View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jader
|
Posted: Tue Feb 13, 2007 5:41 pm Post subject: Zatekanie do auta |
|
|
Asi po 1/2 roku používania som pri čistení auta zistil že podlaha je na strane vodiča nasiaknutá vodou. Den predtým poriadne pršalo tak som to vysušil a reklamoval v servise. Tam mi povedali že preteká cez zlé založenú prechodku káblov. "Opravili to" no pri ďalšom poriadnom daždi som pozoroval ako voda preteká opäť. Zobrali auto na dva dni do servisu a vytmelili všetky prechody. Opäť mám v aute na podlahe mokro a neviem či je to od topánok alebo inakiaľ to preteká. Používam od nova gumené koberčeky preto som si to skôr nevšimol. Zarazilo ma však že odtekanie vody z čelného skla resp. umelohmotného krytu nie je na vodičovej strane riešené do blatníka ale voda voľne steká na okraj alebo cez otvor ramena stieračov priamo na motorickú časť. Na spolujazdcovej strane je kanálik ktorý odvádza vodu do blatníka. Chýba mi vodičovej strane odtok do blatníka alebo je to v poriadku? Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Nespozorovali ste hlavne po prudšom daždi že je podlaha nasiaknutá? |
|
Back to top |
|
|
MzourCZ
|
Posted: Wed Feb 14, 2007 5:31 pm Post subject: |
|
|
Tak tohle se mi nidky nestalo... doporucuji reklamovat, reklamovat, reklamovat.... Nevim, jak na Slovensku, ale v Cechach potreti reklamovana tataz zavada = novy vyrobek. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 59 kW/80 HP
od 05/2006 najeto přes 60 tis. km
navigace Dell Axim x51v, BT-220 GPSka a TomTom 6
|
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Wed Feb 14, 2007 9:48 pm Post subject: |
|
|
Taky jsem koukal kudy vodu odvedly od čelního skla. Zatím jsem vodu v kabině nenašel, ale asi to na jaře rozeberu a udělám si vlastní odtok vody. Teče totiž po blatníku a to mi nesedí. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
woody
|
Posted: Sat Apr 05, 2008 3:47 pm Post subject: |
|
|
Zdravim...mam Megana r.v. 97 a zateka mi donho na soferovej strane ked prsi. Skontroval som dvere a okna ale tie by mali byt v poriadku. Zda sa mi ze ked prsi tak voda tecie nad pedalmi. V autach sa nejako nevyznam tak preto vas chcem poziadat o radu ak budete vediet aka vada tam moze byt. Diky pekne. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sat Apr 05, 2008 5:09 pm Post subject: |
|
|
woody wrote: | Zdravim...mam Megana r.v. 97 a zateka mi donho na soferovej strane ked prsi. Skontroval som dvere a okna ale tie by mali byt v poriadku. Zda sa mi ze ked prsi tak voda tecie nad pedalmi. V autach sa nejako nevyznam tak preto vas chcem poziadat o radu ak budete vediet aka vada tam moze byt. Diky pekne. |
Nám taky zatékalo do Felicie a vyřešil jsem to tak, že jsem těsnění kolem čelního skla utěsnil ještě průhledným silikonovým tmelem-a pomohlo to... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
woody
|
Posted: Sun Apr 06, 2008 8:12 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Nám taky zatékalo do Felicie a vyřešil jsem to tak, že jsem těsnění kolem čelního skla utěsnil ještě průhledným silikonovým tmelem-a pomohlo to... |
Diky moc za radu...skusim ju a potom napisem co a jak |
|
Back to top |
|
|
Iverson
Joined: 26 Jun 2008 Posts: 4 Location: Malá Ida (Košice,Okolie)
|
Posted: Thu Jun 26, 2008 5:37 pm Post subject: |
|
|
Tak toto sa mi stalo iba raz ked bola strašné silná búrka a lialo ako z krhly...Ale inač s týmto nemám žiadny porblé ani nič podobné. |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Thu Jun 26, 2008 7:30 pm Post subject: |
