Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

smrad u dieselu + kupa auta

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stinpy

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 11:16 am    Post subject: Reply with quote

zdravim vsetkych...
mal by som otazocku na dieslakov....niekde som narazil na prispevok, kde niekto tvrdil, ze dieslak smrdi....tak teraz neviem, ci som ho dobre pochopil, ze sa ten smrad prenasa aj do interieru? Mimochodom, povazujete 1.4 TDCi za dostatocny aj po meste (vacsinou budem po meste jazdit, obcas vylet mimo mesto)pre takeho "easy ridera" ako som ja? Ako sa vam sprava v zime?Uz dlhsie sa rozhodujem o kupe auta a kedze konecne uz maju nabehnut peniaze, tak sa mi blizi okamih, ked sa konecne musim rozhodnut a ten X-Plus ma naozaj ocaril a ten 1.4 dieslak vyzera lakavo s tou spotrebou....uz som tu dostal niekolko odpovedi a nazorov, ale cim viac, tym lepsie...vdaka
Back to top
View user's profile Send private message
destroy

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Dieslak nesmrdi ani von ani dnu. To uz nie je V3S zo 70 rokov. Ked ti dymi, je to vacsinou porucha. Prave do mesta by som kupoval diesel. Usetris viac a skor sa ti vratia naklady. Diesel sa dlhsie zohrieva ale inak je to v meste detto. V zime benzinak startuje lepsie.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
DANID

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

Tak ako piše DESTROY,diesel do mesta je super,a ten smrad to nie je ako kedysi u dieslov,že viac "kadily",smrad absolutne žiaden,a už vobec nie v interiery.
icask

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 8:54 am    Post subject: Reply with quote

Smrad??? Co sa pod tym mysli? Toto zvacsa pisu zazraty preferenti benzinovych motorov, ze diesle smrdia !!! Pri spalovani hocakeho paliva vznikaju rozne splodiny s roznymi pachmi. Aj benzinak smrdi, iba ludia si nan zvikli. Jedine palivo zatial "bez" smradu je CNG ale to sa u nas pouziva malo. Co sa tyka prenikaniu smradu do interieru, bud ide o zavadu na aute, treba vymenit filtre, zasvinena klima (stava sa), alebo nieco este horsie preslo okolo teba a natiahol si to cez vetrenie. Tot vse.
Stinpy

PostPosted: Mon Jul 09, 2007 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

no ja som sa spytal kvoli tomu, ze to niekde niekto napisal...tak reku ze sa sa spytam aj vas...inak Vam po meste dostatocne taha ten 1.4 TDCi? Uz som bol vo Forde, ale predvadzaci Fusion X-Plus s 1.4 TDCi nemaju, vraj len vo fieste...by ma zaujimalo, ze ako je interier ohlucneny...teda je vraj diesel len o trochu hlucnejsi, ale to vrvael predajca Laughing ....rozhodnuty ale uz som, skoda ze v tej cervenej metalize nie je hned na odber, vraj aj mesiac, ci dva mozem cakat...ale uz sa veeelmi tesim
Back to top
icask

PostPosted: Tue Jul 10, 2007 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Kludne sa zvez na fieste. fusion je skoro fiesta a odhlucnene su rovnako, najviac hucia kolesa a to rozne znacky pneu ovplivnia najviac.
Stinpy

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 7:00 am    Post subject: Reply with quote

Pratele, kamaradi (ako povedal v jednom zabere Satinsky v S tebou mne bavi svet:-)

S hrdostou oznamujem, ze som bol vcera na skusobnej jazde na FoFu X-Plus 1,6 dieslacik a hned som aj objednal a zaplatil zalohu...ale bude to 1.4 TDCi...to mi staci.....bohuzial vo farbe tango (cervena) bude az vraj tak za 2-3 tyzdne, tak cakam:-(

Musel som sa podelit o to, bo mam z toho veliku radost...v skutku priestranne auticko...len si bude treba zvyknut na ten diesel...ja dieta odchovane na benzinakoch:-)....pri rozbiehani mi prisiel trosku hlucny tym klepotanim, ale potom uz ho ani pocut nebolo...
Back to top
icask

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Gratulujem k vyberu!!!!

Preco si sa nakoniec rozhodol pre 1,4? Ja som chcel povodne 1,6 ale ked som sa dozvedel ze by stala cez 600 000 Sk a cal by som 3 mesiace tak som sa uskromnil. Teraz ma skvelu cenu a pozitok s tymto motorom bude skvely. Smile
tribula

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Ja som tiez chcel povodne 1,6tdci ale ta cena bola neskutocna. Bol som sa aspon nedavno dodatocne na nej previezt a mozem povedat ze je v tom rozdiel. Ani tak nie v zabere, ci zrychleni, ale hlavne som tam mal pocit ze mam stale nejaky vykon v rezerve, co pri mojej 1,4 nehrozi. Asi pojdem chipovat Confused
Stinpy

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 9:59 am    Post subject: Reply with quote

no velky cenovy rozdiel medzi 1.4 a 1.6 veru nebol, ale uz ta 1.4 na mna bola cenovo asi dost a navyse budem skor mestsky vodic a na to myslim 1.4 postaci a na dialnici nie som pretekar....navyse asi bude lepsie slabsi vykon...ved ked idete po dialnici s 1.6 alebo viac, tak date 150, ci viac a ani si nevsimnete, lebo motor zvlada v pohodicke Smile...takto aspon auto nedovoli vyrazne prekracovat povolenu rychlost a usetrim na palive a pokutach Very Happy...som ja ale spekulant.....No ale samozrejme ta 1.6 vyzerala na tej skusobnej jazde byt dost silna.....nic proti nej, ale mne by bola zbytocne moc...navyse neviem o kolko moc by bolo drazsie PZP...uz teraz sa mi toci hlava, ked hladam PZP a havarijne...mam 26 a moje prve auto..takze "najlepsia skupina som"....ziadny bonus
Back to top
tribula

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 10:07 am    Post subject: Reply with quote

Pokial budes iba v meste, tak potom je 1,4 podla mna dobra volba. Co sa ale tyka dialnice, tak hm... pri dialnicnych rychlostiach mas pri aute s vykonnejsim motorom vacsie rezervy, teda sa motor tak nenamaha a tym padom mas nizsiu spotrebu. Nehovoriac o predbiehani. Mne ta moja 1,4tdci ledva staci. Nechodievam sice rychlo ale svizne, tak aby som nebol nikomu prekazkou - dialnica 130-140, okresky 90-100.
Stinpy

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 7:50 am    Post subject: Reply with quote

no ja chapem, co myslis....ja som to tak myslel, ze ked mas vykonnejsi motor, tak ani nevnimas, ako ides rychlo...uz sa mi stalo niekolkokrat s kamaratom, alebo na sluzobnom aute(obe 1.6tky benz.), ze sme ani nepostrehli,ze zo 130-150 sa stalo 180...proste to auto ti neda najavo , ze sa uz namaha a tak ty len zrachlujes Very Happy ....Osobne nemam vycitky, ked predbieham niekoho 140-tkou , kto ide po dialnici 130 a za mnou sa natlaci daky nadrzany nedockavec na BMW, ktory ma nutkanie ist 200 ...
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum