Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SX4 ka
Goto page Previous  1, 2, 3

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
destroy

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

ano, asi pred pol rokom prebehli fotky cez vsetky internetove media.
To auto vyzera strasne hnusne Sad

http://news-img.caradisiac.com/IMG/jpg/Suzuki_SX4_Sedan_2.jpg

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 9:16 am    Post subject: Reply with quote

dalsie jeho uvahy a postrehy:

Samozrejme kopirovanie postrehov nám vadit urcitre nebude

Este k Vasej web stranke, je skutocne na az moc vysokej urovni, poviem na rovinu ze niektory predajcovia ju nemaju tak peknu ako Vy. Uprimne klobuk dole.
Este par nasich vyjadrení

- Priecne umiestneny vyfuk ktory je pod urovnou svetlej vysku povozku - ona SX4 ma dost velku svetlu vysku takze skor oskrete predny naraznik, mne osobne sa toto umiestenie paci, no je to kvoli umiesteniu zadneho diferencialu
- Lahko doskriabatelne plasty (biela umela hmota pod vrchnou cernou) a celkovo skareda pristrojovka - pristrojovka je koncepcna t.j. zhruba rovnaka ako Swift
- Snad kazdemu druhemu vrzga a klepoce skrinka pred spolujazdcom - bola to jedna z vad, pokial viem uz by to nemali robit
- Chyba priemerna spotreba na palubaku, ma to len v praxy nepouzitelnu aktualnu spotrebu. - detail uz vyriesili, od oktobra 2006 pribudla aj priemerne spotreba
- Miniokienko za A stlpikom zvnutra je strasne (moj pocit) - ano no kvoli rozlozeniu energie pri naraze, preto SX4 ziskala 5 hviezdiciek v crash testoch
- Diesel len 1.9 od fiatu ktory nie je ziadna vyhra a je strasne predrazeny - cena je sice drahsia, no stale je v dobrej cene, vyhoda je ze ma 6 prevodovy stupen, zatial mame klienta ktory bude mat 60.000 km a zatial pochvaluje
- Nizko umiestnene spatne zrkadlo (tu aj tych par cm vo fusione robi rozdiel pre nas vyssich) - pravda
- Cena...trosku drahsie ako fusion na podobnu (mnou pozadovanu) vybavu. - cena drahsia no novy a väcsi model
- Kufor presne ako vravi Dulius + neprijemne vysoka nakladacia hrana. - pravda

Co sa mi na SX4 paci:

- Jednoznacne pekny charizmaticky taliansky design
(aj ked fusion je dokaz ze aj nemecky chlad moze chytit za srdce) - dakujeme taliani vedia robit pekne auta, pokial viem hlavny dizajner bol Gugiaaro ( jeho meno sa asi pise trosku inac ), a na autosalone vo frankfurte mal vystavene 2 auta z jeho poslednej tvorby, t.j. Suzuki SX4 a posledny model Ferari Smile)
- Vacsie kolesa (tiez tie krasne 16" original disky) - pravda dakujeme
- Sedenie je pre mna lepsie a pohodlnejsie v SX4 ako vo fusione - dakujeme
- Dobre benzinove motory - suzuki co dodat ... Smile
- Realne 4x4, ziadny haldex ako v Ignise. - v realnom terene praxou skutocne vyuzitelna, opät dakujeme
- Vacsi razvor - pravda
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 9:21 am    Post subject: Reply with quote

a este jeden email od toho pana:

Dobrý den,

v rychlosti som si presiel Vasu diskusiu a na margo sedana:
áno bude to sedan, avšak naše sedany sa moc na Europske auta nechytaju, najväčší problem je ze sedan nebude vo verzii 4x4, preto je aj taky velky rozdiel v objeme kufra, bude na autosalone v Nitra, na ktorom budem osobne, kludne sa zastavte môzeme sa bližšie porozprávať... No sedan bude originál z Japonska dovážaný takže uvidíme kvôli clu aká bude jeho cena a taktiež dodanie, no už teraz viem, že dieru do svete neurobíme, otvorene priznávam, že zatial nevieme robiť sedany prerobene z nasich aut, no je to stále lepšie ako Liana sedan ktorá nemala daleko dizajnovo od Thalie. Avšak suzuki chysta v r. 2009 sedan väčší od pasatu, viac menej až do triedy mercedesu triedy E!. Ono suzuki vie spraviť velmi pekne sedany ako mne osobne sa velmi pacil baleno sedan, ktory mal celkom v nemecku uspech, takze sedany vedia robit, no nesmú vychádzať z iných aut ako SX4 hatchback - - sedan., musi jednoducho prist ako prvonovinka sedan. Nechajme sa prekvapit aky sedan spravia v r. 2009, kedze lameme rekordy v predajnosti predpokladam ze auto bude skutocne vynimocne...V pripade zaujmu Vaseho Forda odkupime za super cenu, a mozte potom zacat splacat danu novinku, takze dufajme ze o 2 roky sa stretneme:-)) Samozrejme berte to ako zart ale ak by to bola skutocnost nenahnevali by sme sa Smile))
destroy

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

hehe, tak dulius, kedy ides do SX4 4x4? Smile) Myslim ze uz sa ani tolko necaka ako to bolo pred rokom.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
View user's profile Send private message
DR

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Ale no tak, gentlemani.... nedělejte si z SX4 srandu. není to špatné auto, že je dělané jinak a asi pro jiné lidi, než Fusion, to přece není chyba.

