Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

parkovacie senzory
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 10:38 am    Post subject: Reply with quote

yatess55 wrote:
zdravim vas, no ja mam senzory dorbane vo forde este pri kupe vozidla. spravili to myslim za 7lit aj s lakovanim ale spokojny som neni...

no vidis .. necital si predtym nase prispevky? aj ja osobne som pisal, ze je blbost si to dat montovat u nich za take peniaze, ked si super kvalitny senzor kupis za 2000 Sk a spravis si to sam v pohode doma ...

P.S. ked vkladas foto z imageshuck a pouzijes od nich link na forum, uz nic nevkladaj ine do fora, ziadne tagy img, url a podobne. Upravil som ti tvoje vlozenie obrazka
yatess55

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 10:49 am    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
yatess55 wrote:
zdravim vas, no ja mam senzory dorbane vo forde este pri kupe vozidla. spravili to myslim za 7lit aj s lakovanim ale spokojny som neni...

no vidis .. necital si predtym nase prispevky? aj ja osobne som pisal, ze je blbost si to dat montovat u nich za take peniaze, ked si super kvalitny senzor kupis za 2000 Sk a spravis si to sam v pohode doma ...

P.S. ked vkladas foto z imageshuck a pouzijes od nich link na forum, uz nic nevkladaj ine do fora, ziadne tagy img, url a podobne. Upravil som ti tvoje vlozenie obrazka

aha ehm ok, rozumel som, prepinam
RomanB

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 2:32 pm    Post subject: senzory Reply with quote

ja mam FOFU Flair X, limitovanu seriu, kde nie su parkovacie senzory - tie som si vsak nechal domontovat este pri objednavke auta ... domontovali mi ich, vpredu na palubnej doske mam domontovany maly display, ktory ukazuje ako vzdialenosti od prekazok, tak aj akusticky a vizualne signalizuje prekazku ... velmi prakticke, akoby bolo cele toto zariadenia sucastou interieru - nerusive ... cena bolo okol 5 tis. SKK ... spokojnost
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 8:07 pm    Post subject: Re: senzory Reply with quote

RomanB wrote:
ja mam FOFU Flair X, limitovanu seriu, kde nie su parkovacie senzory - tie som si vsak nechal domontovat este pri objednavke auta ... domontovali mi ich, vpredu na palubnej doske mam domontovany maly display, ktory ukazuje ako vzdialenosti od prekazok, tak aj akusticky a vizualne signalizuje prekazku ... velmi prakticke, akoby bolo cele toto zariadenia sucastou interieru - nerusive ... cena bolo okol 5 tis. SKK ... spokojnost

to iste som si spravil sam .. cena asi 1700 Sk, svoju robotu nepocitam, tiez spokojnost ... xixi ... navod je tu: http://fusion.fordclubs.org/ostatne/senzor2/index.html
yatess55

PostPosted: Mon Mar 30, 2009 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

ako nechcem velmi otravovat ale toto mi nedalo. ako uz bolo napisane. senzory mi dorabali na predajni v trnave znacka Valeo. povedal som ze ak senzory tak jedine ak ich aj nalakuju, aj sa tak stalo. 7lit fuc a po case som zistil ze vzdy ked je mokro tj sneh, alebo dazd. tj ked boli senzory trochu mokre tak piskali akoby mali pred sebou prekazku. Bol som to riesit, ukazal som im to s flasou vody a hodenou spiatockou. prebrali auto a ze nech si preto pridem poobede. bolo mi povedane ze uz to nerobi. akej fajn, tam som to uz nekontroloval ale kym sme prisli domov uz prsalo a co asi myslite ze robili senzory? tak po troch tyzdnoch som siel znova. vymenili mi cidla a povedali ze je to koli tomu ze su lakovane a ked su este aj mokre, to uz su dve vrstvy kt snimac berie ako prekazku. ok fajn tak to vymente za nelakovane. mam nelakovane, umyl som auto a ked som cuval pred garaz aby som vodu stiahol jelenicou co myslite ze sa asi ozvalo? piskajuce nelakovane mokre senzory znacky Valeo za 7tacov. mate niekto Valeo alebo nie???
Gil

PostPosted: Mon Mar 30, 2009 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Tak to je smůla, protože Valeo jinak je dobrá značka. Problém bude asi, že si to nechají dělat v Čajně a kvalita šla stranou. Vypadá to, že problém jednoznačně u výrobce.
Fjodor

