View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fraga
|
Posted: Tue Jan 07, 2014 12:43 pm Post subject: Problem s plynom Ford Fusion |
|
|
Ahojte mam Ford Fusion 1,6 r2008 dnes sa mi stala divna vec a chcem sa spýtať či sa to už niekomu stalo a ako ste to riešili. Rano som naštartovala a šla do obchodu cca 500m tam a spat vypla motor zobrala veci znovu naštartovala, že idem preč ale po zošliapnutí plynu až na podlahu otačky nič motor nič... naštartované bolo normálne a motor šiel na volnobeh ... zavolala som oca skusil aj on zošliapnuť plyn a stale nič nechali sme to naštartovane cca 5-10 min znovu som skusila zošliapnuť plyn a otačky vyleteli normálne hore. Bola som v servise, že ak mi nesvieti kontrolka, čo nesvieti ON nevie čo s tym a počítač mu tiež nič nevyhodí. Stalo sa to už niekomu? zajtra idem na diagnostiku, ale povedal, ze ak nič nesvieti tak mi nevie povedať čo s tym, možu len počkat či sa to prejaví, že to budu skušať. _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Tue Jan 07, 2014 7:20 pm Post subject: |
|
|
Co mě tak napadá. Fusion má elektronický plynový pedál. Jestli ti to nereagovalo na psešlápnutí plynu, mohl by tam být někde špatný kontakt. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Fraga
|
Posted: Tue Jan 07, 2014 11:16 pm Post subject: |
|
|
Zdenal8 v tom prípade mna napada, že je slabá baterka a preto mi nejde môze to byt v tom? Dakujem. _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Wed Jan 08, 2014 10:15 pm Post subject: |
|
|
To myslím, že ne. Navíc pokud je to nastartovaný, tak to bere elektriku přes alternátor a jak běží motor, tak je úplně jedno, jestli je slabá baterka. rekl bych, že to bude fakt někde špatným signálem od plynového pedálu. Nebyl v nedávné době na tom autě měněn pilový kabinový filtr od klimatizace? _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Fraga
|
Posted: Thu Jan 09, 2014 1:56 pm Post subject: |
|
|
Fufo funguje super a to bude mat v júny 5r menené nebolo nič (sviečky po 60tis) dokonca ani ta baterka až teraz. Takže došla som zo servisu ako prvé vymenili baterku potom im pc vyhodil chybu na škrtiacej klapke vymenili el. časť, a potom začali padať otáčky, tak auto tam ostalo na noc, niečo robili s káblami, lebo to nemalo niekde kontakt (tiež sa ma pýtal či mi niekto netrhal káble alebo že je kontakt odpálený alebo prekúsaný kábel zvieratkom výmena konektora škrtiacej klapky, nastavili otáčky, ktoré teraz pekne držia, prehrali na novo software a vyzerá, že je OK. Mam na nom jazdiť a testovať Dokonca mam pocit ze robil niečo so spojkou, lebo keď som bola naposledy v servise tak v nej pukalo ked som z neho odchádzala) keď som ju zošliapla a teraz ide relatívne úplne potichu. _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Jan 09, 2014 2:31 pm Post subject: |
|
|
No kuny vedia kadečo prehryzť. Už bol aj taky prípad, že auto išlo v nudzovom režim 50-ku a odviezli to do servisu a tam zistili prehryzene kable. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Jan 09, 2014 9:45 pm Post subject: Re: Problem s plynom Ford Fusion |
|
|
Fraga wrote: | Rano som naštartovala a šla do obchodu cca 500m tam a spat vypla motor zobrala veci znovu naštartovala... |
Už byste se tam na Slovensku mohli naučit rozlišovat slovesa "jit" a "jet" ... musel jsem si to 2x přečíst, abych pochopil, že jsi do toho obchodu jela tím autem a ne šla pěšky (pořád mi nebrala hlava,proč si to auto startovala,když si s ním stejně nejela ) _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Fri Jan 10, 2014 10:26 am Post subject: |
|
|
v zakone o premavke mame roky ze "viest bicykel"
to su potom len problemy
nez vsetci pochopia, ze cez prechod pre chodcov mozes bicykel len tlacit vedla seba a nie na nom frcat.
lebo inde je viest motorove vozidlo a tam sa nemysli ze tlacit ho...
_________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
Fraga
|
Posted: Sun Jan 12, 2014 7:12 pm Post subject: |
|
|
ale u nás sa hovorí idem autom čiže som šla (išla) autom dôležité je že si pochopil _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
Back to top |
|
|
|