Znáte to, někdo holky, jiný vdolky
View user's profile Send private message Visit poster's website
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

hehe, leasing splacam do 2011, tak mam este cas Laughing

inak ten chlapik ma fajn info, len porovnava nieco, co neskusil, napisal, ze vo Fusione nejazdil a porovnava jeho vlastnosti s SX4 ... takze tak
scoop_sk

PostPosted: Tue Jul 31, 2007 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

Inac dulius, tam niekde vyssie si pisal ze SX4-ka ziskala v crashtestoch EuroNCAP 5*****...Nie je to pravda. Wink Ziskala len 4**** Cool
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?q=Suzuki%20SX4

Len tak pre zaujimavost, tu su vysledky Fusiona Smile
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?q=Ford%20Fusion
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Jul 31, 2007 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

to som nepisal ja, ale ten pan ... a teraz to nejako neviem najst, kde to je presne?
scoop_sk

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Tak ten pan nech sa nad sebou trochu zamysli Laughing
Co newes najst, NCAP alebo tie hviezdicky co ten pan pisal? Surprised
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

SCOOP wrote:
Tak ten pan nech sa nad sebou trochu zamysli Laughing
Co newes najst, NCAP alebo tie hviezdicky co ten pan pisal? Surprised

neviem to najst, este raz sa pytam, aky je to prispevok?
hod mi sem datum pridania prispevku a cas.

on je len zatazeny na Suzuki, inak pohoda chlapik ...
scoop_sk

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

Tu je to Arrow
dulius wrote:

Miniokienko za A stlpikom zvnutra je strasne (moj pocit) - ano no kvoli rozlozeniu energie pri naraze, preto SX4 ziskala 5 hviezdiciek v crash testoch
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

jaaaj, uz vidim, dikes Cool
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 8:25 am    Post subject: Reply with quote

napisal som mu, ze odkial ma 5*

jeho odpoved:

Dobrý den,
ohľadom bezpečnosti 5 hviezdičiek získala bud amerike alebo Japonksu, v dobe ked som pozeral test EURO NCAP ešte test nerobili. Priznám sa ale že stránku som si neuložil no po dlhšom hrabaní na nete by ste test určite našli. Mimochodom ked sa pozrete ako obstala figurina pri bocnom naraze obstala na 1*. Kazdy crash test ma urcite kriteria, t.j. bezpecnost pri prednom a bocnom naraze moze byt na 100% ale v pripade ze auto nema ESP, stahuju sa body ( samozrejme kriteria pre stahovanie bodov su rozne ). Napr. ochrana chodcov atd..

scoop_sk

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 6:27 pm    Post subject: Reply with quote

No a co? Novu Fabiu II delil od 5 ***** len jeden jediny bod, strhnuty napriklad aj za mierne pootvorenie dveri pri bocnom naraze, chyba bola v zamku dveri, aj to len na konkretnom testovanom modeli... Wink
A kvoli chybajucemu systemu ESP urcite ziadne body nestrhavaju, s tym to nema nic spolocne, je to len cisto naraz, pasivna bezpecnost... Wink
A aj Fabia II dostala za bocny naraz plny pocet bodov a nema 5 *****... Rolling Eyes
Back to top
fusik

PostPosted: Fri Sep 21, 2007 7:55 am    Post subject: SX4 Reply with quote

Zdravim, zkušenosti SX4: nejvyši vybava, 4x4, 1.9 DDiS, oranžova meltaliza

Koupili si ji rodiče na moje doporučeni a jsou naprosto spokojeni, ze začatku mi několikrat volali, že to neni možne jak to auto hezky jezdi, že si to jen uživaji.
Musim souhlasit, jak tady bylo napsano, že podvozek je naozaj o poznani mnohem lepši než u Fusika. Jel jsem s SX4 na dovolenou cca 2500 km, po návratu jsem přesednul druhy den do Fusika a bylo to znatelny rozdil. SX4 lepe sedi v zatačka, ma trocha větši a pohodnějši sedadla, řizeni je taky super a tlustějši volant, dobře se drži a vyšši světla vyška auta než u fusika, až na ten vytaženy předni naraznik, to neni moc domyšlene na 4x4 auto, už jsem ho opřel o chodnik - Fusion ma kratky přeni naraznik, takže toto u něj neexistuje. Musim ještě pochvalit brzdy, opravdu bomba, kdyby tak brzdil Fusik, to by bylo něco. (Asi si přdělam u Fusika brzdy-kotoče Zimmermann a destičky Ferodo DS performance předni i zadni)

Jinak největši vada je ten Kufr!
Auto pro rodinu to Neni, tak pro rodiče, co už maji velky děti nebo pro 2 lidi, par. Nemluvě o tom, jestli mate většiho psa, tak se mu tak vysoko do kufru ani nechce skakat.
A lezt na tu vysokou střechu do boxu, to neni nic lehkeho! Nakladaci hrana kufru taky hodně vysoko, s těžkym batohem mate co dělat. Ale požitek z jizdy je MAX, hlavně když slišite (se spuštěnym oknem-je dobře odhlučněna) jak saje turbo a jak vam to pod nohama zrychluje, to je super, super.
Tak tolik me zkušenosti s SX4, snad jsem tim nikoho neurazil a někoho potěšil.

------------------------
Fusion X, 1.6 TDCI, jeans blue
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum