View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Anton3111
|
Posted: Sat Apr 02, 2011 11:27 pm Post subject: Čierny dym z výfuku |
|
|
Nazdar chlapi. Vie mi niekto poradiť? Kúpil som mondeo a pri jazde mi dosť dymí z výfuku čierny dym. Bývalý majiteľ povedal,že trysky aj čerpadlo sú nové a je tam rok záruka. Čo to može sposobovať? Alebo ma oklamal? Ďakujem |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Apr 03, 2011 8:30 am Post subject: |
|
|
ked si jazdil s nim teda na skusobnej jazde, bol ten dym, ci nie ? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
michal.solar
|
Posted: Sun Apr 03, 2011 6:23 pm Post subject: |
|
|
Ahoj máš naftu ,pokud ano ,tak při přidání je to normální ,ale protože jsem to neviděl ber toto jen s rezervou. _________________ B-max 1,6L Duratorq Midnight Sky
ex fusion 2004 1,4tdci stříbrný |
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Sun Apr 03, 2011 7:33 pm Post subject: čierny dym |
|
|
predpokladám že auto už má toho dosť za sebov...
u starších naftových motoroch je to dosť často vidieť...
výmena trysiek by mala pomocť...
ešte by bolo dobre premerať tlaky v motore....
čierny dym by malo byť vidieť len pri prudkom pridaní plynu...
za bežného chodu by nemalo vidieť nič... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Mon Apr 04, 2011 12:22 pm Post subject: |
|
|
cierny dym su nespalene sadze, moze byt aj nove cerpadlo a trysky, ale ak je to zle nastavene tak bude dymit.
trysky musia byt daneho typu, inak striekaju kam nemaju, presna hrubka podlozky pod vstrekovac aka ma byt, inak je tryska vysunuta moc alebo malo a strieka niekam na studene steny a dymi to, cerpadlo musi byt nastaveny predvstrek, ak daval nove neznalec, typujem, ze to dodrbal a stireka to prilis skoro alebo neskoro...
dalsich moznosti zavady je milion... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
Anton3111
|
Posted: Tue Apr 12, 2011 11:47 am Post subject: |
|
|
trysky a čerpadlo a tlaky OK. bol som na diagnostike. zistili mi že je pokazený podtlakový ventil netočilo turbo a preto mal málo vzduchu a nespaloval. uvidím po oprave,ale vraj to bude v poriadku. to som veľmi zvedavý. |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|