| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Liboro

|
Posted: Sat Sep 04, 2010 8:54 pm Post subject: |
|
|
Hmmm, nepoteší to ale v najlepšom prípade by sa to malo dať odstrániť / zamaskovať svojpomocne. najlepšie očistiť acetónom od tej bielej farby, plast natrieť nato určeným prípravkom alebo klasicky Slovensky indulonou a preleštiť, odraté miesto pod lištou preleštiť Tempo pastou či podobným prípravkom Tak by som to vyskúšal ja.  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
| Back to top |
|
 |
majan
|
Posted: Wed Nov 03, 2010 7:55 pm Post subject: |
|
|
Zdravím všetkých majiteľov FOFU. 30.10.2010 som následkom poľadovice nabúral komplet ľavý bok môjho fordu fusion 2003 + predný a zadný nárazník. Prosím o info na cenovo prístupné náhradné diely. majan _________________ majan |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
|
| Back to top |
|
 |
kuna
|
Posted: Sat Jan 15, 2011 8:34 am Post subject: Přechod pro chodce |
|
|
Tak jsem byl mírně postrčen u přechodu pro chodce.
To jsem zvědav na kolik to ve Fordu ocení, naštěstí mají s podnikatelskou pojištovnou viníka "partnerství", takže by vše mělo probíhat pouze elektronicky bez mé účasti.
[/url] _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sat Jan 15, 2011 6:26 pm Post subject: Re: Přechod pro chodce |
|
|
| kuna wrote: | Tak jsem byl mírně postrčen u přechodu pro chodce.
To jsem zvědav na kolik to ve Fordu ocení, naštěstí mají s podnikatelskou pojištovnou viníka "partnerství", takže by vše mělo probíhat pouze elektronicky bez mé účasti.
|
60-70 tisic CZK _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
kuna
|
Posted: Sat Jan 15, 2011 8:44 pm Post subject: |
|
|
Tak to je teda pěkná pálka, když jsem to hlásil na call centrum pojištovny, říkal jsem, že škoda bude do padesáti. Ale slečna na druhé straně už asi měla zkušenosti a zapsala částku do sta litrů. _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun Jan 16, 2011 9:57 am Post subject: |
|
|
| kuna wrote: | | Tak to je teda pěkná pálka, když jsem to hlásil na call centrum pojištovny, říkal jsem, že škoda bude do padesáti. Ale slečna na druhé straně už asi měla zkušenosti a zapsala částku do sta litrů. |
Dohodli ste na vine, alebo ste mali dopravaka? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sun Jan 16, 2011 11:55 am Post subject: |
|
|
Mám s tým skúsenosti, ako pôjde to cez poisťovnu tak asi je jedno koľko to bude...ale čo sa týka opravy tak by sa to dalo okolo 500-600 eur (15-18 tisíc korún), 300 eur komplet zadné dvere, 100 eur komplet zadný nárazník, 100 eur robota, len treba mať šikovného známeho.Zrejme je ale nutné aj vytiahnuť nosníky na karoserii a ja si myslím, že to bude posunuté.
A čo pozostávajú diely tak sa dajú ešte popredávať
Ale ako vravím tým, že to ide cez poistku toto by som neriešil a samozrejme to dal opraviť do autorizovaného servisu.
Nám už tak jedno auto opravovali, keď poisťovna povedala totálka, oprava 14 tisíc eur a dalo sa dokopy za 1500 a dodnes to auto vídavam normálne jazdiť _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Sun Jan 16, 2011 12:29 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kuna
|
Posted: Sun Jan 16, 2011 12:13 pm Post subject: |
|
|
Jistě, auto je ještě pod zárukou, takže opravovat někde jinde to asi nedává smysl, nárazník a 5. dveře jsou v háji, otevřít jsem se je nepokoušel, levý blatník je od dveří chycený také, snad nebude nic hnutého.
Naštěstí mě postrčil kolega z práce, udělal jsem si jen pár fotek a celou událost jsme vyřídili až doma na parkovišti, vina byla jasná a zavazet na rušné silnici byl nesmysl.
Ale být to někdo cizí tak nevím, navíc vyplnit formulář jen tak bez klidu a přípravy chce silné nervy a zkušenosti. _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sun Jan 16, 2011 12:22 pm Post subject: |
|
|
ked to bol kolega, tak OK, v pripade cudzieho je najlepsie volat policiu, lebo ked natrafis na nejakeho spekulanta, tak budes mat smolu (bez policie) _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sun Jan 16, 2011 6:29 pm Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | | ked to bol kolega, tak OK, v pripade cudzieho je najlepsie volat policiu, lebo ked natrafis na nejakeho spekulanta, tak budes mat smolu (bez policie) |
Lenže....akurat vyšiel v sobotu v sme navod, kedy volať a nevolať políciu. Ak sa dohodnu vodiči na vine a netreba volať policiu (nedoslo ku zraneniu, škoda je do 3990€..atd), ak maš podpisany zaznam z nehody tak podla mna nič nehrozí.
http://auto.sme.sk/c/5721957/tukli-ste-co-dalej.html _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Jan 17, 2011 7:41 am Post subject: |
|
|
tie navody poznam, ale toto je dolezite: "„Ak sa poškodenému nepodarí preukázať zavinenie druhého účastníka dopravnej nehody a má uzatvorené havarijné poistenie, poisťovňa uhradí škodu z tohto poistenia, po odpočítaní dohodnutej spoluúčasti" _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Jan 17, 2011 12:27 pm Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | | tie navody poznam, ale toto je dolezite: "„Ak sa poškodenému nepodarí preukázať zavinenie druhého účastníka dopravnej nehody a má uzatvorené havarijné poistenie, poisťovňa uhradí škodu z tohto poistenia, po odpočítaní dohodnutej spoluúčasti" |
No na preukázanie viny slúži ten písomný záznam, ktorý podpisujú obaja účastníci nehody.
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/ostatne/poistenie/formular-k-dopravnej-nehode/ _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
|