View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Tue Aug 04, 2009 10:46 pm Post subject: |
|
|
Ja zasadne chodim na OMV, kde maju v umyvacke handry, nie "droty"... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 11:39 am Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | Ja zasadne chodim na OMV, kde maju v umyvacke handry, nie "droty"... |
Ako kde, v Žiline majú všade kefy alebo také plastové somariny...akurát dve umyvárky špecializované priamo len na čistenie vozidiel, jedna má penové pásiky a druhá látkové.
Zásadne nechodím na žiadne linky, je to drahé, umytie nedokonalé, pri čakacích dobách mám doma dávno umyté auto ručne s pomocou wapky (Karcher) a nič nie je horšie ako zavoskované čelné okno za dažďa
Nehovoriac o tom, že aj samotný výrobca (Ford) v návode na používanie v časti umývanie vozidla nedoporučuje umývanie na automatických linkách s kefami _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
Fjodor
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 12:13 pm Post subject: |
|
|
Hej, preto pisem OMV-kde maju handry... Nastastie jedina OMV v MI ma latku aj ta pri Soravii v BA ma latku... Neviem teraz cenu v €, ale za 119 SKK mas auto umyte a bez vosku... Pred zimou alebo po jazdeni v "zlom" prostredi davam kompletku aj s voskom... Sklo mi nevadi, lebo po umyti aj tak este umyjem okna, natriem tekuty stierac na celne, zadne, predne bocne skla a spataky... Tych 30 min. cakania vyuzijem na ocistenie interieru a potom vylestim skla... S wapkou som pucoval otcovu Mareu-modra metaliza-a mal som dost... Financne to vyslo narovnako, len som bol aj ja ciastocne mokry, behal okolo auta, prepinal panel podla potreby a kvalitativne to aj tak nebolo take, ako v umyvarke... Moj fofu z mojich ruk wapku este nezazil... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 12:38 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: |
Zásadne nechodím na žiadne linky, je to drahé, umytie nedokonalé, pri čakacích dobách mám doma dávno umyté auto ručne s pomocou wapky |
Moje slova _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 1:07 pm Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | Hej, preto pisem OMV-kde maju handry... Nastastie jedina OMV v MI ma latku aj ta pri Soravii v BA ma latku... Neviem teraz cenu v €, ale za 119 SKK mas auto umyte a bez vosku... Pred zimou alebo po jazdeni v "zlom" prostredi davam kompletku aj s voskom... Sklo mi nevadi, lebo po umyti aj tak este umyjem okna, natriem tekuty stierac na celne, zadne, predne bocne skla a spataky... Tych 30 min. cakania vyuzijem na ocistenie interieru a potom vylestim skla... S wapkou som pucoval otcovu Mareu-modra metaliza-a mal som dost... Financne to vyslo narovnako, len som bol aj ja ciastocne mokry, behal okolo auta, prepinal panel podla potreby a kvalitativne to aj tak nebolo take, ako v umyvarke... Moj fofu z mojich ruk wapku este nezazil... |
No neviem ako kde, čo som ja zo zvedavosti pozeral cenníky tak tie lacné programy okolo 100 korún nemajú anilen predumytie vodou čo len znásobuje škrabací efekt...Čo sa týka umývania s wapkou, tak to veru neviem, naša má hodinový prietok 400 litrov, minule som si dal námahu a pozrel si vodomer pred a po. Naši mi tiež hovorili, že aká vysoká spotreba vody... ale umytie auta s wapkou spotreba 70-80 litrov vody(nedá sa to úplne presne ale tak ukazovali tie ručičky na nom), čo pri cene cca 50 korún za kubík (1000 litrov) je zanedbateľne málo,+elektrika(budiš nech zožeriem 1 kilowatt čo ani zďaleka) +šampón+nejaká tá kozmetika(Rainoff, čistič diskov, čistič a leštiť palubnej dosky, silikónový olej na zámky - každé balenie vydrží okolo 2 rokov)+moja robota (4-5 ročne Turtlevox - vosk s teflónom- flaša na viac ako 2 roky)...Čas 40 minút jedno kompletné umytie auta.Zaručene menej ako umývacia linka a umyjem si všetko. Mal by som si založiť autoumyvárku, za takéto umytie čo ja robím každý víkend berú na ručnej umývarke od 450- 1200 korún v závislosti od regiónu, najčastejšie okolo 700-800 korún za jedno umytie:-)
