View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marabu
|
Posted: Sat Oct 13, 2007 7:48 pm Post subject: Aky model vybrat ? |
|
|
Mam taku dilemu. Rozhodujem sa medzi Fusionom 1,4 16V ( 400 000 Sk), Fusionom 1,4 TDCi ( 440 000 Sk ) a Focusom ( 440 000 Sk ).
Velmi ma laka ten turbodiesel, ale neviem, ci je pre mna vhodny. Rocne najazdim len cca 12 000 km, hlavne kratke trate po meste ( 2-3 km ) s prestavkami, obcas do roboty 15 km, zriedka dlhe trate. Caste starty, vecne studeny motor - nebude ten motor prilis dostavat na bendzo ? Vypocital som, ze zvysene naklady na diesel by sa mi vratili na palive za cca 5 rokov = dlzka lizingu, co by mi vyhovovalo.Tiez sa obavam, ze to nebude skoro nikdy kurit kvoli kratkym tratiam.
Uz som sa previezol na Fieste 1,4 TDCi ( Fusion nemali ) a Fusione 1,4 16V. Ten diesel sa mi celkom pacil, zdalo sa mi, ze pri 80 - 100 km/h tahal lepsie ako benzin. Velmi ma laka ta spotreba.
No a dalsia varianta je Focus - ten chce manzelka. Mne sa do mesta zda vhodnejsi Fusion a 58 kW motor sa mi zda pre Focus malo. Ale Focus je Focus.
Navyse som pocul, ze Fusion sa ma na jar 2008 prestat vyrabat - ma ho nahradit B-max a neviem, ci je rozumne kupovat vybehovy model. B-max ale bude asi drahy.
Takze rozhodovanie je to tazke a preto by som si rad vypocul nazory skusenych uzivatelov. Dakujem. |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Sat Oct 13, 2007 10:17 pm Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
marabu wrote: | Mam taku dilemu. Rozhodujem sa medzi Fusionom 1,4 16V ( 400 000 Sk), Fusionom 1,4 TDCi ( 440 000 Sk ) a Focusom ( 440 000 Sk ).
Velmi ma laka ten turbodiesel, ale neviem, ci je pre mna vhodny. Rocne najazdim len cca 12 000 km, hlavne kratke trate po meste ( 2-3 km ) s prestavkami, obcas do roboty 15 km, zriedka dlhe trate. Caste starty, vecne studeny motor - nebude ten motor prilis dostavat na bendzo ? Vypocital som, ze zvysene naklady na diesel by sa mi vratili na palive za cca 5 rokov = dlzka lizingu, co by mi vyhovovalo.Tiez sa obavam, ze to nebude skoro nikdy kurit kvoli kratkym tratiam.
Uz som sa previezol na Fieste 1,4 TDCi ( Fusion nemali ) a Fusione 1,4 16V. Ten diesel sa mi celkom pacil, zdalo sa mi, ze pri 80 - 100 km/h tahal lepsie ako benzin. Velmi ma laka ta spotreba.
No a dalsia varianta je Focus - ten chce manzelka. Mne sa do mesta zda vhodnejsi Fusion a 58 kW motor sa mi zda pre Focus malo. Ale Focus je Focus.
Navyse som pocul, ze Fusion sa ma na jar 2008 prestat vyrabat - ma ho nahradit B-max a neviem, ci je rozumne kupovat vybehovy model. B-max ale bude asi drahy.
Takze rozhodovanie je to tazke a preto by som si rad vypocul nazory skusenych uzivatelov. Dakujem. |
Podla mna by si mal pocuvnut manzelku (Zeny maju vzdy pravdu ), ale teraz vazne.
Focus je vacsi a vybavenejsi za tu cenu. Fusion je o triedu nizsie ako focus cize ja by som na tvojom mieste bral focus. Kedze jazdis kratke trate a malo tak bude pre teba vhodneji asi ten benzin. Inak nemam pocit ze sa diesel zohrieva dlhsie ako benzin (mal som 1,25 benzin a teraz mam 1,4 diesel).
