Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

KOLA
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sedlaq

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 6:14 pm    Post subject: Re: Opravdu ? Reply with quote

Bobeš wrote:
sedlaq wrote:
Getrag wrote:
sedlaq wrote:

V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel. Wink

Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne Smile

Naštěstí v česky psaném manuálu takové nesmysly nejsou.

Co takhle nalistovat v českém návodu str. 155 - "Poznámka"

Na str.155 v českém návodu je návod na hlasové ovládání klimatizace.

Já už se k originál Ford maticím nebudu vyjadřovat. Je velmi těžké tady někoho přesvědčovat. I kdyby taková konina opravdu v návodu byla napsaná, nezaváhám ani vteřinu. Jsem technik, mrknu na tu matku, zkusím si ji posadit do otvoru plecháče i do otvoru v elektronu a vidím Cool
Žádnej kreten, který sehnal job v pneuservisu ani každej mechanik v servisu mě nemůže v této věci rozházet. Prostě kdo naletěl blbečkovi, nebo zlatokopovi a zbytečně vyhodil prachy za druhé matice si to teď sám před sebou potřebuje zdůvodnit. Bobeš jako kdyby trefená kachna zakejhala Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
xxnobodyxx

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ja pouzivam matice z liatych diskov aj na plechace uz dve zimy, teraz tretiu a neni o com....ozaj staci na ne pozriet a vidim ze sa daju dat aj na plechace a neni o com a vobec uz neni dovod kupovat ine....
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
Bobeš

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 7:24 pm    Post subject: Re: Opravdu ? Reply with quote

sedlaq wrote:
Bobeš wrote:
sedlaq wrote:
Getrag wrote:
sedlaq wrote:

V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel. Wink

Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne Smile

Já už se k originál Ford maticím nebudu vyjadřovat. Je velmi těžké tady někoho přesvědčovat. I kdyby taková konina opravdu v návodu byla napsaná, nezaváhám ani vteřinu. Jsem technik, mrknu na tu matku, zkusím si ji posadit do otvoru plecháče i do otvoru v elektronu a vidím Cool
Žádnej kreten, který sehnal job v pneuservisu ani každej mechanik v servisu mě nemůže v této věci rozházet. Prostě kdo naletěl blbečkovi, nebo zlatokopovi a zbytečně vyhodil prachy za druhé matice si to teď sám před sebou potřebuje zdůvodnit. Bobeš jako kdyby trefená kachna zakejhala Wink

Vážený příteli, jako potrefený husák bohužel reaguješ ty. Je vhodné se nejdříve několikrát z hluboka nadýchnout - raz - dva - raz - dva...
Já osobně žádný problém s maticemi nemám a ani nepochybuji o tvých technických znalostech Fordových matic, které jsou jistě úžasné. Má reakce byla na poznámku, že v česky psaném manuálu (čti Návodu k použití) takový nesmysl napsaný není. Toť vše. " Maticím zdar"
Back to top
View user's profile Send private message
dan

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 9:29 pm    Post subject: Re: Opravdu ? Reply with quote

Bobeš wrote:
sedlaq wrote:
Bobeš wrote:
sedlaq wrote:
Getrag wrote:
sedlaq wrote:

Vážený příteli, jako potrefený husák bohužel reaguješ ty. Je vhodné se nejdříve několikrát z hluboka nadýchnout - raz - dva - raz - dva...
Já osobně žádný problém s maticemi nemám a ani nepochybuji o tvých technických znalostech Fordových matic, které jsou jistě úžasné. Má reakce byla na poznámku, že v česky psaném manuálu (čti Návodu k použití) takový nesmysl napsaný není. Toť vše. " Maticím zdar"

Ja som vo svojom ceskom manuale na strane 155 takisto nasiel informaciu o hlasovom ovladani klimatizacie. Presiel som si celu kapitolu o pneumatikach a diskoch. Je tam napisane, ze by sa nemali pouzit matice z ocelovych diskov na elektrony. Ale nic o opacom postupe. A este cosi take, ze vzdy treba pouzit matice primerane pouzitym diskom (ale ake to su, to tam nie rozvedene).
Ako uz pisal xxnobodyxx, jazdi tretim rokom aj s fordackymi maticami, a zatial zije. Ja to skusim tiez. Az dozijem jari, napisem.
Ale rozhodne si nedovolim tvrdit, ze pripevnit ocelove disky inou maticou je uplna hlupost a nezmysel. Zalezi len na potrebe majitela auta. Ja som sa rozhodol usetrit tych par korun a radsej investovat do kupy novych snehovych retazi.
DR

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 9:37 pm    Post subject: Re: Opravdu ? Reply with quote

Bobeš, sedlaq: Pánové, klid, snad už nsjem malí kluci - tak že bychom se podle toho zkusili všichni chovat?

Na straně 155 v českém návodu k fusionu je v poznámce napsané, že matice pro liťáky je možné použít i na náradní ocelové kolo, a to po dobu maximálně 2 týdny. To se ale na 99,9% netýká zde zmiſovaných univerzálních fordích matic s otočným kuželem.

A pro všech: podívejte se, jak píšete. Kvůli pár řádkům komentáře citujete milon předchozích příspěvků, až je vám obrazovka malá Crying or Very sad .
View user's profile Send private message Visit poster's website
sedlaq

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 5:26 am    Post subject: Reply with quote

dan Evidentně máme nejen stejný návod, ale i názor na věc.
DR O zbytečné citaci předchozího příspěvku už jsem tady někde psal, ale nějak se to neujalo Crying or Very sad
Tady to bylo: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=2&postdays=0&postorder=asc&start=60
Back to top
dan

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 7:04 am    Post subject: Reply with quote

Za tie zbytocne citacie sorry, uz si dam pozor.
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Vsetko treba riesit s chladnou hlavou. Iritacne poznamky nie su na mieste.
A ohladom citacii, naozaj treba "sa krotit", lebo ten web sa stane neprehladnym a to nechceme, vsak?
dakujem
bias

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 9:14 pm    Post subject: Zaujímavé Reply with quote

Ani som netušil, že s takouto triviálnou otázkou (na tie matice) môžem rozpútať ohnivú diskusiu. Twisted Evil

Informoval som sa v 3 servisoch BN, TN a TT. Servisy Fordu trvajú na použití iných matíc a v pneuservisoch tvrdia, že netreba a nebudem prvý, kto použije forďácke matice s podložkou na plechové disky.

Takže v pneuservise som si objednal nové plecháče + Matador MP59 a matice mi ponúkli po 10 Sk za ks. Wink
Úspora oproti ponuke z Fordu cca. 4 500,- Sk. Za nu som kúpil originál zásterky a basta.
MajoV

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Ja som dnes kupil vo Forde v BA matice po 46 SK. Su otvorene nemali sice nejake oznacenie Ford ale keby niekto mal problem mam od toho fakturu a nech si to opravuju v zaruke.
Vcera mi este nukali vo Forstingeri uzavrete ale vyslo by to drahsie pretoze tieto mi predali 12 ks. Mam 4 bezbecnostne.
peca

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 10:18 am    Post subject: Reply with quote

dnes sem chtel prezout, ale skoncil sem na tom, ze mi nejdou oddelat ty plastove kryty z kol (mam plechove kola). Podle navodu mi to vubec nejde, mate s tim nekdo praxi? Prosim rychle, snezi jak svina Confused

ps: jeste dotaz jestli se vlezou do kufru 4 kola R15/195...
dik
edit: vlezou se nasvislo vedle sebe, ted sem to zkousel Smile

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 8:43 am    Post subject: Reply with quote

peca wrote:
dnes sem chtel prezout, ale skoncil sem na tom, ze mi nejdou oddelat ty plastove kryty z kol (mam plechove kola). Podle navodu mi to vubec nejde, mate s tim nekdo praxi? Prosim rychle, snezi jak svina Confused

ps: jeste dotaz jestli se vlezou do kufru 4 kola R15/195...
dik
edit: vlezou se nasvislo vedle sebe, ted sem to zkousel Smile

myslis puklice?

ci ake kryty? ja mam original puklice od Forda, tie sa nasuvaju a rovnako ako nasuvaju tak sa aj vysuvaju, neviem kde by mohol byt problem s puklicami ...
peca

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 9:17 am    Post subject: Reply with quote

jo, myslím ty plastové poklice, mam original ford, ale jine nez na tvem obrazku. Podle manualu sem predpokladal ze se oddela jen stred poklice (v navodu tomu rikaji naboj) a pak se dostanu k sroubum.
Asi budu muset pouzit hrubou silu a strhnout to...

Back to top
peca

PostPosted: Thu Nov 15, 2007 6:19 am    Post subject: Reply with quote

peca wrote:
jo, myslím ty plastové poklice, mam original ford, ale jine nez na tvem obrazku. Podle manualu sem predpokladal ze se oddela jen stred poklice (v navodu tomu rikaji naboj) a pak se dostanu k sroubum.
Asi budu muset pouzit hrubou silu a strhnout to...

tak sem to strhl, hruba sila zvitezila Wink

Back to top
Suly

PostPosted: Fri Nov 16, 2007 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

K novemu Fusionu v akcii so zimnymi pneumatikami je sada matic pribalena k sade pneumatik
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
Page 4 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum