím spojku, ozve se z levé strany potiché zadrnčení. Trvá sekundu, ale je tam. Známý mi říká, že slyším i trávávu růst, takže si toho možná jiný nevšimne. Nevím. Někdo mi říká, že se stane, když auto dosáhne po rozjezdu rychlosti 7 km/h a aktivuje se ABS. V servisu Ford mi řekli, že je možná v nepořádku ( zatuhlá ) nějaká pružina v lamele spojky a zdrnčí vždy když se
nastartuje a rozjede auto. Udělá to vždy jen po nastartování a rozjetí. Ne když motor běží a znovu se rozjíždíte. Nemáte s tím někdo zkušenost ??
Nebo sedněte do svého miláčka a nastražte uši a poslouchejte při rozjezdu.. Díky moc za reakce !! David _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
Ford Ka 1,3 44Kw 02/1998 |
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 5:14 pm Post subject: |
|
|
Kup si Lexusa, tam nic nedrnci ani ked nastrazis usi
Kua to si kupujete auto aby ste v nom pocuvali aj najmensie suchnutie???
Ja mam teda auto na vozenie. Spojka mi cvaka uz 100000 km a je to ok.
Suhlasim ze ked nieco klepoce neprimerane treba to riesit, ale mame auto z nizsej strednej triedy / a mozno este nizsie/ a tu s nejakym pazvukom vzdy musis pocitat.
Tot moj nazor... _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
Daho
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 7:12 pm Post subject: |
|
|
Hmmmm, děkuji za "radu", ale nejsem milionář. Pouze chci mít auto v pořádku. Vážím si i "lacinějších" věcí . ) David _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 10:45 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem to zkoušel a nic takového se nezývá. Jen je slyšet ložisko a při jízdě zvláštní zvuk asi převodovka. ( je to něco jako když Felda couvala. ) Ale to je prý normální. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 12:40 am Post subject: |
|
|
Chlapi zasa nemôžete byť taký precitlivelí na každé škrípnutie, alebo zadrnčanie. V živote som najazdil niekoľko 100 tisícov km s rôznymi autami. FF je moje 4. nové auto a už som sa poučil. Keby som riešil každý pazvuk na tých predošlých, tak by som sa pohol tak 50 km od domu a nebehal by som po Európe, ale po servisoch. Vždy sa dá niečo nájsť (domyslieť). Keď sa o auto starám a jazdím s ním, rozpoznám čo je blbosť a čo sa začína vymykať z normálu - to zas nepodceňujem. Hlavne nepanikárte pri nových autách s malým počtom km. Najskôr ho spoznaj a až po čase vieš posúdiť čo je OK a čo nie. Čím menej sa Ti servis v aute vŕta, tým lepšie. Nikdy nevieš na akého "odborníka" natrafíš a čo iné Ti môže pri "oprave pseudoporuchy" posrať.
A nakoniec aj ja pridám sťažnosť na škrípanie - mne v novom FF škrípu gumy na stieračoch a to nemám rád, to mi nabieha až husacia koža. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 1:05 pm Post subject: |
|
|
bias wrote: | Chlapi zasa nemôžete byť taký precitlivelí na každé škrípnutie, alebo zadrnčanie. ... |
Asi tak nějak. A vůbec nejlepší je posuzovat zvuky podle slovního popisu na netu
BTW, co když se rozjíždíš rovnou na dvojku, udělá to taky? _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 3:03 pm Post subject: |
|
|
Tak tak. Zvlast pri Fordoch sa mi zda, ze cim menej ides do servisu tym je to pre auto lepsie. Alebo tu vie niekto o dobrom servise FORD, ktory by sa spraval naozaj slusne k zakaznikom?
A pokial ide o gumicky na stierace tie som menil po par tyzdnoch... _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
Daho
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 6:49 pm Post subject: |
|
|
Ano, udělá to i při rozjetí na 2ku, nebo na 3ku. Vždy pouze po nastartování. ( ne při rozjezdu s běžícím motorem ) d. _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 7:16 pm Post subject: |
|
|
Daho wrote: | Hmmmm, děkuji za "radu", ale nejsem milionář. Pouze chci mít auto v pořádku. Vážím si i "lacinějších" věcí . ) David |
Nemas za co.
Svoje auto si vazim aj ja. Ved mi dobre sluzi.
Len chcem povedat ze tu moc riesite nepodstatne / este tu nie je tema farba ventilkov na novom FF / a takmer nepocutelne veci.
Nauc sa s tym zit a auto ti bude dobre sluzit. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 7:49 pm Post subject: |
|
|
Ale on se ptá proto aby se s tím naučil žít. Mě taky vrzalo sedadlo a napsal jsem to sem. Jel jsem s tím do servisu aby mi ho odvrzali, protože by mě z toho šlehlo. Teď tam pojedu s ruční brzdou. Asi by nebyl problém si to upravit sám, ale auto je v záruce a stojí nemalé peníze. Pro mě to tedy jsou nemalé peníze, proto takové malichernosti řeším. Motorku jsem rozebral a zase složil a jezdí, takže lempl asi nebudu ( doufám), ale proč se hrabat v něčem, co mám měsíc a teprve se s tím seznamuji. Za svoje peníze chci výrobek takový, abych si ho nemusel doma dodělávat. ( DODO již tu bylo, mnozí pamatují ).
Protože to auto má naprosto jiné zvuky než auta se kterými řada nás, nových majitelu doposud jezdila. Proto je zde dotaz na pazvuk při rozjezdu, jestli je to normální, na hlučnější ložisko spojky a on se ptá na bouchání.
Protože když někdo odpoví " to je normální, to mě dělá taky " tak vím, že je to normální a nebudu se tím zabývat. Zařadím ten zvuk do zvuku normílních, tedy naučím se s tím žít. Ale když někdo řekne, " to mi nikdy neudělalo " tak to je něco divného a dá se s tím něco dělat včas. Pravdou je že máme auto z nižší třídy, ale to přece neznamená, že to bude jako jízda na žebřináku. A navíc máme to auto velmi krátce a tak si si ho ošaháváme a zkoumáme. A proto se ptáme na blbiny, pro Vás již zkušené majitele samozřejmé. Za rok tady budeme taky psát těm novým at neřeší co kde šuchne. Tak se na nás, nováčky, proto nezlobte.
Uff, to jsem se teda rozjel.
PS: Ventilkové čepičky mám černé, ale vyměním je. A kola byla nafoukaná od prodejce na 3 atm. Upouštěl jsem na 2,5, protože jsem si to tady přečetl. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.
Last edited by Gek on Mon Mar 31, 2008 11:21 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Daho
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 10:01 pm Post subject: |
|
|
Jéééééééé, někdo mě pochopil. Ani nevíte, jakou mám radost !!! Není k tomu co dodat. Prostě mějte s námi nováčky více trpělivosti. Obracíme se sem většinou pro radu a o pomoc, konzultaci, takže přímá odpověď je to, co nám skutečně ve finále pomůže a všem tady ušetří čas.
Něco nevím, tak se zeptám. Do Te'd jsem měl Felicii a do poslední chvíle jsme se o ni vzorně staral. S Fusíkem jsem na tom podobně a tak se ptám i na takové "maličkosti", jsem prostě důslednej detailista : ))) David _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
|
Back to top |
|
|
Daho
|
Posted: Sun Apr 06, 2008 6:13 pm Post subject: |
|
|
Tak mi to nedalo a vydal jsem se s mým "problémem" do servisu. Technik se se mnou povozil a auto jsme měli i na zvedáku. Ono "zadrnčení" prý nezná, ale odhadnul to na pružinu v lamele. Pokud tedy budu chtít mít jistotu, musí se dovnitř : ( Pokud bych se vydal s autem někam dále, tak by mi to doporučil. Jelikož jsem auto kupoval jako jeté, tak do toho asi jdu.
Asi vydám nějakou tisícovku, ale taková věc myslím musí být v pořádku . ) _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
|
Back to top |
|
|
baxo
|
Posted: Tue Sep 21, 2010 11:28 am Post subject: |
|
|
robi mi nieco podobne, ale trochu ine, ked radim do dvojky, mam otacky cca 2000(max. krutak) a pustam plynule spojku a pridavamplyn, tak aby som si udrzal otacky a pritom mal co najlepsie zrychlenie, tak sa z motora ozve strasne buracanie, potom sa cele auto zatrasie... a ja idem spokojne dalej. ale robi to iba ked radim do dvojky. na ostatnych rychlostnych stupnoch to nerobi.
|
|
worazim
|
Posted: Tue Sep 21, 2010 8:25 pm Post subject: |
|
|
Možná je to mimo mísu, ale přesně jak popisuješ závadu, tak měl ten samej problém spolupracovník s meganem. Po půl roce ježdění do servisu a zbytečných opravách přišli "odborníci z renautu" na to, že je utrhnutý hlavní silenblok. Od té doby má pokoj. _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
|
|