| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
vakadlec
|
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Mon Jan 03, 2011 6:34 pm Post subject: |
|
|
Snad to pomůže.Dej pak foto na fórum,jak FoFík vypadá s namontovanými denními světly.Moc mne to zajímá.  |
|
| Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Tue Jan 04, 2011 1:05 pm Post subject: |
|
|
Jenom doplním, že ten speciál. bit s kytičkou se nazývá TORX  _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
| Back to top |
|
 |
vakadlec
|
Posted: Wed Jan 05, 2011 10:20 am Post subject: |
|
|
díky za návody, zatím jsem udělal jedno než byla tma, zbytek snad do konce týdne, pak přidám podrobnější fotky
 _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Wed Jan 05, 2011 11:55 am Post subject: |
|
|
Spíše pro naštvání uvádím odkaz na firmu MS design, která dělá denní LED světla i pro Fordy. Obrázky dole na odkazu. Proč to pro Fiestu, Káčko, Focus, Kugu, Transit A Galaxy jde a jak to krásně vypadá. Jak již bylo řečeno u Fusiona je tam krásné místo, ale...
http://msdesign.cz/index2.htm _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Wed Jan 05, 2011 8:45 pm Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: | | Spíše pro naštvání uvádím odkaz na firmu MS design... |
Ty v mlhovnkách,co má Vakadlec, nevypadají špatně, ale není to jak v tom rámečku nad nimi..a je to místo mlhovek...
KUHERovo řešení-škoda toho,že se to tam nevlezlo, mohlo to vypadat dobře
Achjoo..soudruhy z NDR nenapadlo změřit denní LED diody
Chtělo by to poslat jim návrh na nový plast s větší dírou-takový minifacelift  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Wed Jan 05, 2011 9:23 pm Post subject: |
|
|
| vakadlec wrote: | | díky za návody, zatím jsem udělal jedno než byla tma, zbytek snad do konce týdne, pak přidám podrobnější fotky |
Z hlediska vzhledu se mi tvoje řešení zatím zamlouvá nejvíce.
I já bych docela "oželel"mlhovky,neboť cca. za 1a1/2 roku ježdění s FoFíkem jsem je ani jednou vůbec nezapnul.
Jelikož se ani dle odkazu:
http://auto.idnes.cz/poslanci-chystaji-zmeny-0-3-promile-bez-bodu-radary-bez-varovani-znackou-1ng-/automoto.asp?c=A110104_123554_automoto_fdv
zrušení denního svícení nezbavíme (na rozdíl od inteligentních sousedů),tak začínám o tvém řešení vážně uvažovat.Pokud by to bylo možné,popiš podrobněji uchycení denního RL světla pod plastovým krytem a s případným detailem foto bez krytu na oné pravé straně.
Rovněž by mne jako elektrikáře blíže zajímalo jejich zapojení.
Díky předem za podrobnější popsání (případně do soukromé zprávy),pokud by to ostatní na fóru nezajímalo.  |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
|
| Back to top |
|
 |
vakadlec
|
Posted: Thu Jan 06, 2011 9:34 am Post subject: |
|
|
tak hotovo a ... svítíme
dodělával jsem to zase za tmy takže podrobně nafotím možná dneska odpo, teď zatím momentky z telefonu

světla nemají žádný externí modul kterým by se spouštěly, k zapojení jsou přímo na světlech tři dráty, černý mínus s očkem na baterku, bílý na klíčkem spínaný + které jsem kdysi vzal zezadu rádia, odtud mi vede za kastlík spolujezdce kde je napojenej na handsfree http://mobil.idnes.cz/komfortni-telefonovani-za-volantem-test-handsfree-nokia-ck-15w-p6y-/telefony.asp?c=A070827_141303_telefony_kor a naspojkovanej vede dál pod sedačku řidiče kde spíná aktivní subwoofer http://www.sencor.cz/elektronika-do-automobilu/Autorepro/Subwoofery/SCSWA0802.aspx připojený k originál rádiu Ford 6000CD a právě v tomhle místě pod sedačkou jsem se ho chytil a spíná tyto světla (protáhl jsem ho průchodkou u řidiče a středovým panelem až pod sedadlo), a konečne žlutý kabel, ten je potřeba zapojit na + obrysových světel, to jsem udělal u levého světlometu pod tím gumovým kloboukem lisovací spojkou, světla se rozsvítí po otočení klíčku do polohy 1 a po rozsvícení obrysových světel zhasnou _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence |
|
| Back to top |
|
 |
vakadlec
|
Posted: Thu Jan 06, 2011 12:30 pm Post subject: |
|
|
na tyhle světla http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store/goods-drl019pir-139-led-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-18-led-kulata-homologace.html nepotřebuješ žádný modul jak píšu nahoře, stačí když protáhneš jeden kabel do kabiny za rádio a tam si chytnes spínaný +, průchodku pod volantem najdeš jednoduše treba tak že koukneš pod volant při otevřený kapotě a bude tudy prosvítat denní světlo, v kabině stačí odšroubovat kryt u ofuků na nohy - 1 nebo 2 šrouby aby sis kabel protahnul nahoru k rádiu a rádio vytáhneš doma pomocí čtyř čajových lžiček a toť vsio, penize za modul jsou doma a paninka bude spokojená (vlastní zkušenost)  _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence
Last edited by vakadlec on Thu Jan 06, 2011 12:41 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Thu Jan 06, 2011 9:59 pm Post subject: |
|
|
To vakadlec:
Díky za foto a popis zapojení.A co jsi udělal s původními přívodními dráty pro mlhovky?
