Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zavady a poruchy Ford Fusion
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DANID

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ked tak čitam o všetkych tych poruchach,no des,ja chvalabohu nemam nič važne,jedine čo ma sere je,že mi pri cuvani niekedy chcipne motor.
icask

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 8:28 am    Post subject: Reply with quote

No podla toho co hovorite asi fakt zacali flakat vyrobu. Mne na garancke nastavovali 5-te dvere, boli blbo zlicovane. Pokial ide o servis Ford Summit v Bratislave mozem povedat, ze su dost ochotny a ani ich netreba moc presviedcat. Co sa tyka prevodovky, zo zaciatku mi isla jednotka zaradit dost zubato. Tak neochotne, ale teraz uz ide ako po masle. Ono to bude asi vyrobou. Robi sa presnejsie ale mam pocit, ze finalizacia nie je tak kvalitna a vsetko sa musi zabehnut. Taki mi nieco vrzalo v pristrojovke uz ho to preslo sadlo si to. Ak sa vam zda velka spotreba hodte to do servisu nahraju novy soft, co ich nic nestoji az na pol hodinu roboty.

Vnutorne blatniky ma tiez prekvapili, uz neriesim. Vyrobca vie co robi a na prehrdzavenie nejaka zaruka je tak si to budu riesit oni.
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 9:36 am    Post subject: Reply with quote

ja si myslim, ze ak by toto forum bolo o akomkolvek inom aute, rovnako by tu tie zavady boli.
ja som velmi spokojny, mozno mam dobry model, mozno stastie, kazdopadne nic vazne, ziadna zavada na mojom aute nie je.
sedlaq

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
ja si myslim, ze ak by toto forum bolo o akomkolvek inom aute, rovnako by tu tie zavady boli.

Tohle podepisuju Wink Je to o tom štěstí kapnout na dobrý kousek. Mně už se to kdysi povedlo se škodou Favorit. Tolik kritiky co se tehdy na to auto sneslo Shocked A já jej měl 6 roků naprosto bez závady. Pak jsem střídal ojetiny, to už bylo horší a nyní zase nové auto. Po třech měsících je brzo na hodnocení, ale zatím (ťukám na dřevo) bez sebemenšího problému Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Matrix

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:48 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DR

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Dokonalé auto neexistuje. Ale zrovna fabie má mnohem horší konstrukční nedostatky, než je nějaké slícování plastů. Konkrétně fabie je jediné auto, ve kterém jsem nesnesl delší sezení na zadním sedadle - jeho opěradlo má nepřirozeně malý sklon (je skoro svislé), na tom se nedá normálně sedět.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Maki

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 10:32 am    Post subject: Reply with quote

Matrix wrote:
Myslím, že některé závady jsou o štěstí a o náhodě a některé jsou skutečně konstrukční chybou. Také bych viděl diferenci názorů v tom s jakou kvalitou je ten, který člověk spokojený. Někdo srovnává Fusiona se starou šlupkou, a jiný je zase zvyklý na nějaký standard, a tak ho takové "školácké" a hlavně zbytečné závady trochu rozčilují. Pravda je, že bez chyby není žádná značka, a obzvlášť co se týká těchto malých "prdítek", aut nejlevnějšího segmentu. Pravdou ovšem je, že např. obyč. Fabie mě připadá po stránce dílenského zpracování taková dotaženější. Ten Ford je takový jako "od sekyry", velmi hrubě spasovaný, s velkými nepřesnostmi a tak. Druhá věc je, co lze čekat za ty peníze, že?

No presne ako hovoris: Co by sme chceli za tie prachy?
Auta s takou vybavou a dokladnejsim vypracovanim su o 100l drahsie.
Zas pri lepsej kvalite by nam vadila kazda spinka, ci skrabanec.

Maki
Matrix

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:48 pm; edited 1 time in total
Back to top
Rado

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 8:04 pm    Post subject: Vrže, vrže a vrže Reply with quote

Ošetřuj pravidelně kvalitním prostředkem těsnění dveří, jinak je to pěknej koncert, když je suchý.
Craken

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

To Rado: daj nejaky tip na dobry pripravok na osetrenie tesneni dveri...
Back to top
Matrix

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 6:44 am    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:49 pm; edited 1 time in total
Back to top
DANID

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 6:53 am    Post subject: Reply with quote

Ja použivam klasicky gumarensky silikon,a funguje to bez problemu aj v zime,neprimrzaju dvere na tesneni.
destroy

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

hmm, nevie niekto kde to vlastne treba nastriekat? Ked som to striekal ja tak to vydrzalo 3 dni a moc to nepomohlo a ked to spravili vo forde tak to vydrzalo 3 mesiace.

Inak Matrix, pred pol rokom som prebehol nejake fora a vrzganie je strasne bezny problem aj medzi majitelmi OVELA drahsich aut, takze uz z toho nemam taku paranoyu ako zo zaciatku. Inak by nemecke casopisy asi neboli plne reklam na gumove spraye Smile

Kazdopadne nepotesi a ked to budes reklamovat ako ja, tak asi dostanes na to trosku sprayu, tiez ako ja :-/ Svokorovi sa to objavilo na mazde asi pred rokom, nastriekal silicon, zmizlo, po mesiaci to bolo spat a potom to po dalsom mesiaci zmyzlo a uz sa nikdy nevratilo.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
Maki

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 6:03 pm    Post subject: Re: Vrže, vrže a vrže Reply with quote

Matrix wrote:
Tedy, přes víkend vysvitlo sluníčko a z našeho nového Fusiona se stal totální vrzák. Asi jak se plasty opět prohřály. Teď přejedu jakoukoliv i drobnou nerovnost a z palubní desky i obložení B sloupků jsou slyšet pazvuky jak u starého Traboše.
To tedy nevím, co bude u reklamace. To aby snad rozebrali všechny plasty a něčím to všechno vylepili. To dílenské zpracování snad mají horší už jen ty čínské napodobeniny.
Nemáte někdo zušenost s reklamací pazvuků z vadného slícování plastů?

Matrix,
zacinas s tym prehanat.

Maki
Ladus

PostPosted: Mon Sep 24, 2007 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Na údržbu gumy by měl stačit "technický glycerin", který je k dostání ve vybraných drogériích. Já ho kupoval v Praze ve Zlatnické ulici. Většina přípravků na ošetření gumového těsnění je založena právě na něm, ale za daleko vyšší cenu.

Musím říct, že mě Fusion taky příliš nepotěšil. Za 14 dní co ho mám jsem zpozoroval trochu odchlíplou boční lištu na straně řidiče, na zadních dveřích za řidičem nepřilepený spodek svislého oplastování okna a vrzající sedačka řidiče kterou se mi doufám podařilo opravit (alespon prozatím) nastříkáním WD40 někam do prostoru kde to vrzalo.

Co mě ale nejvíc zaráží, je rozdíl mezi sešlápnutou spojkou a jejím uvolněním. řekl bych, že na Fusiona používá Ford nějak moc hlučnou převodovku, která slabě hučí. Možná jsem, ale moc náročný, protože jsem ještě donedávna měl Fábii 1,2 jejíž převodovka dle mého názoru vysloveně rachtala. V servisu mi však tvrdily, že je to normální. Tak nevím.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Next
Page 3 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum