View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Miky_Mora36
|
Posted: Mon Sep 06, 2010 10:17 pm Post subject: Spojka Ford Fusion 1,4 16V r.v. 06/2007 |
|
|
Zdravím všechny jezdce v autech Fusion chtěl bych se zeptat mám Fusiona 1,4 16V r.v 06/2007 najeto při koupi 61100km. Nyní má nejto asi 67 tis. km a začla nejspíš prokluzovat spojka. Při prudším přidání plynu prudce vyskočí otáčky z cca 2 na 5 tis. poté spadnou zpět na 2tis. a motor začne tahat. Prodejce mi řekl, že to je opotřebováním (i když 60 tis. je vcelku málo) ale svedl to na předchozí majitele. Prosím o radu jestli jde o spojku a o kterou konkretně část (ložisko,lamela,přitlačák). Oprava v autorizovaném servisu vyjde na cca 4000 (6hod.x750) + nahradní díly(ty se pohybuji kolem cca 5000-8000 + oleje atd. Další dotaz bych se chtěl zeptat jestli nevíte kde by se dala levně sehnat nahradní spojková sada? Nebo je lepší koupit originální díl? Předem díky za odpověď.
_________________ Ford Fusion 1,4 16V r.v. 06/2007 58kw/80HP |
|
Back to top |
|
|
matus111
|
Posted: Sun Sep 12, 2010 1:18 pm Post subject: spojka |
|
|
V elit sada cislo dielu V826698 132 eur,autokelly SP 826698 143eur,
vymena okolo 70eur,videl som uz aj za 50 menit,podla toho koho zozenies.Mozno by som sa vyhol tej najlacnejsej alternative spojkovej sady,ale snad poradi niekto skusenejsi v tomto,zavisi asi od konkretneho kusu ako sa podari kvalitou.Na esco som raz kupil lacnejsiu variantu
a rozpadlo sa spojkove lozisko po 3tis km. |
|
Back to top |
|
|
Miky_Mora36
|
Posted: Sun Sep 12, 2010 3:18 pm Post subject: Spojka |
|
|
Tak nakonec jsem koupil koupil spojkovou sadu Valeo (lamela + přítlačák) za 2320 Kč to jsem koupil u nás v autodílech a ložisko mám objednané přímo ve Fordu za 2080,-. Výměna by měla být příští týden tak tu napíšu jak to dopadlo. S pozdravem Miky_Mora36 |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Sep 20, 2010 7:55 pm Post subject: |
|
|
no ta spojka na Fusione sa mi zda dost divna takze sa ani necudujem ze ju meni niekto po 60 tis. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Dec 13, 2013 4:36 pm Post subject: |
|
|
Mam dost podobne problemy ako zadavatel temy. Pri prudkom zošlapnutí akc.pedalu vyskočia otačky, ale rychlost sa nezvyši, Vnímam nejake preklzovanie. Robil som test. Našiel som postup na inych forach. Zatiahnut ručnu brzdu a rozbiehat sa na dvojke. Ak je spojka v poriadku, tak motor zhasne. Takže tadialto cesta nevedie. Nemate tip? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Marysa
|
Posted: Fri Dec 13, 2013 7:46 pm Post subject: |
|
|
Tohle neni směrodatný,že auto chcípne při rozjezdu na zataženou ruční brzdu.Měnil jsem spojku tak vím co mě Fusík dělal.Spojka začne prokluzovat při rychlosti pět,čtyři- hlavně při plynu do kopce a potom to pokračuje dál tím že vylítnou otačky a při ubrání plynu se zase chytne.Viděl jsem spojku po vyndání a zdálo se mě ,že lamely je tam ještě dost,ale mechanik říkal že nová je tak dvakrát tlustší.Mám fusiona 1.4 benzin 59 kw 2003 r.v.a výměna spojky u mechanika (ne v autorizovanem servizu stojí)...2tis.kč a tady je pro příklad i spojka sada.Odtud kupuji leta já a jsem s nima spokojen,jsou i levný.Snad jsem Vám pomohl svou vyčerpávací odpovědí.naschle
http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-dily/luk-spojkova-sada-619306333 |
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
Marysa
|
Posted: Fri Dec 13, 2013 10:10 pm Post subject: |
|
|
to je omyl ložisko vydrží to samé co spojka,proto se to mění komlplet.Jinak budete rozhazovat spojku znovu. |
|
Back to top |
|
|
Marysa
|
Posted: Fri Dec 13, 2013 10:12 pm Post subject: |
|
|
určitě bych tam nedával Valeo,ale spíš Luk či sachs já mam Luk a jsem spokojen. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
Marysa
|
Posted: Sat Dec 14, 2013 12:56 pm Post subject: |
|
|
podle katalogového kodu je to ložisko vypínací od Luku,výborná cena |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sat Dec 14, 2013 2:58 pm Post subject: |
|
|
Už je objednane. Ešte tanier a lamelu za 96,17€ Sachs a pohladať servis, čo to urobí za 100€.
http://www.autorubik.sk/technika/spojka-spojkovy-mechanizmus-automobilu/
Quote: | Spojkovému systému tiež neprospieva, keď sa spojka vypína na dlhšiu dobu ako je potrebné na preradenie na iný než zvolený rýchlostný stupen. Neodporúča sa mať zbytočne dlho stlačený spojkový pedál, pretože prítlačné ložisko je vtedy v zábere a podstatne sa skracuje jeho životnosť (končiaca životnosť sa prejavuje napr. hrčaním na voľnobehu). |
Manželke som darmo vravcel, čo začala jazdiť, že spojku nemôže mat vymačkanutu kolko sa jej zachce. No myslim, že už si odvykla a dufam, že po vymene to vydrží viac. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Dec 19, 2013 9:02 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Nejprve nastražte uši. Je-li u vozidla použit dvouhmotový setrvačník, může být nadměrně opotřeben. Zpočátku to poznáte jen za studena, kdy začíná tichounce klepat na volnoběh (vychází jakoby zespoda motoru). Zvuk přitom zmizí při sešlápnutí pedálu spojky. Později se klepání stává hlasitější a neutichá ani při sešlápnutí spojky. To už setrvačník doslova volá po výměně. |
Není to náhodou ten problém, který mají všechny Fusiony a který servisy označují jako "normální"? _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Dec 20, 2013 7:33 am Post subject: |
|
|
Ked ste mali nove auto, kde vam zaberala spojka?
Ja som teraz po tej vymene a a hned asi 1cm po uvolnení pedalu mi ide do záberu. Predtym to tak nebolo. Spojka zaberala tak v 1/3 a aj to postupne. Teraz na to nie som zvyknuty a zvyknem poskočiť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|