Až to bude časově možné,popiš ještě trochu montáž upevnění těch denních světel místo mlhovek - případně by se hodila nějaká foto detailu upevnění pod plastovými kryty.
A ještě jeden dotaz.Jakými čajovými lžičkami jsi pořidil vyndat to rádio?Existují na to prý nějaké plíšky(planžety).Docela by mne zajímalo případné foto - pohled na ty lžičky.
Dík za všechny,které tvoje řešení jak vidím zaujalo. |
|
| Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Fri Jan 07, 2011 8:34 am Post subject: |
|
|
Prostě do tý škvíry u rádia nacpeš co se ti tam vejde. Jestli se ti nevejdou čajové lžičky, tak tam nacpi nějaké plíšky. Starší rádia ford, co mjí ty otvory kulaté se třeba vyndavaji hřebíkama. Zkrátka co najdeš. Určitě si poradíš. Přeci kuli tomu nebudem řešit, co kdo má za lžičky  _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
| Back to top |
|
 |
vakadlec
|
Posted: Fri Jan 07, 2011 10:02 am Post subject: |
|
|
detaily montáže nafotím hned jak budu mít chvilku za světla, nebylo to nic složitýho, zašel jsem do železářství a koupil 4x malý úhelníček, 4x šroub č.4, 4xpérovka a 8x matka, cena celkem 34kč, a k tomu dvě lisovací spojky na kabely á2kč, odmontoval jsem ze světel držáky co vidíte na všech fotkách na webu a přišrouboval na ně úhelníčky, štěstí bylo, že jsem rovnou měl přesnou rozteč jako na originál mlhovkách, takže stačilo přiložit denní světla na místo mlhovek, do původních montážních otvorů na karoserii strčit šrouby, zezadu nasadit pérovky, matky a hotovo
kabely od mlhovek jsem omotal elektrikářskou páskou a eska páskou přichytil ke kabelům denních světel ať se tam nemelou
u lžiček záleží jenom na tom aby se vešly to těch otvorů na rádiu, stačí je tam strčit z vnějších stran otvorů a musí být cítit že když se do ní opřeš směrem do středu rádia tak pruží, pak jen stačí přepružit obě na jedný straně a lehce povytáhnout rádio a pak to samý na druhý straně, vzhledem k tomu že mám jenom dvě ruce tak to nešlo udělat všechno naráz jako s originál přípravkem na vyndání rádia kde si to tím i rovnou vytáhneš celý,
a jenom malá technická, stačí je tam strčit tak 4 - 5cm, já je tam nejdřív nacpal skoro celý a měl jsem co dělat abych je dostal ven bez úhony rádia _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence |
|
| Back to top |
|
 |
vakadlec
|
Posted: Fri Jan 07, 2011 12:07 pm Post subject: |
|
|
tak jsme dva, přikládal jsem to svojí nešikovnosti ale asi je to tam nějaký zakletý, naštěstí to i bez něj drží celkem dobře, původně jsem ho chtěl přilepit ale někde se zatoulal, dělal jsem to asi před rokem takže si už bohužel nepamatuju jak to vypadá
ta průchodka na pravý straně je dobrá ale mě tam při montáži LPG přidělali nádobku na přimazávaní motoru takže se k ní nedostanu
přesně tyhle spojky jsem jsem použil _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Fri Jan 07, 2011 5:28 pm Post subject: |
|
|
Waau...to vypadá dobře
Mohl bys tady něco o tom napsat, popř. hodit nějaké foto jak to vypadá?
Díky
Jinak ty světla vypadjí zajímavě, konečně něco konkrétního
Jen to nejsou ty pásky
A jak tu někdo psal o zákazu těch svislých LED diod:
Vídávám tady jednoho pěkného C-Maxe (bílý s černýma foliema) a ten je má řešeny takto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ford_C-MAX.jpg
Včera jsem ho zrovna viděl, tak mi to připomnělo...a vypadá to senzačně  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
|