| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
sedlaq

|
Posted: Thu Oct 25, 2007 6:14 pm Post subject: Re: Opravdu ? |
|
|
| Bobeš wrote: | | sedlaq wrote: | | Getrag wrote: | | sedlaq wrote: |
V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel.  |
Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne  |
Naštěstí v česky psaném manuálu takové nesmysly nejsou. |
Co takhle nalistovat v českém návodu str. 155 - "Poznámka" |
Na str.155 v českém návodu je návod na hlasové ovládání klimatizace.
Já už se k originál Ford maticím nebudu vyjadřovat. Je velmi těžké tady někoho přesvědčovat. I kdyby taková konina opravdu v návodu byla napsaná, nezaváhám ani vteřinu. Jsem technik, mrknu na tu matku, zkusím si ji posadit do otvoru plecháče i do otvoru v elektronu a vidím
Žádnej kreten, který sehnal job v pneuservisu ani každej mechanik v servisu mě nemůže v této věci rozházet. Prostě kdo naletěl blbečkovi, nebo zlatokopovi a zbytečně vyhodil prachy za druhé matice si to teď sám před sebou potřebuje zdůvodnit. Bobeš jako kdyby trefená kachna zakejhala  _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
| Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
|
| Back to top |
|
 |
Bobeš
|
Posted: Thu Oct 25, 2007 7:24 pm Post subject: Re: Opravdu ? |
|
|
| sedlaq wrote: | | Bobeš wrote: | | sedlaq wrote: | | Getrag wrote: | | sedlaq wrote: |
V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel.  |
Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne  |
Já už se k originál Ford maticím nebudu vyjadřovat. Je velmi těžké tady někoho přesvědčovat. I kdyby taková konina opravdu v návodu byla napsaná, nezaváhám ani vteřinu. Jsem technik, mrknu na tu matku, zkusím si ji posadit do otvoru plecháče i do otvoru v elektronu a vidím
Žádnej kreten, který sehnal job v pneuservisu ani každej mechanik v servisu mě nemůže v této věci rozházet. Prostě kdo naletěl blbečkovi, nebo zlatokopovi a zbytečně vyhodil prachy za druhé matice si to teď sám před sebou potřebuje zdůvodnit. Bobeš jako kdyby trefená kachna zakejhala  |
Vážený příteli, jako potrefený husák bohužel reaguješ ty. Je vhodné se nejdříve několikrát z hluboka nadýchnout - raz - dva - raz - dva...
Já osobně žádný problém s maticemi nemám a ani nepochybuji o tvých technických znalostech Fordových matic, které jsou jistě úžasné. Má reakce byla na poznámku, že v česky psaném manuálu (čti Návodu k použití) takový nesmysl napsaný není. Toť vše. " Maticím zdar" |
|
| Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Thu Oct 25, 2007 9:29 pm Post subject: Re: Opravdu ? |
|
|
| Bobeš wrote: | | sedlaq wrote: | | Bobeš wrote: | | sedlaq wrote: | | Getrag wrote: | | sedlaq wrote: |
Žádnej kreten, který sehnal job v pneuservisu ani každej mechanik v servisu mě nemůže v této věci rozházet. Prostě kdo naletěl blbečkovi, nebo zlatokopovi a zbytečně vyhodil prachy za druhé matice si to teď sám před sebou potřebuje zdůvodnit. Bobeš jako kdyby trefená kachna zakejhala  |
Vážený příteli, jako potrefený husák bohužel reaguješ ty. Je vhodné se nejdříve několikrát z hluboka nadýchnout - raz - dva - raz - dva...
Já osobně žádný problém s maticemi nemám a ani nepochybuji o tvých technických znalostech Fordových matic, které jsou jistě úžasné. Má reakce byla na poznámku, že v česky psaném manuálu (čti Návodu k použití) takový nesmysl napsaný není. Toť vše. " Maticím zdar" |
Ja som vo svojom ceskom manuale na strane 155 takisto nasiel informaciu o hlasovom ovladani klimatizacie. Presiel som si celu kapitolu o pneumatikach a diskoch. Je tam napisane, ze by sa nemali pouzit matice z ocelovych diskov na elektrony. Ale nic o opacom postupe. A este cosi take, ze vzdy treba pouzit matice primerane pouzitym diskom (ale ake to su, to tam nie rozvedene).
Ako uz pisal xxnobodyxx, jazdi tretim rokom aj s fordackymi maticami, a zatial zije. Ja to skusim tiez. Az dozijem jari, napisem.
Ale rozhodne si nedovolim tvrdit, ze pripevnit ocelove disky inou maticou je uplna hlupost a nezmysel. Zalezi len na potrebe majitela auta. Ja som sa rozhodol usetrit tych par korun a radsej investovat do kupy novych snehovych retazi. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
| Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Thu Oct 25, 2007 9:37 pm Post subject: Re: Opravdu ? |
|
|
Bobeš, sedlaq: Pánové, klid, snad už nsjem malí kluci - tak že bychom se podle toho zkusili všichni chovat?
Na straně 155 v českém návodu k fusionu je v poznámce napsané, že matice pro liťáky je možné použít i na náradní ocelové kolo, a to po dobu maximálně 2 týdny. To se ale na 99,9% netýká zde zmiſovaných univerzálních fordích matic s otočným kuželem.
A pro všech: podívejte se, jak píšete. Kvůli pár řádkům komentáře citujete milon předchozích příspěvků, až je vám obrazovka malá . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
| Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Fri Oct 26, 2007 5:26 am Post subject: |
|
|
dan Evidentně máme nejen stejný návod, ale i názor na věc.
DR O zbytečné citaci předchozího příspěvku už jsem tady někde psal, ale nějak se to neujalo
Tady to bylo: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=2&postdays=0&postorder=asc&start=60 _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
| Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Oct 26, 2007 7:04 am Post subject: |
|
|
Za tie zbytocne citacie sorry, uz si dam pozor. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Oct 26, 2007 9:06 am Post subject: |
|
|
Vsetko treba riesit s chladnou hlavou. Iritacne poznamky nie su na mieste.
A ohladom citacii, naozaj treba "sa krotit", lebo ten web sa stane neprehladnym a to nechceme, vsak?
dakujem _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
bias

|
Posted: Fri Oct 26, 2007 9:14 pm Post subject: Zaujímavé |
|
|
Ani som netušil, že s takouto triviálnou otázkou (na tie matice) môžem rozpútať ohnivú diskusiu.
Informoval som sa v 3 servisoch BN, TN a TT. Servisy Fordu trvajú na použití iných matíc a v pneuservisoch tvrdia, že netreba a nebudem prvý, kto použije forďácke matice s podložkou na plechové disky.
Takže v pneuservise som si objednal nové plecháče + Matador MP59 a matice mi ponúkli po 10 Sk za ks.
Úspora oproti ponuke z Fordu cca. 4 500,- Sk. Za nu som kúpil originál zásterky a basta. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
| Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Oct 30, 2007 2:28 pm Post subject: |
|
|
Ja som dnes kupil vo Forde v BA matice po 46 SK. Su otvorene nemali sice nejake oznacenie Ford ale keby niekto mal problem mam od toho fakturu a nech si to opravuju v zaruke.
Vcera mi este nukali vo Forstingeri uzavrete ale vyslo by to drahsie pretoze tieto mi predali 12 ks. Mam 4 bezbecnostne. _________________ Ford Fusion Flair |
|
| Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 10:18 am Post subject: |
|
|
dnes sem chtel prezout, ale skoncil sem na tom, ze mi nejdou oddelat ty plastove kryty z kol (mam plechove kola). Podle navodu mi to vubec nejde, mate s tim nekdo praxi? Prosim rychle, snezi jak svina
ps: jeste dotaz jestli se vlezou do kufru 4 kola R15/195...
dik
edit: vlezou se nasvislo vedle sebe, ted sem to zkousel  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Nov 12, 2007 8:43 am Post subject: |
|
|
| peca wrote: | dnes sem chtel prezout, ale skoncil sem na tom, ze mi nejdou oddelat ty plastove kryty z kol (mam plechove kola). Podle navodu mi to vubec nejde, mate s tim nekdo praxi? Prosim rychle, snezi jak svina
ps: jeste dotaz jestli se vlezou do kufru 4 kola R15/195...
dik
edit: vlezou se nasvislo vedle sebe, ted sem to zkousel  |
myslis puklice?
ci ake kryty? ja mam original puklice od Forda, tie sa nasuvaju a rovnako ako nasuvaju tak sa aj vysuvaju, neviem kde by mohol byt problem s puklicami ... _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Mon Nov 12, 2007 9:17 am Post subject: |
|
|
jo, myslím ty plastové poklice, mam original ford, ale jine nez na tvem obrazku. Podle manualu sem predpokladal ze se oddela jen stred poklice (v navodu tomu rikaji naboj) a pak se dostanu k sroubum.
Asi budu muset pouzit hrubou silu a strhnout to... _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
|
| Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Thu Nov 15, 2007 6:19 am Post subject: |
|
|
| peca wrote: | jo, myslím ty plastové poklice, mam original ford, ale jine nez na tvem obrazku. Podle manualu sem predpokladal ze se oddela jen stred poklice (v navodu tomu rikaji naboj) a pak se dostanu k sroubum.
Asi budu muset pouzit hrubou silu a strhnout to... |
tak sem to strhl, hruba sila zvitezila  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
|
| Back to top |
|
 |
Suly
|
Posted: Fri Nov 16, 2007 4:18 pm Post subject: |
|
|
| K novemu Fusionu v akcii so zimnymi pneumatikami je sada matic pribalena k sade pneumatik |
|
| Back to top |
|
 |
|