K tej 1,4 do focusa no nieje to nic moc ale podla toho co pises ti to bude stacit. V meste aj tak zavodnika hrat nebudes a mimo mesta pre taku normalnu jazdu to bude stacit. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 10:22 am Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
marabu: Palivo bych ve tvém případě viděl jednoznačne benzín. Naftu nevyužiješ a s TDCi aby ses bál natankovat u nějaké neznačkové pumpy. Za ty starosti to nestojí. Z výbavy rozhodně klimu a ABS jako základní minimum.
Jestli focuse, tak bych radil 1.6 benzín a 5dv. Motor 1.4 je na takové auto IMHO slabý, v městském provozu se to snad ještě dá vydržet, ale mimo město bys to poznal. Je fakt, že dynamické vlastnosti fusionu 1.4 a focusu 1.4 jsou prakticky shodné, spotřeba taky. Přesto, focus je auto o třídu výš (nižší střední) a má lepší podvozek, takže se už víc hodí i na delší cesty ve více lidech.
Na druhou stranu, zrovna focus II mi vpředu připadá poněkud málo prostorný, zvlášť u spolujezdce je prostor pro nohy je zbytečně omezen masívním středovým tunelem a madlem na dveřích .
Doporučuju pořádně prolézt obě auta a vzít to, které vám oběma bude líp vyhovovat - konec konců, na sedadle spolujezdce bude asi jezdit hlavně manželka .
Já bych v každém případě zvažoval obě auta s motorem 1.6 (minimálně, popravdě já osobně bych focuse bral jenom s 2.5T ), v současném provozu se trocha výkonu navíc vždycky hodí. A když příplatek za lepší motor rozpočítáš na 5 roků leasingu, je to zanedbatelná částka - a se slušným motorem se auto bude líp prodávat. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 11:00 am Post subject: |
|
|
Tiez sa osobne priklanam k benzinovemu motoru a 1,6 obsah ako minimum, spotreba oproti 1,4 nie je az taka dramaticka a ked nemas tazku nohu na plyn tak je to v pohode a ked auto nalozis ocenis 1,6...
Tiez som sa rozhodoval medzi Focusom a Fusionom...nakoniec to vyhral Fusion koli kufru, vyssiemu podvozku a dobrej obratnosti v meste atd...a pacil sa manzelke - sice som kupil druhe auto do rodiny pre nu ale stale otravuje ze ho chce naspat....
Na dlhe trasy jazdim tiez a som vcelku spokojny (mam radsej tvrdsie ladene auto)...tento rok som bol v Grecku na dovolenke, najazdil som za tri tyzdne 4500 km a uplne v pohode...non stop zapnuta klima aj v noci (v Srbsku bolo v noci 32 stupnov) spotreba v priemere na celkove kilometre 6,68 L.... _________________ 1,6 16V 08/2005
Radio- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-radio
Interier- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-interier
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/ |
|
Back to top |
|
|
marabu
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 12:38 pm Post subject: |
|
|
xxnobodyxx wrote: | Tiez sa osobne priklanam k benzinovemu motoru a 1,6 obsah ako minimum, spotreba oproti 1,4 nie je az taka dramaticka a ked nemas tazku nohu na plyn tak je to v pohode a ked auto nalozis ocenis 1,6...
|
Ale Focus 1,6 16V stojí o 50 000 Sk viac |
|
Back to top |
|
|
marabu
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 12:42 pm Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
Getrag wrote: |
Focus je vacsi a vybavenejsi za tu cenu. Fusion je o triedu nizsie ako focus cize ja by som na tvojom mieste bral focus. Kedze jazdis kratke trate a malo tak bude pre teba vhodneji asi ten benzin. Inak nemam pocit ze sa diesel zohrieva dlhsie ako benzin (mal som 1,25 benzin a teraz mam 1,4 diesel).
