View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hanýsek starší
|
Posted: Tue Feb 19, 2013 7:09 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Tak světla jsou tam, foto zatím nemám. Potřebuje to trochu doladit. Zatím jsem to nelepil do tý mžížky ale origo držákem jsem to chytnul k horní části toho výběru pro mlhovku. Samozřejmě jsem tam ještě musel dát nějaký delší šrouby. Pak sem si taky urval ten nasazovací držák levého světlomětu a jeden šroub i zapadnul do nárazníku. Nj, nějak se to protáhlo a pospíchal jsem na nedělní florbal.
Mam to tam napasované podobně jako mlhovky, zasazené až za tou vyndavací mřížkou a trochu srovnané, abych se přiblížil té odchylce 10° od čela auta. Při montáži přímo do mřížky se do toho nejde vejít. Ještě to budu muset doladit. Zatim je to ve stavu, že to funguje, ale ještě je třeba to dotáhnout. Ještě mam ve sklepě asi půl meru tahokovu, tak to nějak vylepšim. |
To zdenal8:
Který pak jsi "urval" nasazovací držák levého světlometu?Je to taková jako černá vidlička, která je vzadu součástí černého plastového výlisku čelního světlometu?To se mi stalo bohužel též při prvním sundání předního světla.Ale na funkčnosti to nic nemění. |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Thu Feb 21, 2013 5:36 pm Post subject: |
|
|
Jj. Přesně ten. Nejhorší je, že jsem to nevyndaval poprvé
Robbert: vypadá to docela dobře, drží to řekl abych lépe, než zalepené do mřížky silikonem a svítí docela dost. Dopředu a osviti i silnici. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Robbert
|
Posted: Fri Feb 22, 2013 8:31 am Post subject: |
|
|
zdenal: Já to taky vytáhl a vyřezal otvor. Následně jsem zjistil, že se mi to nelíbí, že to nesvítí tak, jak má (úhel) a tak jsem ta světla zase zabalil. A nakonec koupil ta dvoufunkční se SPDS i s mlhovkou...
A jsem spokojen... _________________ FORD Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009, Panter Black
FORD Fusion 1,4 Comfort, r.v. 2009, Panther Black
---------------------
EX:Ford Mondeo 2,0 TDDi Mk. III,2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
|
sklima
|
Posted: Sat Feb 23, 2013 9:49 am Post subject: |
|
|
Prozradíš konkrétní typ a obchod? |
|
Back to top |
|
|
Robbert
|
Posted: Mon Feb 25, 2013 10:04 am Post subject: |
|
|
Odkaz přímo ode mě i s fotkama viz předcházející stránka... _________________ FORD Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009, Panter Black
FORD Fusion 1,4 Comfort, r.v. 2009, Panther Black
---------------------
EX:Ford Mondeo 2,0 TDDi Mk. III,2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
|
alex211
|
Posted: Sun Mar 31, 2013 3:41 pm Post subject: |
|
|
Ahoj, pročítám tento web již delší dobu - konkrétně o denním svícení a nedalo mi to, abych nepřišel se svojí troškou do mlýna a protože jsem zde poprvé, tak omluvte mé případné chyby. Po delší době vybírání světel, jsem se přiklonil k výměně mlhovek za světla denního svícení. Nemusel jsem nic řezat, ani dlabat. Po vyjmutí mlhovek jsem z kousku plechu vytvořil podložku na kterou jsem DS připevnil a celé upevnil na stávající body po mlhovkách. Jestli se mi to podaří, tak sem umístím foto. Nebýt té svinské zimy tak by to vyšlo asi na 3 hoďky se vším všudy.
Uploaded with ImageShack.us[/url]
Uploaded with ImageShack.us _________________ Ford Fusion Collection 1,4/80 PS, Blazer Blue
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Tue Apr 02, 2013 7:50 pm Post subject: |
|
|
To alex211:
Mám též denní LED světla místo mlhovek.Můžeš prosím tě blíže uvést, jaký typ jsi použil a případně zaslat nějaký odkaz, kde byla koupená?
Díky. |
|
Back to top |
|
|
alex211
|
Posted: Wed Apr 03, 2013 10:19 am Post subject: |
|
|
To hanýsek starší
Světla jsem zakoupil na aukru koupě rychlá, jeden den objednávka, třetí den doma, cena i s dopravou 438,- Kč
http://aukro.cz/kulate-denni-sviceni-2-x-9-led-s-homologaci-i3097911993.html
_________________ Ford Fusion Collection 1,4/80 PS, Blazer Blue
Last edited by alex211 on Wed Apr 03, 2013 11:09 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
Joined: 27 May 2011 Posts: 102 Location: Michalovce - okolie
|
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Apr 08, 2013 9:41 pm Post subject: |
|
|
Čína a za ty prachy. To jsem zvědav, jak dlouho to vydrží. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Tue Apr 09, 2013 6:47 am Post subject: |
|
|
Osobne mám tie isté namontované ale 4 ledkové. Mám ich už rok a v pohode. Len pre istotu som ich prešiel zo zadu silikónom aby do nich po kábloch nevošla voda. Je tam gumka, ale nezdalo sa mi to 100% vodotesné. Káble ktoré som spájal som prešiel zmršťovaciou bužirkou - je to pred kolesom, tak sa mi to zdalo za potrebné. Ale inak v pohode. Kupoval som tam aj ledky na ŠPZku a do interiéru. Zatiaľ to svieti.
Pokiaľ si máš objednať z aukro alebo číny máš to jedno a to isté, len v cene je rozdiel. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
Zdeněk
|
Posted: Mon Jul 08, 2013 10:09 am Post subject: Prídavné denné svetlá |
|
|
Také jsem namontoval Světla pro denní svícení
Inspiroval jsem se u Treka s tím umístěním nad Mlhovky, ale použil jsem jiná světla
http://www.stualarm.cz/produkt/drltop100-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologace/
Světla jsou po celé šířce stejně vysoká a konstrukčně jsou vyrobena pro skosenou montáž - ideální pro zamontování do těch rámečků nad mlhovky.
Špičková univerzální LED světla pro automatické denní svícení s možnost zapojení v režimu pozičních světel, kdy při zapnutí potkávacích světel nevypnou, ale pouze sníží jas a dále fungují jako poziční (obrysová) světla. Nebo zapojit normálně = při zapnutí hlavních světel, diodova Led světla zhasnou úplně. (volba zapojení se provádí na řídící jednotce).
V každém světle je 5x 3-čipová LED dioda, příkon světla je 5W/0,5W napájecí napětí 12V. Rozměry: šířka 100mm, výška 24mm, hloubka 24,5mm. Kvalitní hliníkové tělo světla s tvrzenou plastovou čočkou odolnou UV záření.
Volba zapojení padla na první variantu. Vyndal jsem žárovičky pro obrysová světla z hlavních světlometů, neboť na vozidle může být pouze jedna dvojice obrysových světel. Zapojil jsem je v režimu pohasnutí a vyřešil jsem tím i ten problém, že při přepnutí na dálková je před autem taková tmavá oblast (tady na foru se to přetřásalo v některém příspěvku).
Takže mám odspodu: Mlhovky, Led denní svícení/obrysovky, Hlavní světlomety (bez žároviček pro obrysovky) potkávací/dalková světla. Dodržel jsem vyhlášku co do počtu světel a přez den vzadu a ve voze nic nesvítí.
LED - homologace E4 DRL SEA P08 02A 00RL 8120
(E4 - země homologace(Holandsko))(DRL - Diodová RL)(SEA P08 - homologační norma)(02A - označení - poziční světla - obrysová světla)(00RL - označení - denní svícení)(8120 - čísla homologace)
Last edited by Zdeněk on Tue Jul 09, 2013 10:14 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Mon Jul 08, 2013 1:45 pm Post subject: |
|
|
Pripni sem foto ako to vyzerá. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Jul 08, 2013 7:27 pm Post subject: |
|
|
Hmm. To vypadá skoro líp, než ty moje Philipsy. Že jsem to nenašel dřív. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Zdeněk
|
Posted: Mon Jul 08, 2013 10:10 pm Post subject: Prídavné denné svetlá |
|
|
tady to máte pánové, fotil jsem to večer v cca 19:00 hod. mobilem
a chvíli mi to trvalo, než jsem založil galarii
http://tomizde.papricka.cz/stu-drltop100/#
jsou na nich níže uvedené značky:
Pravé světlo
00RL
ESUSE E4
R G01 087 DRL SAE P08 02A 8120 0036
Levé světlo
00RL
E4 ESUSE
0036 02A 8120 DRL SAE P08 G02 087 L
a od dovozce http://www.stualarm.cz/menu/kontakt/ jsem si vyžádal homologaci, poslali mi jí v PDF a já jí pro jistotu vozím s sebou |
|
Back to top |
|
|
|