View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jank
|
Posted: Wed Feb 20, 2008 3:11 pm Post subject: hlučnost převodovky IB5 |
|
|
Vlastnim vuz od 11/2007 a uz po ujeti 1500km se projevila zvysena hlucnost prevodovky pri behu na neutral.Pri seslapnuti spojky je ticho, jen klasicky zvuk motoru, pri uvolneni spojky bez zařazeného rychl.stupne se objevi zvuk jako hlucneho loziska.Po zahrati se hlucnost mirne snizi a pri jizde se ukryva za ostatni ruchy.Dle pruzkumu na netu neni tento problem ojedinely viz.:ostatní Fo fora a dokonce presne video na http://www.youtube.com/watch?v=Tm25iSvwNEY&eurl= Centrala Fordu v CR mě odkazala na prodejce a tomu pri dotazu ozrejmila ze to neni zavada ze je to bezny stav.Servisni technici prodejcu v kraji kolisaji od tvrzeni ze se s necim podobnym jeste nesetkali az po nazor ze to delaji vsechny prevodovky u FoFu.K pripadne reklamaci se stavi od odmitave az po prohlaseni ze loziska vymeni ale po kratkem case se hluk objevi znovu(zjevne tedy neznaji pricinu a odstranují jen dusledek).Vzhledem k tomu ze mam prodlouzenou zaruku na 3 roky zajima me to zatim spis z technickeho hlediska tj. jak se hluk dal vyviji, zda to jiz nekde resili a co na to servisy jinde. _________________ FORD Fusion 1.4 Duratec / r.v.2007 / colorado red |
|
Back to top |
|
|
Petr
|
Posted: Wed Feb 20, 2008 8:20 pm Post subject: |
|
|
ahoj to video je moje, mám skoro 9000 km a zvuk je stále stejný, nechával jsem to přes noc v servisu, aby to mechanik slyšel při studeným motoru - mám vydržet do první garančky, kdyžtak to pak prý budem řešit. Takže uvidíme, už jsem si zvykl. |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Wed Feb 20, 2008 8:26 pm Post subject: Re: hlučnost převodovky IB5 |
|
|
jank wrote: | Vlastnim vuz od 11/2007 a uz po ujeti 1500km se projevila zvysena hlucnost prevodovky pri behu na neutral.Pri seslapnuti spojky je ticho, jen klasicky zvuk motoru, pri uvolneni spojky bez zařazeného rychl.stupne se objevi zvuk jako hlucneho loziska.Po zahrati se hlucnost mirne snizi a pri jizde se ukryva za ostatni ruchy.Dle pruzkumu na netu neni tento problem ojedinely viz.:ostatní Fo fora a dokonce presne video na http://www.youtube.com/watch?v=Tm25iSvwNEY&eurl= Centrala Fordu v CR mě odkazala na prodejce a tomu pri dotazu ozrejmila ze to neni zavada ze je to bezny stav.Servisni technici prodejcu v kraji kolisaji od tvrzeni ze se s necim podobnym jeste nesetkali az po nazor ze to delaji vsechny prevodovky u FoFu.K pripadne reklamaci se stavi od odmitave az po prohlaseni ze loziska vymeni ale po kratkem case se hluk objevi znovu(zjevne tedy neznaji pricinu a odstranují jen dusledek).Vzhledem k tomu ze mam prodlouzenou zaruku na 3 roky zajima me to zatim spis z technickeho hlediska tj. jak se hluk dal vyviji, zda to jiz nekde resili a co na to servisy jinde. |
Myslim ze sa to tu uz niekde rozoberalo. Po zosliapnuti to nehuci lebo spojka oddeluje motor od prevodovky, preto vsetko v prevodovke stoji. K tej hlucnosti kedze to nemas od vyroby, ale az po odjazdeni 1500 km mozno predpokladat ze ta prevodovka bola OK. Kazda prevodovka je testovana na funkcnost aj na hlucnost, ak nebol ten co to testoval hluchy tak to musi pocut. Cize najpravdepodobnejsie moze byt ze tam nieco povolilo, potom to dlho nevydrzi, alebo sa nieco dostalo medzi ozubenie aj mierne poskodenie sposobuje velky hluk, alebo sa ozubenie poskodilo v dosledku napr. zleho tepelneho spracovania (Ale to by bol riadny hluk a zvysoval by sa Kazdopadne by sa tym mali zaoberat. Iste je ze huci kazda prevodovka niektora viac niektora menej, napr. zalezi aj v akom aute je. Nasa 6st. prevodovka v jednom type auta huci v druhom nie. Je to dane aj konstrukciou auta na kolko sa tlmia vibracie. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
Daho
Joined: 19 Mar 2008 Posts: 123 Location: Jablonec nad Nisou (CZ)
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 8:51 pm Post subject: hlučná převodovka |
|
|
Zdravím, tak mě se tenhle jev, že je převodovka na volnoběh hlučná začalo projevovat až po návštěvě servisu Ford, když měli převodovku kvůli spojce vyndanou. Dělá mi to ale jen ráno, když je zima a asi po 3 minutách hlučnost pozvolna zmizí. Nevím, čím to je, když před zásahem techniků jsem si tohoto jevu nevšimnul. Asi nechám vyměnit olej a uvidíme. Nebo víte o jiných příčinách, co by to mohlo být ? Přiznám se, dost mě to štve. Díky David _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
Ford Ka 1,3 44Kw 02/1998 |
|
Back to top |
|
|
mib
|
Posted: Tue Aug 19, 2008 11:18 pm Post subject: |
|
|
ohledne hlucici prevodovky mam stejne poznatky, nejvic to huci v zime , to je prim kraval , hlucnost se stehuje k vyssim tonum pri zvyseni otacek prevodovky , nejvic slyset je to na 1 a 2 rychlostni stupen. `v lete to polevilo , ale slyset to je .