K tej 1,4 do focusa no nieje to nic moc ale podla toho co pises ti to bude stacit. V meste aj tak zavodnika hrat nebudes a mimo mesta pre taku normalnu jazdu to bude stacit. |
Focus a Fusion je na tom s výbavou v tejto cene zhruba rovnako. Ale fakt by ma zaujímalo, ako rýchlo sa ten 1,4 TDCi dostane na prevádzkovú teplotu. Koľko km, alebo koľko min? |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 1:13 pm Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
marabu wrote: | Getrag wrote: |
K tej 1,4 do focusa no nieje to nic moc ale podla toho co pises ti to bude stacit. V meste aj tak zavodnika hrat nebudes a mimo mesta pre taku normalnu jazdu to bude stacit. |
Focus a Fusion je na tom s výbavou v tejto cene zhruba rovnako. Ale fakt by ma zaujímalo, ako rýchlo sa ten 1,4 TDCi dostane na prevádzkovú teplotu. Koľko km, alebo koľko min? |
Focus ma navise obvodovy alarm + dvojity central, ovladanie radia pod volantom, tempomat. (Nema Elektrony a tmave skla).
S tym casom alebo km teraz presne neviem (ani TDCi ani Benzin) a nechcem len tak strelit. Skusim to nejako zmerat. Inak teply vzduch ide uz od chvile ked sa rucicka teplomeru odlepi. Pri zohriati na prevadzkovu teplotu to uz riadne pecie _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
marabu
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 1:21 pm Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
Fakt, až teraz som si všimol, že Fusion nemá alarm |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 4:41 pm Post subject: |
|
|
Ja bych bral asi Fusiona. Mohu trochu srovnavat, protoze ja mam Fusiona (1.4 - benzin) a otec Focuse (1.6 - benzin, ale ten silnejsi motor 85 kw, ktery se uz u nas v CR nedodava) a mne osobne se zda, ze ten Focus neni az o tolik lepsi. Samozrejme je to auto o tridu vestsi a taky tak k nemu pristupuji a prave proto mne trochu zklamal. Vnitrni prostor neni az o tolik vestsi, zvlaste vepredu, motor ujde, ale zadna divocina, kufr u 5dv taky nic moc a od tolik vychvalovaneho podvozku jsem take cekal vic. Pokazde je neco za neco a dle mych zkusenosti ma clovek u noveho auta vetsinou na vyber bud auto nizsi tridy lepe vybavene nebo vyssi tridy s mensi vybavou. Podobne je to s motorama, bud si vezmu lepsi motor, prip. diesel a musim usetrit na vybave nebo naopak. Tedy pokud ma clovek predem stanoveny rozpocet. Vyjimkou jsou nekdy auta v akcni nabidce.
Uz mam treti auto na leasing, vzdy na 3.roky (36.mesicu) a pokazde si uvedomim, ze cena auta vyssi o kazdych 36tkc je o 1tkc mesicne placeni vic (a to musi byt jeste leasing bez navyseni).
P.S. : take toho tolik za rok nenajedu (asi tak taky 12 tkm a jezdim prevazne po meste, caste a studene starty) a zatim jsem se vzdy rozhodnul pro benzinovy motor. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 7:31 am Post subject: Re: Aky model vybrat ? |
|
|
marabu wrote: |
Tak som to otestoval Dnes Rano teplota 0 °C Startovalo bez zhavenia na 1 sup
3 min nastartovane (Daval som dole namrazu z predneho skla).
2 min jazda dole kopcom zaradena rychlost.
Teplota motora po 5 min tesne nad 60 0 °C vzduch by sa dal oznacit za teply. Potom 30 min pauza cesta s5 2 min a teplota v strede medzi prevadzkovou a 60 °C asi 70-75 °C ? _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 9:22 am Post subject: |
|
|
1.4 Tdci diesel je len na mesto. Nesiel by som s tym na dlhsiu trasu mimo dialnice. Pri obiehani by si mal problem a taktiez do kopca. Mam 1.4 16V benzin a neviem si predstavit ze by mi zrychlenie islo so stupajucimi otackami trochu dole. Nemsylim ze ten diesel je vhodny na dlhsie trate. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 1:43 pm Post subject: |
|
|
MajoV wrote: | 1.4 Tdci diesel je len na mesto. Nesiel by som s tym na dlhsiu trasu mimo dialnice. Pri obiehani by si mal problem a taktiez do kopca. Mam 1.4 16V benzin a neviem si predstavit ze by mi zrychlenie islo so stupajucimi otackami trochu dole. Nemsylim ze ten diesel je vhodny na dlhsie trate. |
No tak to musim oponovat 1.4 TDCi nieje to sice ziadne rally ale objehat sa da relativne normalne (ak si v nejakej kolone tak sa aj tak moc objehat neoplati). Je jasne ze na nejaky 2.0 L to nema ale nieje to az take dramaticke, ono este zalezi na pocte osob. co sa tyka kopca tak to ide ako gula ma to 160 Nm.
