View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pnboss
|
Posted: Tue Jul 09, 2013 7:19 am Post subject: Kapalina posilovače řízení |
|
|
Zdravím přátelé FF.
Měnil už někdo kapalinu posilovače řízení?
Všiml jsem si, že ji mám 2 mm pod MINnimem. Tak uvažuju, jestli dolít nebo raději vyměnit. Jaký je interval pro výměnu a kolik to asi stojí? _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
pnboss
|
Posted: Tue Jul 09, 2013 9:25 am Post subject: |
|
|
Odpovím si sám.
Ve fordu říkali, že se kapalina nemění. (Dankar Ostrava)
A dolili mi 1dcl za 76,- Takže jsem spokojen... _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Jul 09, 2013 8:40 pm Post subject: |
|
|
Asi sa nemeni. Ja som ju na jesen mal vyliatu, lebo som menil čerpadlo. Doliala sa stara a niečo z novej flašky. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Wed Jul 10, 2013 9:43 am Post subject: |
|
|
to : pnboss
Ja kdyz jsem mel Fusiona, tak jsem po trech letech zjistil, ze mam v nadrzce pro posilovac rizeni tak pulku. Asi si toho v servisu pri prohlidkach nikdo nevsimnul . Tak jsem si ve Fordu koupil kapalinu na doliti a dolil si to sam. Potom za dalsi rok a pul uz to neubylo. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
cucostrop
|
Posted: Tue Nov 19, 2013 10:32 pm Post subject: |
|
|
včera som našiel mláčku pod motorom , servo olej. hľadal som pol dňa skade do tečie. našiel som kvapkať z boku motora z nejakej veci velkej ako pesť. zo spodu bolo vydno že je to prikrútené asi k motoru a je tam klingerit. vybral som pól motora a dotiahol som 4 skrutky. boli volnejšie .. teraz nájdem menšiu mláčku ale neviem skade to môže tiecť. to čo som pritiahol vypadá byť už v pohode, stretol sa s tým už niekto ? verím tomu že určite áno. už ma tá haraburda začína srať. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Nov 21, 2013 2:49 pm Post subject: |
|
|
cucostrop wrote: | včera som našiel mláčku pod motorom , servo olej. hľadal som pol dňa skade do tečie. našiel som kvapkať z boku motora z nejakej veci velkej ako pesť. zo spodu bolo vydno že je to prikrútené asi k motoru a je tam klingerit. vybral som pól motora a dotiahol som 4 skrutky. boli volnejšie .. teraz nájdem menšiu mláčku ale neviem skade to môže tiecť. to čo som pritiahol vypadá byť už v pohode, stretol sa s tým už niekto ? verím tomu že určite áno. už ma tá haraburda začína srať. |
Maš garaž?, alebo ak nie, podlož tam biely papier, zaťaž kamenom. Kvapalina je taka hnedo-fialova. No skade to môže tiect? Najhaklivejším miestom budu kusky gumovych hadic. Treba s tym ist do servisu, alebo ešte predtym niekomu nad jamu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
cucostrop
|
Posted: Thu Nov 21, 2013 9:50 pm Post subject: |
|
|
to už som zistil že je to kvapalina zo serva, ubudla . skade tečie netuším lebo je obtečený celí motor , tú vecičku som pritiahol ale možno ešte stade prepúšťa, je to vedla batérky , a vedla olejového filtra , tdci 1.4 , pod saním. nevieš čo to je ? čerpadlo je na opačnej strane motora. no musím len do servisu ísť , lebo neviem čo všetko vybrať z motora , aby som ešte viac škody nenarobil , a to ani nevravím ako je ogrcaný motor olejom , ešte aj od turba presakuje. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Nov 22, 2013 8:27 am Post subject: |
|
|
Ja mam nalievaciu nadrž na opačnej strane, nie pri baterke. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
cucostrop
|
Posted: Fri Nov 22, 2013 9:26 am Post subject: |
|
|
ano nadrzka je na opacnej strane aj s cerpadlom. toto pri baterke neviem co je a bolo to kus povolene a stadial tieklo. stale tecie ale neviem odkial |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Nov 22, 2013 1:08 pm Post subject: |
|
|
Kvapalina je v hydraulickom okruhu, pod tlakom čerpadla. Ak nenajdeš s niekym miesto uniku, tak naozaj iba servis. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
lukaskab
|
Posted: Sat Jun 13, 2015 3:32 am Post subject: |
|
|
Ahoj vsem. S unikem kapaliny posilovače řízení mam take jednu zkusenost, bohuzel pomerne dost neprijemnou. Stalo se mi, ze mi na mem FoFu praskla hadicka od posilovace rizeni ( aspon tak mi to nasledne vysvetlovali v servisu ), pri jizde to vubec nebylo poznat a ja nejakou dobu jezdil a vubec jsem netusil, ze ta kapalina zacala kapat na vyfukove potrubi. Zjistil jsem to az ve chvili, kdy jsem uplne nahodou vezl auto do servisu na vymenu celniho skla a ve chvili, kdy jsem zaparkoval u nich na parkovisti jsem si pri vystupovani z auta vsiml, ze mi z pod kapoty stoupa dym. Po otevreni kapoty jsem jen nevericne koukal jak mi z motoru slehaji plameny. No skoncilo to tak, ze jsme to s pany ze servisu uhasili jejich hasicakem a me cela ta legrace ve finale prisla na 30tis
Takze pokud mohu radit, opatrne s tim posilovacem. |
|
Back to top |
|
|
civic66
|
Posted: Fri Mar 25, 2016 4:29 pm Post subject: |
|
|
Aku kvapalinu kupit na doliatie mam fusion od nova ma 40000km |
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Fri Mar 25, 2016 9:28 pm Post subject: |
|
|
http://eshop.autopalace.cz/kapalina-servo _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
|