PostPosted: Tue Mar 31, 2009 8:37 am    Post subject: Reply with quote

Ja som mal senzory uz od kupy auta... Mam ten isty problem... Domnieval som sa, ze je to normalne za takychto podmienok - voda, sneh...
Gil

PostPosted: Tue Mar 31, 2009 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Není
yatess55

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

Tak, snazil som sa najst na googli niekoho komu to tiez robi problem ako mne, ale nic extra som teda nenasiel. (asi som sa snazil malo) To neexistuju ziadne recenzie takychto doplnkov? asi nie, no velmi sa necudujem. Ja len tolko som xcel ze zajtra idem do fordu koli tym senzorom a asi im poviem nech si ich pekne odmontuju a nechaju, naco mi to je ked to piska rovno v tedy ked to najviac potrebujem. Skusim poriesit aj tie spodky dveri a podbehy ze by to strekli na sedo. ehm to sem nepatri
Gil

PostPosted: Wed Apr 22, 2009 8:01 am    Post subject: Reply with quote

Narazil jsem na parkovací senzor bez vrtání
http://parkujeme.cz/produkt/parkovaci-asistent-elektromagneticky-bez-vrtani
michal.solar

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Gil wrote:
Narazil jsem na parkovací senzor bez vrtání
http://parkujeme.cz/produkt/parkovaci-asistent-elektromagneticky-bez-vrtani
no zajimavé.má nekdo skušenost stímto produktem Rolling Eyes
View user's profile Send private message Send e-mail
Lisický Miroslav

PostPosted: Mon May 04, 2009 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Zadný nárazník má sklon iný ako 90 stupňov,ako sa dajú nastaviť senzory
aby nedetekovali zem?Myslím že iba sklonom tej diery v nárazníku.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon May 04, 2009 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Lisický Miroslav wrote:
Zadný nárazník má sklon iný ako 90 stupňov,ako sa dajú nastaviť senzory
aby nedetekovali zem?Myslím že iba sklonom tej diery v nárazníku.

vrtal som si to sam a vrtal som v rovine ... teda senzor je vodorovny, zem nedetekuje
yatess55

PostPosted: Tue May 12, 2009 8:23 am    Post subject: Reply with quote

Zaroven pri tom striekani som sa s predajcom dohodol, ze mi odmontuju ten hlupy cuvaci asistent. proste som ho vratil. Tiez ich uz asi nebavilo do nemoty vymienat komponenty. Tak mi to dali dole, ale ma to jeden hacik, ostali mi tam diery po tych senzoroch. Nechal som ich tam preto, ze tam chcem dat nejaky iny cuvaci pomocnik. Dufam, ze nebud velky problem v tom ze ten primer diery je 1,8cm. Teraz sa pytam viete mi poradit co tam mam kupit?
Waawe

PostPosted: Sun Oct 18, 2009 4:51 pm    Post subject: FF Calero - Instalace parkovacího asistenta Reply with quote

Ahoj,

chtěl bych vás požádat o radu. Příští týden si mám přebírat Forda Fusion Calero u značkového prodejce Ford. Při objednávce jsme se dohodli s prodejcem,

že stlačíme cenu a parkovacího asistenta si nechám instalovat až u nich v servisu (originál stojí 12.900,- a v autosalonu 7.000,-).Když jsem si byl před

pár dny doobjednat sadu zimního obutí, překvapil mě prodejce zprávou, že senzory park. asistenta do Calera možná nepůjdou nainstalovat. Jejich domněnka

je založena na faktu, že stříbrný kryt zadního nárazníku, který přesahuje zbývající část nárazníku o cca 5-7 cm, by buď zmenšil úhel detekce anebo by ho

senzory hlásily jako překážku. http://fusion.fordclubs.org/nase/img/ado4.jpg Přivolaný technik si nebyl jist, zdali bude možné nainstalovat prostřední

2 senzory do tohoto stříbrného krytu. Nakonec jsme se rozloučili s tím, že prodejce osloví jakési ústředí Fordu a zkusí zjistit, zdali takováto instalace

již na území ČR proběhla a takovouto montáž by potom "okopírovali". Případně mi prý vrátí peníze za tuto položku. Nutno podotknout, že výrobce Ford

opravdu nabízí instalaci tohoto systému. Zajímalo by mne tedy, je-li mezi vámi nějaký majitel Calera, který má naistalovaný park. asistent na svém voze,

a který by se se mnou podělil o systém montáže.

Předem děkuji. Waawe
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 6 of 9

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum