View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ladin
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 7:31 am Post subject: Montáž tažného |
|
|
Dneska odpoledne se pustim do montaze tazneho zarizeni, melo by to byt podle navodu velmi jednoduche, ale musi se sundat naraznik. Jeste jsem na to nekoukal, tak bych uvital nejakou radu jak s nim dolu. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 8:22 am Post subject: |
|
|
neviem, nerobil som, len ta chcem poprosit, sprav zopar fotiek demontaze naraznika a montaze tazneho, ak mozes ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 8:23 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | neviem, nerobil som, len ta chcem poprosit, sprav zopar fotiek demontaze naraznika a montaze tazneho, ak mozes ... |
JJ určitě něco nafotím. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 8:55 am Post subject: |
|
|
ladin wrote: | dulius wrote: | neviem, nerobil som, len ta chcem poprosit, sprav zopar fotiek demontaze naraznika a montaze tazneho, ak mozes ... |
JJ určitě něco nafotím. |
dikes, inspiruj sa http://fusion.fordclubs.org/ostatne/senzor2/index.html _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 10:43 am Post subject: |
|
|
destroy wrote: | dulius, mna na tvojich fotkach zaujala jedna kde mas cely stos energy drinkov To musela byt narocna montaz |
hehe, v aute mam stale nejake tie drinky. najma ked cestujem v noci povedzme dlhsiu trasu, tak sa mi to zide.
pri montazi uz ani neviem ci som si nieco dal _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 6:08 pm Post subject: Re: Montáž tažného |
|
|
ladin wrote: | Dneska odpoledne se pustim do montaze tazneho zarizeni, melo by to byt podle navodu velmi jednoduche, ale musi se sundat naraznik. Jeste jsem na to nekoukal, tak bych uvital nejakou radu jak s nim dolu. |
Nechci tě strašit, třeba to bude u vás v pohodě, ale po mně chtěli na inspektorátu razítko firmy co mi to montovala. A to jsem zažil už 3x Nyní u Fusionu už ne, protože jsem si ho nechal namontovat při koupi, pouze jsem musel předložit typový list. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 5:05 am Post subject: Re: Montáž tažného |
|
|
sedlaq wrote: |
Nechci tě strašit, třeba to bude u vás v pohodě, ale po mně chtěli na inspektorátu razítko firmy co mi to montovala. A to jsem zažil už 3x Nyní u Fusionu už ne, protože jsem si ho nechal namontovat při koupi, pouze jsem musel předložit typový list. |
Neboj informoval jsem jak na to. Pokud si to montuju sám, musím nejdřím na evidenční kontrolu na STK, počítám tak 150kč. Tam mi dají razítko do typového listu že je montáž OK a pak už na inspektorát, tam by to mělo být za 50kč. Tažné jsem včera namontoval tak mě tahle procedura čeká dnes. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 6:56 am Post subject: |
|
|
Včera odpoledne jsem namontoval tažné zařízení na Fusiona.
Prvním krokem byla demontáž nárazníku a hned byl problém na světě. Nárazník totiž není přišroubován, ale přinýtován. Odvrtat nýty nešlo, protože se protáčely tak zvítězila hrubá síla a ty čtyři nýty jsem vypáčil. Nárazník drží ještě dva šrouby v podbězích – jeden drží podběh u zástěrky a druhý spojuje nárazník s karoserií.
Po sundání nárazníku mě čekalo další překvapení – plastová výztuha opět přinýtována. Opět vypáčit, tentokrát šest nýtů. Otvory po nýtech jsem zatřel barvou, protože při páčení se barva na hranách děr odloupla. V tunelech byly zastrčeny mechové záslepky, které jsem později rozříznuté na půl použil pro vymezení vůle mezi rámem tažného a nárazníkem.
Dále následovalo vyndání plastových krytů v kufru – stačí trošku zabrat, žádné šroubování.
Demontáž svítilen – dva šrouby vedle svítilny a křídlová matice z kufru – pak pořádně zabrat a svítilnu vytáhnout směrem dozadu – odpojit konektor.
Pak skrz gumovou záslepku natáhnout kabely ke světlům.
Po vsunutí rámu tažného zařízení do tunelů v karoserii se rám z boku přišroubuje přes stávající otvory.
Následovalo připojení kabelů na přívody ke světlům. Jako pomůcka rozeznání co-kam mi pomohla žárovka a dva kousky drátu.
Na konektoru světla to bylo následovně:
nahoře vpravo – blinkry
nahoře uprostřed – koncová světla
nahoře vlevo – brzdová světla
dole vlevo – mlhovka
Poté už zbývalo jen vše demontované (až na plastovou výztuhu pod nárazník) namontovat zpátky. Místo nýtů na nárazníku jsem použil šrouby, byla docela chuťovka našroubovat matice skrz malé otvory, ale povedlo se. Celé mi to trvalo asi pět hodin, ale troufám si říct, že podruhé nebo s tímhle návodem bych to zvládnul minimálně o dvě hodiny rychleji.
Fotky z montáže najdete na www.volny.cz/lada-tuma _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 8:11 am Post subject: |
|
|
napisal si to sem sam, chces, alebo nie, aby to bolo na nasom webe?
v sekcii prislusenstvo _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 8:23 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | napisal si to sem sam, chces, alebo nie, aby to bolo na nasom webe?
v sekcii prislusenstvo |
Myslím že by nebylo špatné dát to na web. Máš mé svolení _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 9:55 am Post subject: |
|
|
Tak ještě jedna informace, teď jsem byl na STK, kde vyzoušeli funkčnost zásuvky a dostal jsem protokol že je to OK - za 100kč . Na dopravce bez problému zapsali do TP a OTP - 50kč. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Oct 28, 2007 6:22 pm Post subject: |
|
|
ladin: Mozem sa spytat, ze preco si daval dole zadne svetlo? nejako neviem ako to suvisi s taznym. K privodnym kablom k svetlu sa da predsa dostat v pohode zozadu z kufra bez demontaze _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Mon Oct 29, 2007 6:46 am Post subject: |
|
|
Je pravda, že by to šlo i bez demontáže světel, ale pro připojení kabelů je to pohodlnější, protože kabely v autě jsou dost krátké a hlavně jsem doufal, že poznám kam který kabel vede, což jsem nepoznal a musel si pomoci výše popsanou ,,zkoušečkou". _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
|