jdu na kontrlolu po 20tisicich , tak uvidime , ale mam obavy , ze se to bude v zime nemlich to samy _________________ Fusion 1.4 Ebony+ Colorado Red , 2007
Mondeo 2.2TDCI Titianium S Black, 2010
Mondeo 1.8i Dark Red Saloon, 1999 ( z nostalgie) |
|
Back to top |
|
|
prochybike
|
Posted: Thu Aug 21, 2008 5:41 pm Post subject: |
|
|
Mam najeto neco pres 3300km a pred nekolika dny sem si taky vsiml huceni z prevodovky nebo spis spojky pri neutralu Po seslapnuti spojky je ticho. Zatim ten zvuk neni nejak extra hlucny ,ale celkem to na novem aute otravuje a urcite az pojedu na odstraneni vyrzani sedacky do servisu tak jim reknu at se na to podivaji. Snad to nebude zavada typu to je normalni stim nic nezmuzem. _________________ Ford Fusion Ebony 1,4Duratec, Stribrna Tonic, vyroba 07/2008 |
|
Back to top |
|
|
mib
|
Posted: Thu Aug 21, 2008 10:36 pm Post subject: |
|
|
takze jsem zpet ze servisu / odpoved je predvidatelna = servisman rekl, ze je to u FoFu normalni a ze se s tim neda nic delat atd.... Sic jsem opacil, ze mi o tohle pred par mesici , kdyz mi auto prodavali , o Fusionu nerekli a v zadnym, i desetiletym Fordu jsem se s tim nesetkal - tak odpoved byla , ze jsem si nemel kupovat tak levny auto ... no proste NO comment
no nic , fusion je v zaruce , pustim nahlas radio a jedeem , pokud se to bude zhorsovat, jdu jinam nebo rovnou na importera
ale jedno vim jiste, na jare kupuju novy mondeo, ale ve Ford Auto Motol Beni to ROZHODNE nebude _________________ Fusion 1.4 Ebony+ Colorado Red , 2007
Mondeo 2.2TDCI Titianium S Black, 2010
Mondeo 1.8i Dark Red Saloon, 1999 ( z nostalgie) |
|
Back to top |
|
|
Craken
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 11:20 am Post subject: |
|
|
no tiez mam ten problem.... myslite ze pomoze vymena oleja v prevodovke? |
|
Back to top |
|
|
ikoala
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 5:44 pm Post subject: |
|
|
mne taky v servise rekli, ze je to vlastnost toho typu prevodovky, ze ten typ je starej uz 25 let _________________ Ford Fusion Ebony, 1.4, 07/07 |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 6:27 pm Post subject: |
|
|
Je tady někdo, komu by se už převodovka ve Fusionu rozsypala?
Máte pravdu, jednička je trochu slyšet, ale to opravdu jezdíte jedničkou tak daleko, že to musíte řešit zesilováním rádia? ikoala A v kterým typu Fordu ta převodovka byla před 25 lety ti neřekli? Docela by mě to zajímalo. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
ikoala
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 6:38 pm Post subject: |
|
|
nemysleli tim ze uz je v nejakym typu, ale ten druh, proste design a to kdy byla vymyslena _________________ Ford Fusion Ebony, 1.4, 07/07 |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 9:07 pm Post subject: |
|
|
ikoala wrote: | nemysleli tim ze uz je v nejakym typu, ale ten druh, proste design a to kdy byla vymyslena |
Aha, takže před čtvrt stoletím vymysleli design a teprve teď ho aplikovali v praxi ? To by nám mohl vysvětlti Getrag, ale IMHO to tak nechodí
S tou hlučností - pokud to nedělají všechny fusiony, a pokud je to opravdu tak výrazné, tak bych zkusil reklamaci. Asi ve stylu "když to nedělá támhle to auto, tak ať to nedělá ani to moje - nebo mi dejte písemné (na to máte nárok, žádné ústně " to je v pořádku") vyjádření, že ta objektivně zjištěná hlučnost převodovky je normální - a já se s tím rád pochlubím v televizi/v novinách /na netu, ať má kvalitní výrobek zaslouženou reklamu. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Sat Aug 23, 2008 5:46 pm Post subject: |
|
|
Ziadna hlucnost ani pazvuky z prevodovky ani po 110 000 km. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
prochybike
|
Posted: Sat Aug 23, 2008 9:44 pm Post subject: |
|
|
S tou hlucnosti je to nejaky divny co sem dneska mluvil s kamaradem tak u nej v praci maji 3 Fusiony firemni 2x 1,2 a 1x 1,4 benzin asi 1rok stare a rikal, ze ani u jednoho si huceni prevodovky na neutral bez seslaple spojky nevsim .. takze to vypada , ze v servisech na to proste kaslou :/ Pristi tyden jedu do Ford motor Pribram tak schvalne co mi reknou _________________ Ford Fusion Ebony 1,4Duratec, Stribrna Tonic, vyroba 07/2008 |
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Sat Aug 23, 2008 11:32 pm Post subject: |
|
|
Ahojte,
aj ja som si dávnejšie všimol zmenu zvuku pri zošliapnutom a nezošliapnutom pedály. Keby som nečítal túto tému, tak by som to dodnes ani nezaregistroval. U môjho FF ten zvuk nie je nijak hlasný a na celú záležitosť som už zabudol. Auto má necelý rok a keďže je nás tu viacej s novými autami, ktorým to robí, utvrdzujete ma, že je to normálny stav. Z nového auta sa treba tešiť a užívať si ho. Netreba byť autohypochonder. Samozrejme ak je to veľmi výrazné, treba ísť do servisu. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
|