View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
morel
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 7:26 am Post subject: Hluk pří vyšších rychlostech - dotaz |
|
|
Zdravím včechny. Mám Fusion od příštího týdne, celkem se mi líbí, ale při předváděcí jízdě ve fordu to byl kolem karoserie docela hukot. Já vím, že ta kastle není dělaná na nějaké závodění, ale nedá se s tím něco dělat? Nepomohou třeba ofuky kolem oken nebo tak něco. Ahoj |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 10:34 am Post subject: Re: Hluk pří vyšších rychlostech - dotaz |
|
|
morel wrote: | Zdravím včechny. Mám Fusion od příštího týdne, celkem se mi líbí, ale při předváděcí jízdě ve fordu to byl kolem karoserie docela hukot. Já vím, že ta kastle není dělaná na nějaké závodění, ale nedá se s tím něco dělat? Nepomohou třeba ofuky kolem oken nebo tak něco. Ahoj |
No áno, prejavuje sa to najmä na dialnici a pri vysokých rýchlostiach, ale to je asi dané jeho konstrukciou a povahou.Myslím, že to nie je nič neznesitelne, je to v pohode. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 12:09 pm Post subject: |
|
|
jj, zas tak stašné to není
Stačí zesílit rádio a neslyšíš ani motor _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
Peris
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 9:46 pm Post subject: |
|
|
Ofuky kolem oken mam, odhlucneni motoru pod kapotou taky a nerekl bych, ze by to melo nejaky extremni vliv na hluk. Pri rychlosti do 100-110km/h je to celkem OK, pak uz jde hluk nahoru. Bych rekl, ze je to zpusobene konstrukci a protoze Fusion ma vetsi svetlou vysku, tak jde dost vzduchu pod nej. Oproti Fabii co jsem mel drive, je ten hluk o neco vetsi. _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Ebony 09/2007
Last edited by Peris on Sat Jan 24, 2009 10:54 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 10:48 pm Post subject: |
|
|
Peris wrote: | Bych rekl, ze je to zpusobene kontrukci, protoze Fusion ma vetsi svetlou vysku, tak jde dost vzduchu pod nej. Oproti Fabii co jsem mel drive, je ten hluk o neco vetsi. |
tak tak ..je to taková "krabice" a aerodynamika není nic extra, není stavěná na dálnici
Ve Feldě ten hluk asi taky takový nebyl, ale tam už ve vyšších rychlostech šel spíše slyšet motor, než vzduch _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 3:24 pm Post subject: |
|
|
Málokterá Felda má klimatizaci, Fusion skoro každý. Srovnejte si hluk v létě s otevřenými okny u Feldy a u zavřeného Fusiona s klimou. V zimě takovými rychlostmi, aby vás obtěžoval aerodynamický hluk většinou nejezdíte, tak nevím co tu řešíte. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 5:34 pm Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Málokterá Felda má klimatizaci, Fusion skoro každý. Srovnejte si hluk v létě s otevřenými okny u Feldy a u zavřeného Fusiona s klimou. V zimě takovými rychlostmi, aby vás obtěžoval aerodynamický hluk většinou nejezdíte, tak nevím co tu řešíte. |
Nic neřeším
Ale chtěl bych tě vidět jet ve Feldě 130km/h a víc s otevřenými okny ..to bys měl minimálně zánět uší
Samozřejmě sem myslel zavřená okna _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 6:49 pm Post subject: |
|
|
Mě takto neuvidíš, protože jak Fo-fu, tak Myšák mají klimu Ale Pamatuji si svoje cestování po Chorvatsku ještě se Sierrou bez klimy. Větrák dovnitř žene žhavej vzduch od rozpálené kapoty...Sem myslel, že zdechnu. Okna dokořán hluk nehluk. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 7:06 pm Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Mě takto neuvidíš, protože jak Fo-fu, tak Myšák mají klimu Ale Pamatuji si svoje cestování po Chorvatsku ještě se Sierrou bez klimy. Větrák dovnitř žene žhavej vzduch od rozpálené kapoty...Sem myslel, že zdechnu. Okna dokořán hluk nehluk. |
jj, věřím ..taky vždycky na dovolené ve Feldě hic jak prase (a to byla bílá )...no a tedka ve FoFikovi jede klima a pohoda Akorát ještě na jaře asi budem dávat folie na skla _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 7:36 pm Post subject: |
|
|
Pokusím se odpovědět na původní dotaz.
Konstrukce a zpracování fusionu bohužel k hlučnosti značně přispívá.
Dá se sice trošku ladit odhlučnění (např. odhlučnění kapoty apod.), ale nemá to valný smysl. Ofuky oken v odhlučnění nepomůžou.
Nezbývá než se smířit, že to tak opravdu je
[img] http://img299.imageshack.us/my.php?image=sadanh5.jpg [/img] _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich
Last edited by Gil on Sun Jan 25, 2009 7:47 pm; edited 6 times in total |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Sun Jan 25, 2009 7:41 pm Post subject: |
|
|
Hluk nijak neřešim. Prostě to auto beru jak je. Vybral sem si ho, mam ho rád a hluk neřešim. Pokud ale někomu vadí hluk, svezte se třeba Moskvičem nebo PV3S a pak si budete řikat jak je ve fusionu tichoučko. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 10:36 pm Post subject: |
|
|
[quote="Gil"]
Koupil jsem Fusiona letos a byl jsem překvapený,protože mám odhlučnovací textil už od Forda... i technik,který mi předváděl Fofu byl překvapený ,protože to ještě na modelech 2008 prý nebylo- jsem tomu rád na hluk si zatím nemůže stěžovat...ale zajíždím ho takže jsem přes 110 ještě nejel _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
Back to top |
|
|
morel
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 8:58 am Post subject: |
|
|
[quote="Kormi"] Gil wrote: |
Koupil jsem Fusiona letos a byl jsem překvapený,protože mám odhlučnovací textil už od Forda... i technik,který mi předváděl Fofu byl překvapený ,protože to ještě na modelech 2008 prý nebylo- jsem tomu rád na hluk si zatím nemůže stěžovat...ale zajíždím ho takže jsem přes 110 ještě nejel |
Mám úplně stejný pocit. Tohle téma jsem spustil já, protože při předváděcí jízdě s fofikem to byl docela hukot a ani to moc nejelo. Nyní už mám svého Fofu tři dni a i když samozřejmě jezdím zvolna je to určitě proti předváděčce rozdíl a popravdě si říkám - co se mi to vlastně nezdálo. Takže zatím příjemné překvapení, sice trochu tvrdší sedadla ale bez hluku (ani motor ani kastle) a docela to i jede(1,4 duratec) a navíc je to fakt pěkné autíčko (ebony, elektrony, metal, aut.klima lok.opěrka atd. a to vše za cca 265 000,- no nekupte to) |
|
Back to top |
|
|
tomy
|
|
Back to top |
|
|
|