Pavel Trsek
|
Posted: Sat Feb 05, 2011 9:26 pm Post subject: Převodovka iB5 a její pazvuky |
|
|
Zdravím, rád bych se podělil o zkušenostech s pazvuky vycházejících z převodovky u vozu Ford Fusion. Tento dopis jsem napsal společnosti Ford ČR.
Dobrý den,
V lednu 2009 jsem si zakoupil u Ford Hornát Plzeň nové vozidlo Ford Fusion 1,4 16V. Po necelých 2 letech, v polovině ledna 2011 mi vozidlo při neutrálu začalo vydávat hluk z převodovky. Po vyšlápnutí pedálu spojky hluk přestane. Obrátil jsem se proto na autorizovaného opravce Ford Hornát, kde jsem toto vozidlo jako nové koupil, aby tuto závadu řešil v rámci garance.
Servisní technik mně oznámil, že hluk z převodovky je pro tento typ vozidla normální. Odvětil jsem technikovi, že když jsem vůz kupoval, tak žádný hluk z převodovky nevycházel, jakožto i necelé dva roky. Za tyto necelé dva roky má auto najeto 17 000 km a jezdím s ním v rodině pouze já, protože manželka vlastní své vozidlo. Na tento popud mi technik odvětil, že auto prohlédnou na dílně a že to bude trvat tak 2 hodiny. Rozhodl jsem se vyčkat v servisu do konce kontroly a sledoval jsem mé vozidlo, kde na něj bylo ze dvora servisu vidět.
Auta se nikdo ani nedotkl a po 1,5 hodině bylo auto vyvezeno s tvrzením technika, že zkontrolovali hladinu oleje v převodovce a že je vše v pořádku. Obdržel jsem protokol s vyjádřením, že auto nevydává žádný nestandartní hluk z převodovky. Tento protokol přikládám v příloze.
S tímto servisem jsem neměl dobré zkušenosti ani při první garanční prohlídce, kdy mi naúčtovali zkušební jízdu v hodnotě 200 Kč, aniž by auto opustilo servisní halu.
S Ford Hornát nehodlám už nikterak komunikovat a proto se obracím přímo na Společnost Ford Česká republika, zda-li hodláte věc ohledně pazvuků z převodovek u vozidel Ford Fusion nějak řešit se zákazníky, kteří si toto auto již zakoupili? Nejsem sám, komu tato převodovka vydává tyto zvuky. Spojil jsem se z dalšími takto odmítnutými majiteli přes internet a hodláme takový přístup ze strany Ford servisů a hlavně kvalitu převodovek Ford Fusionů mediálně řešit (televize, internet, tisk). Nemyslím si, že by to pro společnost Ford Česká republika byla dobrá reklama v právě probíhající reklamní kampani na tento vůz.
Věřím, že společnosti Ford jde hlavně o spokojenost zákazníka a že se dobereme k nějakému společnému řešení této situace.
A toto mi poslali:
Vážený pane Trsku,
děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické Centrum Ford.
Dovolte, abychom Vás informovali, že jsme si k Vaší záležitosti vyžádali vyjádření od autorizovaného opravce Ford, společnosti HORNňT s.r.o. a celou záležitost jsme konzultovali s naším technickým inženýrem.
Na základě takto získaných skutečností musíme konstatovat, že výše uvedený opravce v posouzení Vaší reklamace nepochybil. Nejedná se o závadu, ale o charakteristický zvuk pro převodovky FORD iB5, které vynikají spolehlivým provozem a nulovými náklady na údržbu i při vysokém kilometrovém proběhu. Uvedený zvuk je pro všechny převodovky této konstrukce charakteristický a nemá žádný vliv na životnost či provozní spolehlivost převodového systému ani jiných soustrojí hnacího agregátu.
Pokud jde o Vámi zmíněnou hrozbu medializace, musíme Vás upozornit, že naše společnost, ani značka Ford se žádného pochybení nedopustila, ani neporušila žádnou svou povinnost. V případě, že by přesto k takovému pokusu navzdory výše uvedenému došlo, budeme nuceni a připraveni naše dobré jméno a pověst značky bránit a požadovat případnou újmu tím způsobenou po osobě, která se takového protizákonného jednání dopustí. Vezměte prosím tuto skutečnost v úvahu při Vašem dalším postupu.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte, prosím, kontaktovat.
S pozdravem
Jan Majer
Zákaznické Centrum Ford _________________ Hum
Last edited by Pavel Trsek on Tue Feb 15, 2011 4:04 pm; edited 1 time in total |
|
Pavel Trsek
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 3:58 pm Post subject: hlavně se nedat |
|
|
Tak jsem se nedal, rozpracoval jsem si kompletní vlastní recenzi neduhů u mého Ford Fusion a oznámil společnosti Ford, že vše hodlám medializovat, protože za zveřejnění zkušeností s mým vozem mne nikterak nemohou právně popotahovat.
V tu chvíli mi byla společností Ford nabídnuta nadstandartní 5 letá nebo 100 000 km záruka na převodovku, kterou jsem jako řešení vzniklé situace přijal. Musím říci, že komunikace ze strany Ford probíhala na perfektní úrovni. _________________ Hum |
|
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|