View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maximus
|
Posted: Fri Sep 02, 2011 9:15 pm Post subject: Deaktivace airbagu |
|
|
Zdravím vás všechny. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s deaktivací airbagu u spolujezdce. Jestli je to vůbec možné? Koukal jsem se a zatím nenašel kde by se dal vypnout. Ptám se kvůli novému přírůstku do rodiny a jeho převozu na předním sedadle v autosedačce.
Díky předem za rady a návody. _________________ FoFu 1.4 TDCI 03/2007 Sea Grey |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sat Sep 03, 2011 3:54 am Post subject: |
|
|
Pokiaľ viem, Fusion túto možnosť nemá, ak hej opravte ma niekto... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
Yardas
|
Posted: Sat Sep 03, 2011 8:37 am Post subject: |
|
|
V manuálu Fusiona je napsáno:
Pokud potřebujete namontovat dětskou sedačku na sedadlo, před kterým je umístěn aktivní airbag, musíte si nechat namontovat spínač deaktivace airbagu spolujezdce. Pro další informace se obratte na svého prodejce.
V knize Jak na to ? se píše
Tento spínač , pokud je použit , je umístěn v přístrojové desce nad prostorem pro nohy.
Výstraha: Pokud před touto operací neodpojíte autobaterii, může dojít k aktivaci airbagu. _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec (1/2009) modrá metalíza
http://fusion.fordclubs.org/nase4.html |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Sun Sep 04, 2011 7:50 pm Post subject: |
|
|
To je takovej problém vozit prcka na zadním sedadle? Pokud na něj potřebuješ vidět, dělají se různá zrcátka. Já ho pořídil asi za 200 Kč. Rozhodně levnější než dokupovat spínač. Tam bych hádal cenu v řádu tísíců korun.
Vozil jsem takhle vzadu proti směru jízdy oba prcky a nikdy s tím nebyl problém.
A pokud chceš levně deaktivovat airbag, tak třeba jde vytahnout pojistka. Ale to ti pak nepůjde ani jeden. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
maximus
|
Posted: Sun Sep 04, 2011 8:33 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | To je takovej problém vozit prcka na zadním sedadle? Pokud na něj potřebuješ vidět, dělají se různá zrcátka. Já ho pořídil asi za 200 Kč. Rozhodně levnější než dokupovat spínač. Tam bych hádal cenu v řádu tísíců korun.
Vozil jsem takhle vzadu proti směru jízdy oba prcky a nikdy s tím nebyl problém.
A pokud chceš levně deaktivovat airbag, tak třeba jde vytahnout pojistka. Ale to ti pak nepůjde ani jeden. |
Ne není to problém vozit ho vzadu. Zvlášť ,když na něj dohlídne starší dcera. Jen mě zajímalo jestli jsem někde nepřehlídnul ten deaktivační spínač. Je škoda, že ho nemá FoFu od výroby nainstalovaný.
Díky všem za rady. _________________ FoFu 1.4 TDCI 03/2007 Sea Grey |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Sep 05, 2011 7:58 pm Post subject: |
|
|
Tak nemůžem mít vše. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
haplo602
|
Posted: Tue Sep 06, 2011 11:24 am Post subject: |
|
|
fusion to normalne nema, da sa to domontovat. bohuzial pritom nefunguje kontrolka deaktivacie airbagu. deaktivuje sa na boku palubovky medzi dverami spolujazdca a palubovkou klucom.
myslim ze niekto to tu raz pisal ze si to dal spravit ale neviem to teraz najst.
EDIT: nasiel som to http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=606 _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
|
biermann
|
Posted: Sat Jan 14, 2012 9:39 pm Post subject: |
|
|
S krizkem po funuse, ale kdyby to nekoho v budoucnu zajimalo... Ja to tam domontovane mam original. Vypina se to klicem z bocnich dveri spolujezdce, jak bylo psano vyse a kontrolka na palubovce k tomu normalne funuje (resp. nad radiem je k tomu svitici kontrolka). Nicmene ten pomer cena/vykon se tam moc nevyplati. Mam pocit, ze za to chteli 4 - 5 tisic. _________________ Ford Fusion Calero 1.4, 11/2009
|
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|