View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Craken
|
Posted: Thu May 10, 2007 7:45 pm Post subject: Kde umývate svoje autá...? |
|
|
...no pochvalte sa... kde a najma ako casto umyvate svoje auta? |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu May 10, 2007 8:08 pm Post subject: |
|
|
doma na dvore a kedy? je to zavisle od pocasia a od nalady ... vacsinou cez vikend
naposledy som umyval auto asi pred 2 tyzdnami ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Craken
|
Posted: Fri May 11, 2007 7:22 am Post subject: |
|
|
no co som si vsimol tak to tvoje je riadne vylestene.... |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri May 11, 2007 7:31 am Post subject: |
|
|
Craken wrote: | no co som si vsimol tak to tvoje je riadne vylestene.... |
hadica ... voda ... tepla voda s jarou (spongia) .. oplach zase s hadicou a je to
ale planujem dat aj vosk, len sa mi nechce _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
|
Back to top |
|
|
Craken
|
Posted: Fri May 11, 2007 10:46 am Post subject: |
|
|
no ja sa akosi obavam tych automatickych umyvaciek.... pocul som na to dost negativne nazory.... |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Fri May 11, 2007 11:01 am Post subject: |
|
|
za 5 rokov to bude doskrabane tak ci tak. Mozno je dobre vyhybat sa umyvarkam kde setria vodou alebo maju stare zodrate kefy (napr. teraz OMV v BB) ale inak je to vlastne uplne jedno. Lak ti nezlezie a to ci urobis miniaturne ryhy pod kefami, alebo spinou na handre pri umyvani alebo lesteni, je vlastne jedno. Uz som rezignoval _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
Cara
|
Posted: Fri May 11, 2007 11:08 am Post subject: |
|
|
Souhlasím s Destroyem, navíc je mytí "podomácku", s ohledem na odpadní vody, prakticky zakázané. Já užívám oba způsoby, v myčce je to pohodlnější, ale ruční mytí je dokonalejší. A navíc si potom ošetřím čisté auto. Kdybych to chtěl udělat po umytí v myčce, tak cestou domů už ho aspň trochu ušpiním. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec, 59 kW, blue tonic, Ebony, 5/2007 |
|
Back to top |
|
|
Craken
|
Posted: Fri May 11, 2007 11:44 am Post subject: |
|
|
viete mi doporucit nejaku dobru autoumyvarku s dobrymi kefami v BA? |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sat May 26, 2007 3:38 pm Post subject: |
|
|
Auto myji doma čistou tlakovou vodou - asi 2x max 3x do roka, podle nálady a počasí. Na jaře po zmizení soli vždy. Pak to naleštím a to podle mě stačí. Na autě je stejně jenom prach a bahno, takže saponáty a kdoví co je podle mě zbytečnost. Zbytek práce za chybějící saponát dodělá tlak vody.
Na kartáče do myčky nejezdím, ty se totiž musí měnit a majitele myčky to samozřejmě stojí nemalý peníz, takže vymění až uzná za vhodné. Omleté kartáče pak auta škrábou a o to nestojím. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Mon May 28, 2007 7:28 am Post subject: |
|
|
obcas treba umyt. V sobotu som zaliezol pod kefy a ked som odtial vyliezol tak pozeram, biele bodky o priemere 1cm po celom aute. Bola to nejaka cementova omietka nastriekana kade tade po aute. Ked bolo spinave, nevsimol som si to. Dal som to dole az po polhodine namacania a jemneho tlaku aby som nedoskriabal lak. Treba si davat pozor kde clovek parkuje Po vcerajsku vsak okno vyzera ako po masakry much a komarov. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
ikoala
|
|
Back to top |
|
|
romes
|
Posted: Sat Dec 08, 2007 10:24 am Post subject: |
|
|
hmmm teraz ked je taketo pocasicko je to dost diskutabilne,ale tak asi dva razy do mesiaca asi staci nie.Rucna umyvarka to isti sampon vosk to mame radi |
|
Back to top |
|
|
durco
|
Posted: Sat Dec 08, 2007 8:37 pm Post subject: |
|
|
Umývam auto iba ručne.Kefám na umyvárkach moc neverím,a keď vidím aký je lak dosť mäkký,zvlášť keď pri mne stojí nejaký "kolega" vodič a nerobí mu problém "označiť" mi auto jeho dverami.Stačí málo a dvere sú poškriabané,už 3krát som retušoval škrabance. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Jan 28, 2008 10:23 pm Post subject: Umytie motora (BA) |
|
|
Umyvali ste niekto niekedy motor? Mam to tam strasne spinave a uz by sa hodilo to umyt od soli. Tusim mi to rozoziera vsetko nelakovane (akumulatorove privody). Take bodky mam od tej soli. Najlepsie BA a okolie. Videl som za 250, ale sa mi vidi vela. Este vikend BA KE a spat a potom s tym idem. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
|