View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kolombo
|
|
Back to top |
|
|
kolombo
|
|
Back to top |
|
|
kolombo
|
Posted: Thu Oct 22, 2009 5:55 am Post subject: |
|
|
Preto môžu automobily s pohonom na CNG, na rozdiel od automobilov na LPG, parkovať aj v podzemných garážach a parkovacích domoch. Nie bezvýznamným sa javí aj zníženie hlučnosti motorov na CNG o cca 4 - 12 decibelov.
Cely clanok tu http://www.spnz.sk/Casopis/04_02%5C04_02_08.htm _________________ Nikdy nehovor,ze sa to neda,lebo vzdy sa najde niekto,kto o tom nevie,ze sa to neda a urobi to .....
8/2008 1,4 TDCI Duratoq Flair X Black Panther |
|
Back to top |
|
|
Cara
|
Posted: Thu Oct 22, 2009 6:41 am Post subject: |
|
|
kolombo wrote: | Preto môžu automobily s pohonom na CNG, na rozdiel od automobilov na LPG, parkovať aj v podzemných garážach a parkovacích domoch. Nie bezvýznamným sa javí aj zníženie hlučnosti motorov na CNG o cca 4 - 12 decibelov. |
Když je před vjezdem do garáží umístěna zákazová dopravní značka B 32 s nápisem CNG, nesmí do těchto garáží vjíždět vozidla s úpravou provozu na CNG, bez ohledu na to, že snad je CNG v uzavřených prostorách bezpečnější, protože je lehčí než vzduch. A už jsem viděl několik takových značek, které zakazovaly vjezd jak vozidlům s LPG, tak s CNG. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec, 59 kW, blue tonic, Ebony, 5/2007 |
|
Back to top |
|
|
kolombo
|
Posted: Thu Oct 22, 2009 12:59 pm Post subject: |
|
|
Par dobrych rad pre tych co jazdite alebo chcete LPG
Startuje sa na benzin a potom to automatika prepne na plyn ....ale pri kratkej jazde a mraze - 15 c uz auto ide tazko nastartovat ,alebo nejde vobec nastartovat .Je dobre pri kratkej ceste po zastaveni prepnut to na benzin a trocha poslapat na plyn a odstavit .Potom uz nebudete mat problem nastartovat .A este jedna dobra rada ak ostanete pri tom istom oleji tak ho mente 2x do roka cca 7000km ,alebo pouzivajte olej urceny aj pre LPG .Po 5 tich rokoch pouzivania to urobilo poriadnu paseku s ventilmi ....
Tak vela zdaru LPG -aci _________________ Nikdy nehovor,ze sa to neda,lebo vzdy sa najde niekto,kto o tom nevie,ze sa to neda a urobi to .....
8/2008 1,4 TDCI Duratoq Flair X Black Panther |
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Wed Mar 17, 2010 11:46 pm Post subject: LPG STAG a FlashLube |
|
|
Zdravim všetkých, tak dnes som sa objednal v Prahe na prerobenie na LPG Dufam že to prebehne v poriadku a že nebudu žiadne problémy...
Bude to system STAG 300, a dam asi aj flashlube aj ked do Frodu sa to vraj nemusi davat, ale tak pre moj kludny spanok,kedze auto ma iba 1,5 roku a chceme ho mat predsa len nejaku dobu este... Urcite sa dozviete ako to dopadlo, nejake foto urcite nafotim...27.3 by to malo byt hotove.
Nadrz bude toroid 630x250, bude to vyssie ako dno kufru,ale s tym si poradim... Kto este mate LPG, ake systemy? okrem vblatnik,ten ma elpigaz ,to viem _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Mar 18, 2010 10:11 am Post subject: |
|
|
Takže už prerábaju aj 1.4 na LPG? Alebo v čr áno a v sr nie? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Thu Mar 18, 2010 4:45 pm Post subject: Re: LPG STAG a FlashLube |
|
|
makx wrote: | Kto este mate LPG, ake systemy? okrem vblatnik,ten ma elpigaz ,to viem |
Viz http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=1411 _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Sun Mar 21, 2010 4:26 pm Post subject: Re: LPG STAG a FlashLube |
|
|
Dakujem za link,ale toto som uz precital, jednak je to zbytocne zdublovane forum(mozem aj ja zalozit dalsie? napriklad LPG do fofu 1.4 farba Tango?) , a jednak je tam len jeden kto ma LPG,tusim Pablo. Inac sa tam prebera nejaka rezerva furt
Co sa týka povolenia tak ano je to tak, asi v CR neni problem dat LPG do fofu 1.4, a na SK to problem je....
Ad Flashlube mam jednu otazku. Kde nakupujete a za jaku cenu? zistil som ze je najvyhodnejsie 5l balenie,kde liter vyjde asi okolo 350 Kc. _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
honza666
|
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 9:38 pm Post subject: Tak uz jazdim na LPG :) |
|
|
Ahojte tak uz to mam namontovane, nadrz je tam 630/250 mm. Je to vyssie o 5 cm nad podlahu,ale myslim ze to prezijem. Nadrz ma objem 59 litrov ale tankovat sa smie vraj max na 80% takze 48 litrov. Riadiaca jednotka je Stag 300, nechal som domontovat FlashLube ten drazsi system co to davkuje automaticky,takze ziadna "kapacka". Najazdene 250km, a zatial spokojnost. Budem dalej informovat.
honza666 ten system je mi neznamy, a k tomu na nete som nic vela nenasiel takze neviem posudit. Flashlube je proti tomu asi znamejsi,nasiel som niekolko stranok aj po cesky. Liter flashlube valve saver vyjde na 350 ak kupis 5litrove balenie za asi 1650 Kc na netu.
Foto v pripade zaujmu pridam,ale asi len nejaky odkaz na ext web,lebo sem asi ebudem vediet pridat. _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Thu Apr 01, 2010 7:56 pm Post subject: Nejake fotos LPG, neberte prosím ako spam. |
|
|
_________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
vakadlec
|
Posted: Wed May 26, 2010 9:11 am Post subject: |
|
|
prvni prispevek tak snad ho vlozim spravne
auto melo v dobe prestavby najeto 19500, ted 21tis, prvni kilometry znacne cukani, po vymene svicek vse ok, ubytek vykonu nepozoruju, spotreba do 9,5 litru, mam ale velky podil jizdy ve meste a mimo mesto jezdim nad povolene limity, do 150kmh, takze si myslim ze spotreba odpovida, predchozi auto bylo mondeo mk3 2.0l 107kw kde jsem jezdil s totoznym systemem za 10,5l ale rychlosti byly do 180km
jinak nadrz misto rezervy na 45 litru ale dostanu do ni i 47l, plneni do 100% takze nevidím na ukazateli stav paliva ale podle zkusenosti z mondea je to stejne hodne orientacni, lepsi je se ridit najezdem kilometru, abych nezapomel, doporucili me k ochrane ventilu primazavani, takze taky nainstalovano _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 09/2008 Ebony, colorado red
LPG LovTec sekvence |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Wed May 26, 2010 3:02 pm Post subject: |
|
|
vakadlec wrote: | ...predchozi auto bylo mondeo mk3 2.0l 107kw ... |
Musel být taky dobrý přechod _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
|