Skoda ze mozem zrovnavat len s 1.25 benzin ale s nim som ani sam v aute nevysiel na furcu na 5ke aj ked som ho roztiahol na 110 km/h s dieselom nemam najmensi problem aj ked idem od tesca kde je stopka a niesom rozbehnuty.
Minule na zraze sedel Maki v mojom TDCi a povedal ze nevidi rozdiel medzi 1.4 benzin a diesel. Toto leto som bol v Chorvatsku najazdene 3000 km 3ludia + jedlo a batozina tiez nebol problem aj tak je vsade max 130 km/h a pokuty su mastne. Navise spotreba dost rastie.
Je jasne ze 1,6 ci uz benzin alebo diesel by bola lepsia ale nevidim to tak dramaticky ze by bol ten motor vyslovene slaby. Priznavam ze ked niekto chodi na silnych autach je zvyknuty na iny styl jazdy ktory mu ten vykon ponuka. Nikto by nechcel z vykonnejsieho sadnut do menej vykonneho, pretoze uz si zvykol na to lepsie a na lepsie sa zvyka rychlo _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 3:24 pm Post subject: |
|
|
Tak OK. Asi by som mal hodnotit to s cim mam skusenosti. Ja na benzine ho musim dost vytacat. Je to samozrejme vlastnost benzinu ale isiel som plne nalozeny a potiahol to myslim slusne. Sice treba podradit, ale taha dobre. Kedze ho mam v zabehu tak mi vysoke otacky nie su po voli, ale vyzeara to, ze nad 3tisic to zabera pekne aj do kopca. Ale to uz potom pocut. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
Stinpy
|
Posted: Fri Nov 02, 2007 9:01 am Post subject: ja radsej Fusion |
|
|
no ak mozem povedat svoj nazor, tak....kedze mam 1,4 TDCi uz asi cez 3 mesiace a predtym som dieslak nikdy nesoferoval, mam z toho motora pekny pocit....spociatku som maval problem pri rozbiehani, kedy to tak dako trhalo, kedze je to vyrazne odlisne, nez pri benzinaku pri potrebnych otackach, a ked som si zvykol uz aj na dieslovy zvuk motora, tak som v pohodicke....aj ked sa musim priznat, ze po precitani niekolkych prisúpevkov a clankov o dieslovych motoroch sa obavam moznych nakladnych poruch, je ten motor ok...samozrejme, ze to nie je dake delo motor...ked sme v nom sedeli 5ti, tak sa predsalen inak rozbiehalo, ale ked som v nom sam, ci len s mojou polovickou, tak dokaze aj odpichnut .....Ked som ho kupoval, tak mi v tej cene tiez ponukali Focus, ale to bol benzinak a rozdiel v spotrebe mi tam pripadal dost velky, aj rozdiel vo vybave, navyse Fusion sa mi viac pacil, ze sa sedi vyssie (aspon pocitovo to je lepsie), po sklopeni sedadiel je tam dost velky priestor veru....No a ta moja verzia X-plus s ciernym oplastovanim vo farbe Tango a s ciernymi sklami vzadu na mna posobila velice dobre
Ja by som siel teda do Fusionu, nez do Focusu...a som tiez skor mestsky vodic.
PS: no a to, ze sa Fusion prestane vyranbat hadam nebude az taka tragedia a nenastane najblizsich 10 rokov problem s nahradnymi dielmi hadam _________________ 1.4 TDCi FoFu X-Plus -tango - 2007 |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Nov 02, 2007 9:17 am Post subject: Re: ja radsej Fusion |
|
|
Stinpy wrote: | ....No a ta moja verzia X-plus s ciernym oplastovanim vo farbe Tango a s ciernymi sklami vzadu na mna posobila velice dobre
... |
tak sup sup vezmi fotak a pridame Tvjho krasavca medzi nasich Fusionov na webe ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|