|
|
Mne kdysi take zatekalo po desti do auta (Opel Corsa) a bylo to zpusobene "odbornym" zasahem autoelektrikare znackoveho servisu Opel, ktery po montazi alarmu udelal v gumove pruchodce z prostoru motoru do interieru diru pro novy kabel jak vrata. Prisel jsem na to sam a radeji jsem si tu diru take sam utesnil silikonem a od te doby byl klid. V mem Fusionu zatim sucho, ale nastesti jsem netestoval odolnost auta proti bourkam v tomto tydnu. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Wed Sep 17, 2008 6:47 pm Post subject: |
|
|
Ked umyvam tlakovou vodou dokladne podvozok,tak najdem aj ja vo vnutri par kvapiek vody na koberci a ide to od prechodky kablov(na strane vodiaca) ,ale naozaj musim doslova trafiť tu dierku a vobec to nie je strasne, nie je to skodovka,kde sa museli vrtat diery do podlahy,aby voda odtekala:-D _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
majlou.x
Joined: 08 Mar 2008 Posts: 102 Location: Vysočina okr. Jihlava
|
Posted: Sun Oct 05, 2008 8:07 pm Post subject: |
|
|
Ahoj já zjistil,že mám kapky vody ze vnitřku v pravo na sloupku jak je čelní sklo před spolujezdcem.Koukal sem na to,když sem si po dešti sednul do auta a i při umití auta. _________________ Ford Fusion 1.4 16V Blazer Blue,Audio 6000 CD,PalPc,Tonovaná zadní skla......
--Fair play-- |
|
Back to top |
|
|
x-jerry
|
Posted: Fri Jan 02, 2009 12:43 am Post subject: |
|
|
cafte,
kedysi mi zatekalo do Fabie a bolo to sposobene tym, ze odvodny kanal pod sklom bol silne zaspineny od roznych "veciciek" zo stromov, trava+dazd...permanentne sa mi dostavala voda do auta, pokial som to cele nevycistil (odvtedy ani kvapka vody v aute)... _________________ FuFo 1,6 TDCi |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Sat Aug 01, 2009 7:42 am Post subject: |
|
|
Problém bol v gumenej záslepke zo spodu auta. Vypadla a tak ked som išiel v daždi tak striekajuca voda sa cez tento otvor zospodu dostávala do vnútra. |
|
Back to top |
|
|
minda
|
Posted: Tue Sep 07, 2010 6:33 am Post subject: |
|
|
zjistena nova zavada u zatykani pokud mate mokro u ridice a spolujezdce na koberci muze byt spatne prilepene okno od vyroby uz sme to dvakrat resily ve spodnich rohach karoserye nejsou zatmelene rohy a lepidlo na okne je neprekryje a pronika jimy voda |
|
Back to top |
|
|
palo.789
|
Posted: Wed Sep 08, 2010 8:36 pm Post subject: |
|
|
No nemusí jen vada z výroby. Mě začalo zatékat asi po roku od výměny poškozeného čelního skla, které bylo provedeno ve značkovém servisu Ford za cca 13.500,- Kč. Záruka na prácu je půl roku, takže oprava zase na můj účet. Ale samozřejmě už v jiném servisu. Opět znakový servis Ford, a cena za přetěsnění 600,- Kč. Při přijetí mi technik sdělil, že jestli bude nutné vyndat čelní sklo tak zakázku ruší. Mokré sedačky jsem sušil hodně dlouho a na tapecinku zůstal flek napořád. Teklo to do auta přes osvětlení interiéru. Já jsem doma nejdříve řešil anténu, než jsem zjistil že je to sklem. |
|
Back to top |
|
|
ikoala
|
Posted: Sat Jul 23, 2011 10:47 am Post subject: |
|
|
Zdravim, tak jsem zjistil, ze uz mi taky zateka a konkretne do kufru. Hned vpravo za dvermi jak je to male misto do boku, tak cely kryt a pod nim i ta plst byla nasakla. Nechal jsem to uschnout a vratil na misto a dneska - opet mokro. Kde hledat pricinu? Zespoda predpokladam ze ne, tam je jen plech, zhora tu bylo parkrat zminovano svetlo, ale okolo svetla nebo smerem od svetla dolu taky mokro neni.
Diky za nakopnuti kde hledat. _________________ Ford Fusion Ebony, 1.4, 07/07 |
|
Back to top |
|
|
|