Nehovoriac o tom, že pri umývaní na linke sú neumyté podbehy, nevystriekané blatníky, neumyté disky(medzery v nich) - sú len na oko, zpredu, spodok auta, prahy, gumené koberce....etc. Neviem, ja mám averziu k umývacím linkám, takže ja vidím v nich len negatíva. Budete mi určite odporovať, že auto nie je nato aby stálo v garáži...to nie, ja jazdím 40 tisíc km ročne ale o auto sa starám a pokiaľ sám neupozorním na nedostatky o ktorých viem, tak mi všetci tvrdia, že vyzerá na zopár mesiacov, nie 4,5 roka _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Wed Aug 05, 2009 1:56 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 1:12 pm Post subject: |
|
|
Naši mi tiež hovorili, že aká vysoká spotreba vody...
|
Mám tu samou zkušenost
Mal by som si založiť autoumyvárku |
Taky mi to každý říká ...občas si nějaké to autíčko navíc umyju _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 1:16 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: |
Taky mi to každý říká ...občas si nějaké to autíčko navíc umyju |
Aj tebe to hovoria? A veru u nás to občas tak vyzerá ako na autoumyvárke, najmä keď sa stretneme všetci doma ( 2 naše autá, 2 služobné, + návšteva ) _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
Fjodor
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 1:36 pm Post subject: |
|
|
To ano, ked to mas doma... Mat dom a dvor, nechodim nikam... Ja som to porovnaval s wapkou na benzinke... BTW na OMV /zase nie kazda/ ma umytie podvozku... S tymi diskami mate pravdu, no po umyti po par brzdeniach budu aj tak zasajrajtene... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 1:54 pm Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | To ano, ked to mas doma... Mat dom a dvor, nechodim nikam... Ja som to porovnaval s wapkou na benzinke... BTW na OMV /zase nie kazda/ ma umytie podvozku... S tymi diskami mate pravdu, no po umyti po par brzdeniach budu aj tak zasajrajtene... |
Ano to jednoznačne, oplatí sa to mať doma...je jasné, že keď na umyvárke ,,wapkovanie"je drahé V Žiline kedysi fungovala non-stop samoobslužná umyváren na mince, za 40-50 korún si tam človek umyl ručne vynikajúco auto. Lenže im to vykrádali, tak to zavreli...škoda. Umyvárku by som asi tiež riešil, keby som býval v meste v paneláku... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 4:54 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | A veru u nás to občas tak vyzerá ako na autoumyvárke... |
Taky to tak jednou u nás vypadalo...měl jsem tady jedno auto na natírání brzd, druhé na mytí...a k tomu ještě náš fofík+dědův Favouš
_________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
MyTB
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 6:00 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | ...měl jsem tady jedno auto na natírání brzd, druhé na mytí...a k tomu ještě náš fofík+dědův Favouš |
Jeee, to auticko uplne vzadu pod striskou, co mu kouka jen svetlo, to jsem ja Jen nevim jestli jsem tam byl na myti nebo natirani
Kdybych mel barak, tak to taky umyvam rucne, ale kdyz bydlite v panelaku, tak Vam nezbyva nic jineho nez mycka nebo dobry kamos (vid Ivasku)
_________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Wed Aug 05, 2009 6:11 pm Post subject: |
|
|
MyTB wrote: |
Kdybych mel barak, tak to taky umyvam rucne, ale kdyz bydlite v panelaku, tak Vam nezbyva nic jineho nez mycka nebo dobry kamos (vid Ivasku)
|
Přesně tak
P.S. Zrovna bylo na natírání _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
|